Czy Ona się nadawa ?
Moderator: Jerry
- Ryszard Giedrojć
-
Czy Ona się nadawa ?
Szukam dyskoteki, którą chciałbym przysposobic do turystycznychh wypraw dla 2 osób + dziecko. Po wakacjach ma służyć żonie do dojazdów do pracy, ze wsi do mista. Buda 3-drzwiowa, bo wygodniej zainstalować legowisko. Znalazłem coś takiego w komisie w Gnieźnie:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5139960
Sprzedawca twierdzi, że auto jest po przeglądzie rejestracyjnym i ma wpis na 5 osób. To by mi pasowało, bo muszę mieć siedzące miejsca dla 3 pasażerów. Ta dyskoteka nie ma klimy, no i biała. Przebieg wysoce podejrzany. Co o tej sztuce mozecie powiedzieć tylko na podstawie fotek, może ktoś z naszych rezyduje w Gnieźnie i ją widział ? Czy ta cena jak na tak gołe auto nie jest zawyżona ?
Sprzedawca twierdzi, że auto jest po przeglądzie rejestracyjnym i ma wpis na 5 osób. To by mi pasowało, bo muszę mieć siedzące miejsca dla 3 pasażerów. Ta dyskoteka nie ma klimy, no i biała. Przebieg wysoce podejrzany. Co o tej sztuce mozecie powiedzieć tylko na podstawie fotek, może ktoś z naszych rezyduje w Gnieźnie i ją widział ? Czy ta cena jak na tak gołe auto nie jest zawyżona ?
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Nooo, szczególnie jak z południowego Tyrolu by byłaWiechu pisze:straszna bida, zero poduszek i nawet szyby na korby.
Ale ma dwie zalety, jest biała ( jak dla mnie, to najładniejszy kolor dyskoteki) i jest z Włoch. To z kolei daje nadzieję, na nienaganny stan budy.
![]()
Cena umiarkowana, przebieg sensacyjny.

Biały to kult, mnie się też podoba.
Ostatnio zmieniony pn maja 19, 2008 4:10 pm przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Niektórzy twierdzą że jak będzie wyczuwalny przedmuch to jest silnik w złym stanie… inny że jak olej będzie chlapał…. Jeszcze inni mówią że tak ma być
Ja uważam że nie warto odkręcać korka na chodzącym silniku

Ja uważam że nie warto odkręcać korka na chodzącym silniku
Range Rover V8 Outsourcing IT
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
"sugeruje", a nie wróże. Drogi Robercie wiesz dobrze, że sam szukam silnika właśnie 
podjechałem w jedno miejsce, silnik w samochodzie, więc przejażdżka, lekko mułowaty nawet jak na ten model, ale pracował ładnie więc byłem zadowolony, ale jako, że dość mam dłubania tak więc poszukałem głębiej
tak mnie naszło co by właśnie pod korek, odkręcam a tam parowóz
i teraz pytanie, kupić czy nie kupić? odpowiedz mi proszę
silnik trochę starszy od tego(z 10 lat), a jako ciekawostkę dodam, że samochód przyjechał z Włoch właśnie

podjechałem w jedno miejsce, silnik w samochodzie, więc przejażdżka, lekko mułowaty nawet jak na ten model, ale pracował ładnie więc byłem zadowolony, ale jako, że dość mam dłubania tak więc poszukałem głębiej

tak mnie naszło co by właśnie pod korek, odkręcam a tam parowóz

i teraz pytanie, kupić czy nie kupić? odpowiedz mi proszę

silnik trochę starszy od tego(z 10 lat), a jako ciekawostkę dodam, że samochód przyjechał z Włoch właśnie

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

Łoł, nie dość, że biała to ma jeszcze s z y b y n a K O R B K IWiechu pisze:straszna bida, zero poduszek i nawet szyby na korby.
Ale ma dwie zalety, jest biała ( jak dla mnie, to najładniejszy kolor dyskoteki) i jest z Włoch. To z kolei daje nadzieję, na nienaganny stan budy.
![]()
Cena umiarkowana, przebieg sensacyjny.

- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
rownie dobrze mozesz wysikac jakis wzor na piasku i z niego wyciagnac wnioski 
kupujesz zabytek, wiec jakbys go nie sprawdzil moze kleknac jutro a moze nigdy, ot loteria
nawet to, ze przejechal z wloch o niczym nie swiadczy - moglo to byc ostatnie 2000km tego silnika
moj przejechal ostatnio z wysp a oleju bral litr na piec godzin, i co? nic z tego nie wynika, procz tego ze uszczelniacze zaworow musze wymienic na dziendobry, a potem sie zobaczy czy bedzie poprawa, w miedzyczasie moze pierdyknac cokolwiek innego
dlatego wlasnie mam to co mam w stage'u, jest z 97 roku wiec jest polowe mlodsze niz reszta, i tez moze kleknac

kupujesz zabytek, wiec jakbys go nie sprawdzil moze kleknac jutro a moze nigdy, ot loteria
nawet to, ze przejechal z wloch o niczym nie swiadczy - moglo to byc ostatnie 2000km tego silnika
moj przejechal ostatnio z wysp a oleju bral litr na piec godzin, i co? nic z tego nie wynika, procz tego ze uszczelniacze zaworow musze wymienic na dziendobry, a potem sie zobaczy czy bedzie poprawa, w miedzyczasie moze pierdyknac cokolwiek innego

dlatego wlasnie mam to co mam w stage'u, jest z 97 roku wiec jest polowe mlodsze niz reszta, i tez moze kleknac

jeżdżę serią wystarczająco długo by być tego świadomym 
niemniej jednak jak mam wsadzać kolejny silnik to wolę po marudzić, po wybrzydzać i mięć złudną nadzieję, że generalka nie wcześniej niż za 5 lat, zwłaszcza, że jak się poszuka to wybór jest
BTW samochód z Włoch przyjechał(ale to właśnie odnosiło się do tego, że disco też z Włoch), owo właśnie było parę lat temu
Uszczelniacze to małe miki przy szlifie cylindrów

niemniej jednak jak mam wsadzać kolejny silnik to wolę po marudzić, po wybrzydzać i mięć złudną nadzieję, że generalka nie wcześniej niż za 5 lat, zwłaszcza, że jak się poszuka to wybór jest

BTW samochód z Włoch przyjechał(ale to właśnie odnosiło się do tego, że disco też z Włoch), owo właśnie było parę lat temu

Uszczelniacze to małe miki przy szlifie cylindrów

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 

Oczywiście bedziesz miał trochę roboty i wydatku z przerobieniem z cięzarówki na osobowy - tylna kanapa i pasy
bo to disco robiło zdaje się jako pic-up w słonecznej Italii
. Może to być też tajemnicą małego przebiegu - lub wręcz odwrotnie
. No i jaki tam jest ten diesel - Włoch czy Angol ? To może być istotne przy późniejszej eksploatacji. 
BTW to ciekawe jak sprzedawca złatwił rejestrację na 5 osób w takiej kompletacji jak na fotach?
Zaocznie?
No chyba że foto jest nie aktualne i ta kanapa i pasy już są... 

BTW to ciekawe jak sprzedawca złatwił rejestrację na 5 osób w takiej kompletacji jak na fotach?

Ooo, miszczu mnie szarpnąłLR_Olek pisze:demek pisze:No i jaki tam jest ten diesel - Włoch czy Angol ?o so chodzi?

ale to nie jest pick up..., wiesz jak wyglada pickup?demek pisze:Ooo, miszczu mnie szarpnąłLR_Olek pisze:demek pisze:No i jaki tam jest ten diesel - Włoch czy Angol ?o so chodzi?
, chyle czoło.
Chosi o fo, że jesli to jest Disco pick-up....
a z tym silnikiem,to wiesz ze gdzies dzwoni,ale nie wiesz w ktorym kosciele

a ze to trzyseta to widac z daleka...
Ok, ok, pełna jasność.
Tyle, że "na mieście da się słyszeć niezbyt pochlebne opinie o nim
. Ale swoją ścieżką to znam b. dzielną panią która pomyka takim RRem z fabrycznie zamontowanym 2.4VM i jak mi si zdaje nie zrobiła do tej pory żadnej konwersjii
A była tym sprzętem na kilku rajdach u Kowala, m.in. na Słowacji i w Siedlcach
Jeździ nim na codzień, sprzęcior nie klęka za bardzo