Quiz #3
Moderator: Jerry
- Broncosaurus
Quiz #3
Jak na razie nie rozwiazany ale...:
Po jakichs 10-30 min pracy silnika V8 3.5 efi
silnik zaczyna sie dlawic zbliżajac sie do 3000 obrotów - powyżej praktycznie sie nie wkręca
- zanim minie te 10-30 min - jeździ normalnie
- nie jest to zwiazane z temperatura raczej bo wystarczy wylaczyc silnik odczekać od 5 do 15 min zeby objawy ustąpiły chwilowo
- podpowiedzi: nowe kable, kopułka i palec
- nowy filtr paliwa i powietrza (poprzedni filtr paliwa byl mocno przytkany już
- przy otwieraniu korka wlewu paliwa słychać wyraźny dźwięk zasysania powietrza do baku przez korek
- pompa jest ok
- silnik nie jest zagazowany
Po jakichs 10-30 min pracy silnika V8 3.5 efi
silnik zaczyna sie dlawic zbliżajac sie do 3000 obrotów - powyżej praktycznie sie nie wkręca
- zanim minie te 10-30 min - jeździ normalnie
- nie jest to zwiazane z temperatura raczej bo wystarczy wylaczyc silnik odczekać od 5 do 15 min zeby objawy ustąpiły chwilowo
- podpowiedzi: nowe kable, kopułka i palec
- nowy filtr paliwa i powietrza (poprzedni filtr paliwa byl mocno przytkany już
- przy otwieraniu korka wlewu paliwa słychać wyraźny dźwięk zasysania powietrza do baku przez korek
- pompa jest ok
- silnik nie jest zagazowany
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Broncosaurus
- krzysiek-gdansk
i jak tu nie kochać patrolaJarekK pisze:słyszałem o przypadku spłaszczenia zbiornika w parchatym z powodu zatkanego odpowietrzeniaBroncosaurus pisze:właśnie jeżdżę bez korka
ale czy to możliwe ze takie sie podciśnienie wytwarza ze pompa nie może przy wyższych obrotach zassać wystarczająco paliwa?

cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
U mnie tak się stało tyle że w defie 300tdi.. zassało zbiornik. Nowy korek od wlewu paliwa był źle "skręcony" znaczy się wystarczyło trochę poluzować mechanizm w środku korka i teraz jest okJarekK pisze:słyszałem o przypadku spłaszczenia zbiornika w parchatym z powodu zatkanego odpowietrzeniaBroncosaurus pisze:właśnie jeżdżę bez korka
ale czy to możliwe ze takie sie podciśnienie wytwarza ze pompa nie może przy wyższych obrotach zassać wystarczająco paliwa?

HahaHUSKYTEAM pisze:To i dobrze, taniej Cię "full tank" kosztujeAle bak nadal wklęsły

ja tam nie wiem co tam w defie siedzi, ale jak jest podobny do baku w disco 200 to tam spokojnie można łapę wsadzić i spróbować wypchnąćdemek pisze:Hahamoże i tak, tyle że trzeba częściej tankować a w terenie to raczej trudno co chwile jeździć na stację
. A jak będzie końcówka paliwa w baku i samochód się ssunie na lewo bądź prawo i pompa nie będzie mogła zassać paliwa to kuniec jazdy
jak nie, to skoro wessało to może kompresorem go wypchnąć ?

LR Rendzi stajla 

To Ci powiem co tam jest. Jest tam taka rurka/gąsiorek (nie znam fahowej nazwyTRAWOLT pisze:ja tam nie wiem co tam w defie siedzi, ale jak jest podobny do baku w disco 200 to tam spokojnie można łapę wsadzić i spróbować wypchnąćdemek pisze:Hahamoże i tak, tyle że trzeba częściej tankować a w terenie to raczej trudno co chwile jeździć na stację
. A jak będzie końcówka paliwa w baku i samochód się ssunie na lewo bądź prawo i pompa nie będzie mogła zassać paliwa to kuniec jazdy
jak nie, to skoro wessało to może kompresorem go wypchnąć ?![]()

- Discotheque
-
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
z węża by-pass z zapasu do baku coby nadciśnienie wykonać?
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
- Broncosaurus
odpowietrzenie odpowietrzeniem ale brak odpowietrzenia zbiornika finalnie spowodował zasys zbiornika i
! złamanie pompy
!
tj rureczka powyżej pompy przechodzi przez takie ustrojstwo co jakas szybkozłączką jest i ta rureczka złamała sie pod wpływem zmniejszającej sie wysokości baku
czyli ze pompa sama sie pompując złamała - samobójstwo takie mechaniczne

tj rureczka powyżej pompy przechodzi przez takie ustrojstwo co jakas szybkozłączką jest i ta rureczka złamała sie pod wpływem zmniejszającej sie wysokości baku
czyli ze pompa sama sie pompując złamała - samobójstwo takie mechaniczne
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi