Co to znaczy jeśli w Range pomimo sprawnie działającego nadmuchu (wyłączyłem recyrkulację:) ) paruje wszystko co szklane?
Czy to nie wyciek z nagrzewnicy (Olaboga!) ?
Zaparowany Range Rover Cl
Moderator: Jerry
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Zaparowany Range Rover Cl
Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko zbyt słabe chęci
-wycieków trzeba poszukać - bywa taki objaw jak napisałeś - obejżyj dokładnie
-może to być wilgoć/mokre wnetrze drzwi/tapicerki oraz tylnej klapy bagażnika
-wilgoć w wykładzinie
u mnie paruje się zawsze przy deszczowej pogodzie, czekam jeszcze parę dni na cieplejszą aurę i suszę auto gruntownie, rozbieram okładziny drzwi i zobaczymy (z tym, że wycieki wykluczyłem) - poszukaj na forum, bo już był taki temat, choć niewiel się z niego dowiesz, ale może ?
acha, no i sprawdź szczelność szybra oraz ewentualną namakalność podsufitki itd.. itp.. taaakkk trochę informacjo na temat auta o którwe pyasz mogłoby nie zaszkodzić, a nawet pomóc

-może to być wilgoć/mokre wnetrze drzwi/tapicerki oraz tylnej klapy bagażnika
-wilgoć w wykładzinie
u mnie paruje się zawsze przy deszczowej pogodzie, czekam jeszcze parę dni na cieplejszą aurę i suszę auto gruntownie, rozbieram okładziny drzwi i zobaczymy (z tym, że wycieki wykluczyłem) - poszukaj na forum, bo już był taki temat, choć niewiel się z niego dowiesz, ale może ?
acha, no i sprawdź szczelność szybra oraz ewentualną namakalność podsufitki itd.. itp.. taaakkk trochę informacjo na temat auta o którwe pyasz mogłoby nie zaszkodzić, a nawet pomóc

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- Discotheque
-
Re: Zaparowany Range Rover Cl
Szymon Chlebowski pisze:Co to znaczy jeśli w Range pomimo sprawnie działającego nadmuchu (wyłączyłem recyrkulację:) ) paruje wszystko co szklane?
Czy to nie wyciek z nagrzewnicy (Olaboga!) ?
jak mocno zmrożona to zawsze na ściankach się para skrapla.