Akumulator do td5
Moderator: Jerry
Akumulator do td5
Witam.
Kiedyś ktoś pisał model aku, jaki dokładnie pasuje do disco td5.
Wyszukiwarka nieco zawodzi, więc proszę o przypomnienie.
Mam problemy ze znalezieniem w mieścię, więc będe szukał poza. Będzie nieco łatwiej.
Pozdrawiam
Kiedyś ktoś pisał model aku, jaki dokładnie pasuje do disco td5.
Wyszukiwarka nieco zawodzi, więc proszę o przypomnienie.
Mam problemy ze znalezieniem w mieścię, więc będe szukał poza. Będzie nieco łatwiej.
Pozdrawiam
Akumlatory określane jako ASIA TYPE - czyli mają plus zamieniony z minusem w porównaniu do większości sprzedawanych akumlatorów. Ja rok temu kupiłem VARTE Dynamic Asia czy jakoś tak 95AH i prąd 680A, książka podaje, że powinno być 105AH. Ale w czym Ty masz problem - podjedź do sklepu z akumlatorami i niech Ci dobiorą odpowiedni - kup taki na jaki Cie stac i po temacie. Na stronach producentow akumlatorow jak bosch czy varta sa wyszukiwarki akku pod dany model auta.
Karol
Karol
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
-
- jestem tu nowy...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
kuwa...
toc to postepuje sia analogicznie jak tu w pierwszym poscie...
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=62597
po co generowac problemy?
toc to postepuje sia analogicznie jak tu w pierwszym poscie...
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=62597
po co generowac problemy?
ale ze jak? jak to okreslaja w sklepie ze nie ma pasujacego?poczekaj pisze:Problem mam taki, że jak jadę do sklepów, to nigdzie nie ma pasującego.
np.w katalogu zap piastow pod pozycja lr disco 300tdi 2.5 widnieje ze pasuje akumulator o dlugosci 320mm...
i jest to gownoprawda,bo w aucie jest miejsca na max 270mm
wiec trzeba robic tak jak napisalem

no!
no skoro tak mówiszLR_Olek pisze:sa,tylko trzeba isc do sklepu...gostcomp pisze:możesz też wsadzić odwrotny i po przedłużać kable
a tak poważnie jak niema w twojej okolicy to se przez neta zamów i tyle
wielki problem
wszedzie sa, w roznych sklepach...
a ja kupilem w agromie
wieki minęły od czasu kiedy kupowałem aku
ale coś czuje ze niedługo czeka mnie taki zakup
bo w moim TD5 jest 75Ah o nieznanym roczniku
już raz myślałem że muszę od razu lecieć po nowy do sklepu ale okazało się że wystarczy reanimować klemy oraz prawidłowo je założyć (czyt rozkręcić i rozgiąć przed założeniem)

no widzisz w LR wszystko jest możliweLR_Olek pisze: ludz siedalej, pierwsze slysze o klemach ktore prad magazynuja
chytrus
a na potwierdzenie tego dodam że moje disco zrobiło mi prezent na wigilię
zamek kierowcy miał ograniczoną funkcjonalność i z pilota potrafił się tylko zamykać.
miałem wymienić aż tu nagle w wigilie zaczął się też otwierać

w sumie miałem wymieniać piasty ale teraz chyba się wstrzymam

Łżesz bo w LR-ach podobnosz aku. som nie naprawiane i nie wymienialne a jażeli trza wymienić to fabryka robi to gratis a nawet czasami za free lub za darmoczesław&jarząbek pisze:optimy działają i pasują.
td5 spokojnie pracuje na czerwonej optimie.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
no, pewenie masz racje ale ...harakiri pisze:On Ci daje kulturalnie znac zebys naprawil awarie. Generalnie w Disco rzadko sie cos psuje od razu na amen. Wczesniej auto daje delikatne sygnaly. Wazne by umiec je uslyszec
zamek nie działał od momentu jak go kupiłem a wcześniej też ponoć nie działał

więc może dał za wygraną

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ja słyszałem że tak to tylko w...uzaklucz13 pisze:Łżesz bo w LR-ach podobnosz aku. som nie naprawiane i nie wymienialne a jażeli trza wymienić to fabryka robi to gratis a nawet czasami za free lub za darmoczesław&jarząbek pisze:optimy działają i pasują.
td5 spokojnie pracuje na czerwonej optimie.![]()

#noichuj
harakiri ma rację, a nawet bardzo ma rację. A Twój zamek też pewnie dawał znaki poprzedniemu właścicielowi w czasach przed-wcześniejszychgostcomp pisze:no, pewenie masz racje ale ...harakiri pisze:On Ci daje kulturalnie znac zebys naprawil awarie. Generalnie w Disco rzadko sie cos psuje od razu na amen. Wczesniej auto daje delikatne sygnaly. Wazne by umiec je uslyszec
zamek nie działał od momentu jak go kupiłem a wcześniej też ponoć nie działał
więc może dał za wygraną

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
zapomniales o podmiejskich zetsiedemdziesiatjedenczesław&jarząbek pisze:ja słyszałem że tak to tylko w...uzaklucz13 pisze:Łżesz bo w LR-ach podobnosz aku. som nie naprawiane i nie wymienialne a jażeli trza wymienić to fabryka robi to gratis a nawet czasami za free lub za darmoczesław&jarząbek pisze:optimy działają i pasują.
td5 spokojnie pracuje na czerwonej optimie.![]()