Czy któryś z Kolegów mógłby przybliżyc mi temat.
Na co zwrócic uwagę kupujac RR z tego rocznika w dieslu

z góry dziękuje za merytoryczne wypowiedzi i kasztany

pozdrawiam

Moderator: Jerry
CześćPit-Bull pisze:Witam serdecznie![]()
Na co zwrócic uwagę kupujac RR z tego rocznika w dieslu![]()
z góry dziękuje za merytoryczne wypowiedzi i kasztany![]()
![]()
pozdrawiam
ps. szewrolete już sprzedałeś ? z lawetą dse nie pojedzie... on na pusto nie jedzie, a na pewno nie tak, jak v8Witam
czy RR P38A jest wart wyboru ?
ja myśle że jak najbardziej
tylko trzeba pamietac że koszty ekploatacji nie należą do niskich. mimo tego że to diesel to potrafi spalic nawet 14l/100 i wiecej, ale to przy ostrym traktowaniu zero-jednynkowym , tak normalnie to od 10 do 13. Ale to nie paliwo w tym samochodzie jest najdroższe.
najwiecej uwagi wymaga zawieszenie w tym samochodzie, czy system pneumatyczny jest sprawny, pod żadnym pozorem nie wolno ignorować błędów które komputer pokładowy wyświetla, bo np jedna nieszczelna poducha w zawieszeniu potrafi wykończyć kompresor. a to są koszty
typowe dla tego modelu są niesprawności układu ogrrzewania i wentylacji, np psujące sie silniczki sterowania kierunkami/temperaturą nawiewu
Silnik jeżeli nie katowany i układ chłodzenia jest sprawny to wytrzymuje spore przebiegi. Najważniejsze żeby nie był nigdy przegrzany.
jesli chodzi o wjazd na plażę ciężkim samochodem to zdecydowanie nie polecam, szczególnie jednym samochodem bo moze sie to skonczyc nienajlepiej (np mocne rozgrzanie oleju w skrzyni)
Modele po 99 r są napewno mniej awaryjne, Mają seryjną kontrole trakcji na wszystkie koła i bodajże
Napisz do N2O lub Szejka .. maja doświadczenie i <Nie>polecajaPit-Bull pisze:Witam serdecznie![]()
![]()
pozdrawiam
poszukaj raczej jakiegoś GR;a![]()
nie śmiałem mu proponować Disco ..Galik pisze:poszukaj raczej jakiegoś GR;a![]()
![]()
Jak już kolega odważył się wejść na ten dział i zainteresował się marką to może zamiast p38 warto pomyśleć o disco II?
Wg. mnie alternatywa dla hasioka zdecydowanie lepsza
toś trafił w 10 super patrol superramzes pisze:nie śmiałem mu proponować Disco ..Galik pisze:poszukaj raczej jakiegoś GR;a![]()
![]()
Jak już kolega odważył się wejść na ten dział i zainteresował się marką to może zamiast p38 warto pomyśleć o disco II?
Wg. mnie alternatywa dla hasioka zdecydowanie lepsza
raczej chciałem żeby zmienił poszukiwaną marke na coś co sie nie sypnie za bramą
Nie miałem, ale.. rozmawiałem ze znaną osobą - p. Jerzym G. (dżej- dżej) i opowiadał mi troche na temat tego auta. Wspaniale się prowadzi, super wnętrze, daje rade w terenie (reduktor, dwa sztywne mosty, elektronika też robi swoje), ale ma swoje kaprysy i jest drogi w eksploatacji. O używany egzemplarz w dobrym stanie ciężko...Pit-Bull pisze:@klucz 13 bystry jest![]()
Chłopaki który z Was miał i nie poleca![]()
Czy sa to opinie tylko zasłyszane z innych ustów![]()
Chevi odeszło
poniewierało kosztami na paliwko czy na naprawy ? Czy może coś jeszcze?Pit-Bull pisze:a jaki wózek mający tyle gadzetów bedzie tani w eksploatacji.![]()
Każda sroczka swój korzonek chwali![]()
tani to bedzie samurai.![]()
jestem spaczony przez moje tahoe , chyba wystapię do GMC o jakies odszkodowanie. Przynajmniej niech za psychoanalityka zwroty zrobią
ramzes pisze:Napisz do N2O lub Szejka .. maja doświadczenie i <Nie>polecajaPit-Bull pisze:Witam serdecznie![]()
![]()
pozdrawiam
tak jak @Galik pisze z laweta to nie pojedzie .. fakt luksus wewnatrz spory ale to auto raczej do lansu
przykład: Zmota Listopad 2oo7 : RR ciagnie na lawecie vitare która ma startować na rajdzie , przed samą bazą Range sie sypie i Vitara wciaga na kinetyku RR z podpieta do niego lawetą
poszukaj raczej jakiegoś GR;a
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości