HIPOL 2D na dolewke!??
Moderator: Jerry
HIPOL 2D na dolewke!??
RANGE ROVER 2.5 D AUTOMAT. NA DOLEWKE DO SKRZYNI ZAFUNDOWAłEM 0.5 L HIPOL DWA D(tak poradzono w sklepiku)Przy wiekszych obrotach sprzęgło ślizga sięCO TERAZ!??
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Powinien to być ATF IID. Ja ostatnio zmieniałem razem z filtrem i mimo że skrzynia chodziła bardzo dobrze odczuwam minimalną poprawę. Biegi zmieniają się jeszcze delikatniej (w szczególności przy zimnym silniku)
Instrukcja przewiduje 9.7l oleju. Mi wlazło tylko 7.5l, na bagnecie się chyba zgadza. Zapewne jest to kwestia oleju który został w przewodach do chłodnicy oraz samej chłodnicy.
Instrukcja przewiduje 9.7l oleju. Mi wlazło tylko 7.5l, na bagnecie się chyba zgadza. Zapewne jest to kwestia oleju który został w przewodach do chłodnicy oraz samej chłodnicy.
Range Rover V8 Outsourcing IT
JAK SPRAWDZASZ STAN OLEJU W SKRZYNI?hpx4000 pisze:Powinien to być ATF IID. Ja ostatnio zmieniałem razem z filtrem i mimo że skrzynia chodziła bardzo dobrze odczuwam minimalną poprawę. Biegi zmieniają się jeszcze delikatniej (w szczególności przy zimnym silniku)
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Olej w elementach przeniesienia napędu to podobno jedyna rzecz, na której naprawdę nie warto eksperymentować. Dlatego podjedź do najbliższego kogoś, kto umie to robić i wymień cały olej na ATF. To Ci wyjdzie najtaniej.
Ja w przedni most wlałem teraz Hipol tylko dlatego, że:
- jest ciut lepszy od wody, która mi się tam dostała
- most i tak kwalifikuje się do wymiany całkowitej
Ja w przedni most wlałem teraz Hipol tylko dlatego, że:
- jest ciut lepszy od wody, która mi się tam dostała
- most i tak kwalifikuje się do wymiany całkowitej