dyskotekowy maczo - pogromca trawników

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
szpak

dyskotekowy maczo - pogromca trawników

Post autor: szpak » pt mar 28, 2008 1:22 pm

Jest taki skrót w Wawce - gdy ktoś chce dostać się szybko z pewnego osiedla na tzw trasę - Toruńska/Armii Krajowej - to myka 10 metrowym skrótem chodnikowym, przez stację benzynową. Dodam, że chodniko-droga jest szerokości jednego samochodu i ruch odbywa się jednokierunkowo.
Dzisiaj jakiś ...... (tu wstawcie sobie dowolny epitet), w niebieskiej dyskotece WU, nie był w stanie poczekać, około 10 sekund, aż z chodnika zejdzie 2 pieszych i przejedzie samochód z przeciwnej strony.
Swoim wspaniałym landrowerem poleciał po trawniku :)3 :)3 :)3
Mmmmm - podbudował sobie ego.
Nie mam zamiaru uderzać w ton ekologiczny, że trawnik, że dla ludu , że to tamto.
POMYŚLCIE CZASEM
Jeszcze kilka 4x4 przeleci po trawniku (no bo przecież już ktoś tu leciał), jakiś lokales bezinteresownie doniesie, że mu terenówki po nogach jeżdżą itd.itp. zaraz pojawi się artykulik w prasie, skrót oczywiście osłupkują wlepiając przy okazji kilka mandatów.........
Polgaria po prostu 8)

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » pt mar 28, 2008 1:26 pm

W Poznaniu właściciel pewnej dyskoteki nie chce czekać grzecznie w kolejce na zielone tylko wyprzedza wszystkich i pakuje się na chama przed pierwszego - robi to notorycznie na skrzyżowaniu Górnej Wildy i Królowej Jadwigi - jak widać buractwo z bmw przesiadło się na "jeepy" ("po jeepy" w Poznaniu :)21 )

pajero_ludwis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: dyskotekowy maczo - pogromca trawników

Post autor: pajero_ludwis » pt mar 28, 2008 1:50 pm

szpak pisze:Jest taki skrót w Wawce - gdy ktoś chce dostać się szybko z pewnego osiedla na tzw trasę - Toruńska/Armii Krajowej - to myka 10 metrowym skrótem chodnikowym, przez stację benzynową. Dodam, że chodniko-droga jest szerokości jednego samochodu i ruch odbywa się jednokierunkowo.
Dzisiaj jakiś ...... (tu wstawcie sobie dowolny epitet), w niebieskiej dyskotece WU, nie był w stanie poczekać, około 10 sekund, aż z chodnika zejdzie 2 pieszych i przejedzie samochód z przeciwnej strony.
Nie mam zamiaru uderzać w ton ekologiczny, że trawnik, że dla ludu , że to tamto.
POMYŚLCIE CZASEM
Jeszcze kilka 4x4 przeleci po trawniku (no bo przecież już ktoś tu leciał), jakiś lokales bezinteresownie doniesie, że mu terenówki po nogach jeżdżą itd.itp. zaraz pojawi się artykulik w prasie, skrót oczywiście osłupkują wlepiając przy okazji kilka mandatów.........
Polgaria po prostu 8)
Chcialem zauwazyc ze jest tam postawiony slupek ktory ktos polamal... Problem polega w tym ze po tym chodniku nie wolno w ogole jezdzic pbo chodnik jest dla pieszych jak sam pisales:)
Byl on zastawiony/zamkniety slupkiem... poniewaz wedle przepisow na trasa armii krajowej nie moga dojezdzac inne drogi, trasy i skrzyzowania oprocz bezkolizyjnych... dlatego wlasciciel nie moze dostac zgody na robienie tam normalnej drogi dojazdowej.... Nie mam zamiaru bronic nikogo bo wiadomo ze jazda po trawie itd jest krytykowana itd... ale sam nie robiles tez dobrze:)

Trzeba tez samemu zwracac uwage na to co sie robi:) poniewaz rownie dobrze moze teraz pieszy spisac twoje numery i podac ze prawie go przejechales na chodniku:)
Co jakis czas stoj tez tam policja:) i straz miejscka:) spotkalem sie z tym juz paro krotnie. :)

P.S. Sprawe stacji znam poniewaz moj sasiad jest wlascicielem:) Wczesniej wszyscy jezdzili po tej trawie bo kraweznik zrobil sie za duzy wiec wkopano opony...

