P38, automat, olej
Moderator: Jerry
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
P38, automat, olej
Przyszła pora aby zmienić olej w skrzyni i układzie wspomagania kierownicy. Chciałbym kupić Mopar ATF +4. Zalecany jest Dexron III. Czy będzie ok.?
Do wspomagania chce nabyć ATF III firmy ARECA, zalecany jest ATF IID i z tego co kojarzę to jest II z uszlachetniaczem i jest odpowiednikiem III. Ktoś poprzez moją teorie?
Sprawa trzecia, jak spuścić cały olej od wspomagania?
Do wspomagania chce nabyć ATF III firmy ARECA, zalecany jest ATF IID i z tego co kojarzę to jest II z uszlachetniaczem i jest odpowiednikiem III. Ktoś poprzez moją teorie?
Sprawa trzecia, jak spuścić cały olej od wspomagania?
Range Rover V8 Outsourcing IT
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Właśnie zaglądałem i jest DX III do skrzyni, reduktora i DX IID do wspomagania. Ale chciałbym coś lepiej tym bardziej że Mopar jest na allegro od jakiegoś gościa w Konstancinie w dobrej cenie. Tylko nie wiem co na to uszczelniacze powiedzą…
ps. Ze zmiana w skrzyni to tak samo jak w jeepie (pewnie wszystkie automaty tak samo…) czyli zalać na wyłączonym do maxa, odpalić, poruszać wajchą, na luzie – silnik pracuje – sprawdzamy poziom i dolewany. Następnie jeździmy aby olej się nagrzał i znowu sprawdzamy i w razie czego dolewamy?
Czy jakiś filtr oleju w skrzyni wymieniamy?
ps. Ze zmiana w skrzyni to tak samo jak w jeepie (pewnie wszystkie automaty tak samo…) czyli zalać na wyłączonym do maxa, odpalić, poruszać wajchą, na luzie – silnik pracuje – sprawdzamy poziom i dolewany. Następnie jeździmy aby olej się nagrzał i znowu sprawdzamy i w razie czego dolewamy?
Czy jakiś filtr oleju w skrzyni wymieniamy?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Dzięki a z tymi ludźmi to zobaczymy 
ps. W sumie dobry artykuł o olejach różnego typu: http://www.off-road.pl/index.php?option ... 7&Itemid=2 może komuś się przyda

ps. W sumie dobry artykuł o olejach różnego typu: http://www.off-road.pl/index.php?option ... 7&Itemid=2 może komuś się przyda
- misialek
-
Karwa, tak się zastanwiam czasem jak sobie czytam niektóre tematy na tym forum i przynajmniej w co drugim jest jakaś wypowiedź Olka, to ile procent tych wypowiedzi jest nie tyle na temat co przynajmniej w okolicach "na temat"LR_Olek pisze:jahahaaahpx4000 pisze:Dzięki a z tymi ludźmi to zobaczymy

Ja wiem że przyłazi tu sporo nowych, że zadają same głupie pytania ale najwięcej to jest chyba głupich Olkowych odpowiedzi...
PS. z HPX będzie coś...

Jeździłem do niedawna na Hipolu DII, teraz zalałem Texaco DIII i jest ok, no może czasem mi jedynkę przeciąga ale generalnie jest OK.
Ranger, XC70, XTZ660
I tu sie mylisz. Twe badania oparte na domniemywaniu a nie na doglebnym przeczesywaniu forum sa bledne, gdyz jest wielu osobnikow ktorzy wypisuja wiecej niz ja lecz Ty ich nie zauwazsz...misialek pisze:Karwa, tak się zastanwiam czasem jak sobie czytam niektóre tematy na tym forum i przynajmniej w co drugim jest jakaś wypowiedź Olka, to ile procent tych wypowiedzi jest nie tyle na temat co przynajmniej w okolicach "na temat"LR_Olek pisze:jahahaaahpx4000 pisze:Dzięki a z tymi ludźmi to zobaczymy![]()
Ja wiem że przyłazi tu sporo nowych, że zadają same głupie pytania ale najwięcej to jest chyba głupich Olkowych odpowiedzi...
Spowodowane jest to tym,ze jestes skoncentrowany na obserwacje forum LR

Prosze o procentowa analize ilosci postow moich w stosunku do innych

- misialek
-
Zastanwiałem się nad zleceniem firimie badawczej analizy Twoich wypowiedzi, żeby procentowo określili ile z nich jest na temat. A jak nie to sam zrobie badania wśród forumowej społeczności w postaci nie narzucającej się ankiety 
Jeśli e-gawiedź uzna że ponad 90% twoich postów to kasztany to stawiasz jakiś dobry destylat a jak mniej to ja postawie
Idziesz na to

Jeśli e-gawiedź uzna że ponad 90% twoich postów to kasztany to stawiasz jakiś dobry destylat a jak mniej to ja postawie

Idziesz na to

Ranger, XC70, XTZ660
oj chyba trochę przesadzaszmisialek pisze:...
czy nie uważasz, że gdyby na forum rozmawiało się tylko o sprawach technicznych - notabene w większości wypadków milion razy już wałkowanych - to byłby by tu co najmniej nudo?
a tak od czasu do czasu coś się dzieje

choć nie wątpię, że nie każdemu to musi się to podobać - cóż nie można wszystkim dogodzić

LR Rendzi stajla 

taka ankieta jest dobra, bo to tak samo jakbys spytal emerytki czy radio maryja jest dobrym radiem...misialek pisze:Zastanwiałem się nad zleceniem firimie badawczej analizy Twoich wypowiedzi, żeby procentowo określili ile z nich jest na temat. A jak nie to sam zrobie badania wśród forumowej społeczności w postaci nie narzucającej się ankiety
Jeśli e-gawiedź uzna że ponad 90% twoich postów to kasztany to stawiasz jakiś dobry destylat a jak mniej to ja postawie![]()
Idziesz na to
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: