Jak zdekodować radio Alpine R990 w LR td5?
Moderator: Jerry
Jak zdekodować radio Alpine R990 w LR td5?
Witam wszystkich
Mam pytanko odnośnie radia samochodowego. Kupiłem Disco II - odłączyłem akumulator i radio które tam było Alpine R990 systemu Harmak Kardon woła o kod, którego nie mam ani ja, ani sprzedający. Czy jest na to jakiś sposób, o którym ktoś wie? Słyszałem o kalkulatorach radiowych do dekodowania ale jakos nie umiem znaleźć do tego modelu niczego na necie.
Pozdrawiam
Wojtek
Mam pytanko odnośnie radia samochodowego. Kupiłem Disco II - odłączyłem akumulator i radio które tam było Alpine R990 systemu Harmak Kardon woła o kod, którego nie mam ani ja, ani sprzedający. Czy jest na to jakiś sposób, o którym ktoś wie? Słyszałem o kalkulatorach radiowych do dekodowania ale jakos nie umiem znaleźć do tego modelu niczego na necie.
Pozdrawiam
Wojtek
Kod mojego radia HK byl wpisany w dokumentach. Poszukaj w papierach. Sprawdz moze przy kodzie do immo. Mozesz tez sprobowac dotrzec do poprzedniego niemieckiego wlasciciela. Metod na odblokowanie kodu nie znam. Na pocieszenie - HK to sprzet z poprzedniej epoki. Gdyby nie sterowanie z kiery to bym od razu zmienil.
- LR Tomaszek
-
No tu się nie zgodzęharakiri pisze: Na pocieszenie - HK to sprzet z poprzedniej epoki. Gdyby nie sterowanie z kiery to bym od razu zmienil.

Potwierdzam to co napisał TRAWOLT - sprawdź na obudowie.
Miałem to samo po wymianie aku. Napisałem grzecznie e-maila do HK do Niemiec, że niby fabryczne radio, numer VIN auta itd.
Odpisali, że super i podali namiary na przedstawicieli w Polsce.
A tu pan poinformował mnie, że owszem mogą mi numerek podać ale
muszę poczekać kilka dni. No i nie za darmo

Podziękowałem.
DiscoII td5
www.landklinika.pl
www.landklinika.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ja tam wole harman kardon z poprzedniej epoki niż te nowomodne kolorowe łajna dla dresiarzy które wyglądają jak z biedronki a brzmią jak głośnik z telefonu w bidecie

jezeli radio jest fabryczne to kod można odzyskać przez autoryzowaną sieć serwisów lr.
pewnie coś skroją zwyczajowo.
a jak nie odzyskasz to ja go chętnie przytulę razem z wszystkimi głośnikami i piecem

jezeli radio jest fabryczne to kod można odzyskać przez autoryzowaną sieć serwisów lr.
pewnie coś skroją zwyczajowo.
a jak nie odzyskasz to ja go chętnie przytulę razem z wszystkimi głośnikami i piecem

#noichuj
- LR Tomaszek
-
Re: Jak zdekodować radio Alpine R990 w LR td5?
Dzięki za porady. Rzeczywiście w serwisie bez problemu to robią, w poniedziałek dowiem się ile za to kasują.
A system Harmana mimo lat zachwycił mnie swoim brzmieniem.
Musiałbym jeszcze sprawdzić dla pewności czy nie napisano na obudowie kodu, ale nie mam pojęcia jak wyciągnąć to radio. Nie mam oryginalnych blaszek, a wpakowanie czegoś podobnego jak w innych radiach nie dało rezultatu. Nie chcę wyrywac tapicerki - może ktos poradzi jak to zrobić albo prześle fotkę oryginalnych blaszek?
A system Harmana mimo lat zachwycił mnie swoim brzmieniem.
Musiałbym jeszcze sprawdzić dla pewności czy nie napisano na obudowie kodu, ale nie mam pojęcia jak wyciągnąć to radio. Nie mam oryginalnych blaszek, a wpakowanie czegoś podobnego jak w innych radiach nie dało rezultatu. Nie chcę wyrywac tapicerki - może ktos poradzi jak to zrobić albo prześle fotkę oryginalnych blaszek?
- Broncosaurus
- Broncosaurus
Dzięki za wszystkie porady. Rzeczywiście zapomniałem o kumplach z osiedla zajmujących się "nocnym" serwisem car audio
. Chłopaki jednak mają sprzęt do demontażu z promocji ... siekiera, śrubokręt i takie tam łomy...więc poprzestanę na skopiowaniu blaszek, za fotki których serdecznie dziękuję. Może na obudowie rzeczywiście znajadę kod. Pozdrawiam

Odgrzeję temat
Mam identyczne radio jak @zaloguj. Nie ma najmniejszego zamiaru zagrać. Zmieniarka szumi wybierając płyty ale panel nic nie wyświetla. Ergo nie działa. Zastanawiam się czy padło zasilenie (bezpiecznik), czy padło samo radio
.
Po świętach zacznę grzebanie w samochodzie. Może coś znajdę.
Mam identyczne radio jak @zaloguj. Nie ma najmniejszego zamiaru zagrać. Zmieniarka szumi wybierając płyty ale panel nic nie wyświetla. Ergo nie działa. Zastanawiam się czy padło zasilenie (bezpiecznik), czy padło samo radio

Po świętach zacznę grzebanie w samochodzie. Może coś znajdę.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August