Pozdrawiam

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » pt mar 28, 2008 2:03 pm

ja też kiedyś myślałem, że Landkami jeżdżą sami zarąbiści goście. Życie dość szybko to zweryfikowało :(
Jarekk, ale dlaczego dowaliłeś właścicielom Jeep-ów skoro piszesz, że to burak z Disco???? :o

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pt mar 28, 2008 2:07 pm

piotr borowiec pisze:ja też kiedyś myślałem, że Landkami jeżdżą sami zarąbiści goście. Życie dość szybko to zweryfikowało :(
Jarekk, ale dlaczego dowaliłeś właścicielom Jeep-ów skoro piszesz, że to burak z Disco???? :o
bo teraz nie da sie przypisac wiesnkaka do jakiejs konkretnej marki...

teraz burakowiesniakodebile jezdza wszelkiej masci pojazdami

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » pt mar 28, 2008 2:08 pm

piotr borowiec pisze:ja też kiedyś myślałem, że Landkami jeżdżą sami zarąbiści goście. Życie dość szybko to zweryfikowało :(
jak można zauważyć wyraz jeep umieściłem w "" nawiązując do panującej wśród ludzi tendencji nazywania wszystkich 4x4 jeepem co zarazem wpasowuje się w to, że sytuacja taka dotyczy nie tylko i wyłącznie Lr-ów

PS

no i przypieprzanie jeepowcom to sport narodowy lrowców :)21
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 2:16 pm przez JarekK, łącznie zmieniany 1 raz.

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » pt mar 28, 2008 2:10 pm

Olek ale to nadal nie tłumaczy dlaczego Jeep a nie pajać z Cajen albo Tuarega lub też BMW5

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » pt mar 28, 2008 2:16 pm

OK mojam zrozumieć. Kali iść po dziecko do szkoły. :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pt mar 28, 2008 4:26 pm

Czy to jakaś ogólnopolska moda?

Koło mnie jest JET, do któego na skróty przez trawnik przejeżdżały auta.
Błoto i dziury - ale skrót ok 500m.
Paluszki w górę i przyznaję - ja też przejeżdżałem.

No więc zastawili przejazd betonowymi donicami.
Ja przestałem jeździć, ale bractwo przetarło szlak parę metrów obok - i jeszcze jeden.

W koncu na tym trawniku powstał plac budowy i wydawało się, że jazda skrótami się skończyła.
Ale gdzie tam!

Już widzę że wokół ogrodzenia jest trawa rozjeźdżona.

Widać, omijanie i skróty to taki narodowy sport :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » pt mar 28, 2008 4:47 pm

U mnie standardem są skróty polnymi drogami, często rozmokniętymi, ba często na samym tyle, mimo MTków nie dał bym rady... a uparty jestem i przód zapinam gdy już nie jedzie :)21
Ale nie o to chodzi... jadę sobie polną drogą, no i jest...20 metrowa dziura, woda i melasa z koleinami takimi, że 235/85/16 ledwo starczają.
A na około dziury całe pole rozorane widać, że kilkanaście terenówek tamtędy przejechało, nie wszystkie dały radę bo pole też nasiąkło przez zimę i wodę trzyma.
Wielokrotnie widywałem na tej drodze lokalersów, patrzyli na mnie, za mną, ale słowa nie powiedzieli, bo cały czas drogą jechałem...a raczej tym co po niej po zimie zostało.

I teraz pytanie do leszczy w trenófkach. Baliśta się przez dziurę przejechać? Nie chciało sie powalczyć? Trzeba było pole rolnikowi orać? Po prostu żenada :)3
Ja wiem, że nie każdy samochód robi w terenie jak nie motana Seria, ale [cenzura] bez przesady :evil:
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pt mar 28, 2008 6:27 pm

piotr borowiec pisze:Olek ale to nadal nie tłumaczy dlaczego Jeep a nie pajać z Cajen albo Tuarega lub też BMW5
bo kajen i tułarek to nie terenowki :lol:

drebin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: drebin » pt mar 28, 2008 7:23 pm

Ja mam łąkę, zwierzątka tam sobie wypasam. U mnie na szczęście nie jeżdżą ale u sąsiada to i owszem - jak widzę to mnie nerw łapie :evil: .
Może ktoś pomyśli że pole to czasem innym ludziom do czegoś jest potrzebne, a doprowadzić je do stanu używalności to ciężka praca i koszty też nie małe.

Awatar użytkownika
bredfan

Re: dyskotekowy maczo - pogromca trawników

Post autor: bredfan » sob mar 29, 2008 9:07 pm

szpak pisze:Jest taki skrót w Wawce - gdy ktoś chce dostać się szybko z pewnego osiedla na tzw trasę - Toruńska/Armii Krajowej - to myka 10 metrowym skrótem chodnikowym, przez stację benzynową. Dodam, że chodniko-droga jest szerokości jednego samochodu i ruch odbywa się jednokierunkowo.
POMYŚLCIE CZASEM
Polgaria po prostu 8)
Szkoda, ze podobnych refleksji nie mają ryjący przez bieszczadzkie młodniki pozodtawiając wqrwionych zielonych ludków odreagowujących złość na miejscowych ...
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz mar 30, 2008 12:07 am

[quote="LR_Olek"]

teraz burakowiesniakodebile jezdza wszelkiej masci pojazdami[/quote]

zawsze jezdzili

nawet hispano-suiza tez jezdzili
OneTen
Discofery 300tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”