Poduszki zawieszenia Disco 2
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Poduszki zawieszenia Disco 2
witam,
miał ktoś już przyjemność wymiany poduszek zawieszenia w Disco 2? Miał ktoś kontakt z zamiennikami Continental? przynajmniej u mnie połowa ceny orginału? opłaca się? pomoc w trybie błyskawicznym.
pozdrawiam.
miał ktoś już przyjemność wymiany poduszek zawieszenia w Disco 2? Miał ktoś kontakt z zamiennikami Continental? przynajmniej u mnie połowa ceny orginału? opłaca się? pomoc w trybie błyskawicznym.
pozdrawiam.
Disco II + Nikon D300
Można być wszędzie....
Można być wszędzie....
-
- jestem tu nowy...
Witam też mam problem z poduchami w D ll raz stoi równo kilka dni a raz po kilkunastu minutach leży, zauważyłem że gdy oprzednim kołem stanę wyżej np. na krawężniku to spuszcza z tyłu, gdy obciążę bagażnik ( np. wlezę do środka żeby coś zrobić lub sprzątnąc to też spuszcza z poduch . przy opuszczaniu słychać że otwiera się zawór. Czujniki wysokości czyściłem i zamieniałem stronami bez rezultatu. POMOCY
- JarekM
-
- Kontaktowanie:
podsumuję...
nie miałem do czynienia z Continentalem.
zakupiłem to:
http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVE ... FFER).html
czyli Dunlop
czekałem 5 dni, łacznie z przesyłką, niecałe 500 PLN.
Wymiana to 20 minut.
Ale trzeba mieć podstawowe narzędzia

nie miałem do czynienia z Continentalem.
zakupiłem to:
http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVE ... FFER).html
czyli Dunlop
czekałem 5 dni, łacznie z przesyłką, niecałe 500 PLN.
Wymiana to 20 minut.
Ale trzeba mieć podstawowe narzędzia

JarekM
Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

Discovery 2 Td5, '1999
GG:1390529

- Bartolomeo
-
Witam,
mam takie szybkie pytanko - czy wszystkie Disco II maja z tylu poduchy oryginalnie? Mysle o kupnie i mam na oku jeden egzemplarz (2001, Td5), ale wlasnie ma z tylu sprezyny, nie poduchy - to znaczy, ze ktos to wymienil czy takiego zakupil? Niektore lepiej wyposazone disco maja przycisk 'podnoszenia tylka' a niektore nie - znaczy sie nie maja poduch?
Pozdrawiam!
mam takie szybkie pytanko - czy wszystkie Disco II maja z tylu poduchy oryginalnie? Mysle o kupnie i mam na oku jeden egzemplarz (2001, Td5), ale wlasnie ma z tylu sprezyny, nie poduchy - to znaczy, ze ktos to wymienil czy takiego zakupil? Niektore lepiej wyposazone disco maja przycisk 'podnoszenia tylka' a niektore nie - znaczy sie nie maja poduch?
Pozdrawiam!
Jest: Jeep Cherokee 95r. 4.0L, śliczny 
Byl: L200 Magnum 2.5TD K34T 96r.

Byl: L200 Magnum 2.5TD K34T 96r.
- LR Tomaszek
-
- Bartolomeo
-
- LR Tomaszek
-
Czy nigdy to nie wiadomo. Możesz wypruć z auta cały system (poduchy, czujniki, kompresor,filtr, wyjąć wyłącznik i co tam jeszcze ) Chyba trzeba jeszcze przeprogramować komputer coby się kontrolki nie zapalały ( ale to moze mądrzejsi ode mnie się wypowiedzą)
DiscoII td5
www.landklinika.pl
www.landklinika.pl
ostatni to uczyniłem w moim d2 td5,
wywaliłem poduchy i dałem sprężyny +2 cale + amory +2 cale + przód komplet +2 cale,
kompresor wywaliłem, czujniki na takich śmiesznych cienkich ramionkach przymotane do wachaczy wywaliłem, jakiś taki rozdzielacz...
a w komputerze został wgrany program do sprężyn,
nie ma już samowoli lr'a w sprawie czy ma byc nisko czy wysoko, czy drzwi są zamknięte czy nie...
parch stoi wysoko i już...
wywaliłem poduchy i dałem sprężyny +2 cale + amory +2 cale + przód komplet +2 cale,
kompresor wywaliłem, czujniki na takich śmiesznych cienkich ramionkach przymotane do wachaczy wywaliłem, jakiś taki rozdzielacz...
nie ma już samowoli lr'a w sprawie czy ma byc nisko czy wysoko, czy drzwi są zamknięte czy nie...
PitR pisze:ostatni to uczyniłem w moim d2 td5,

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Typowy objaw, szykuj sie do wymiany poduch.bodziu pisze:Witam też mam problem z poduchami w D ll raz stoi równo kilka dni a raz po kilkunastu minutach leży, zauważyłem że gdy oprzednim kołem stanę wyżej np. na krawężniku to spuszcza z tyłu, gdy obciążę bagażnik ( np. wlezę do środka żeby coś zrobić lub sprzątnąc to też spuszcza z poduch . przy opuszczaniu słychać że otwiera się zawór. Czujniki wysokości czyściłem i zamieniałem stronami bez rezultatu. POMOCY
Nie kombinuj z czujnikami, tylko wymieniaj.
Najlepiej dwie, bo druga i tak padnie

LAND ROVER DISCOVERY II 4,0V8, UAZ 469
ten zawór to całkiem mi nie pasi do poduszek.bodziu pisze:Witam też mam problem z poduchami w D ll raz stoi równo kilka dni a raz po kilkunastu minutach leży, zauważyłem że gdy oprzednim kołem stanę wyżej np. na krawężniku to spuszcza z tyłu, gdy obciążę bagażnik ( np. wlezę do środka żeby coś zrobić lub sprzątnąc to też spuszcza z poduch . przy opuszczaniu słychać że otwiera się zawór. Czujniki wysokości czyściłem i zamieniałem stronami bez rezultatu. POMOCY
No bo jak zawór puszcza, to żeby poducha była super-hiper szczelna to powietrze zejdzie i tak

Ostatnio zmieniony śr lis 12, 2008 4:44 am przez santana1, łącznie zmieniany 2 razy.
D2Td5'99
Ja zrobiłem tak:bodziu pisze:Czy ktoś zna w Poznaniu lub Szczecinie (albo okolicy)warsztat co robi diagnostyke poduch? Szkoda tak wymieniać jak nie wiadomo co , bo mozna po drodze całe auto wymienić.
Naumiałem się prowokować przy wyłączonym silniku(konkretnie w tym przypadku wystarcza wykonać pare podskoków na tylnym zderzaku). Po sprowokowaniu, ustaliłem, że powietrze umyka z okolic nadkoli(poduszek), a nie czarnej skrzynki(kompresora). Co dużo rozjaśniło.
Następnie po wjechaniu na kanał i sprowokowaniu - szybko pod auto i organoleptycznie zlokalizowałem nieszczelność. Akurat tu obydwie poduchy do wymiany. 100% pewności.
Disco póki co śmiga, poduchy(i troche innej biżuterii) już w drodze od paddocka.

D2Td5'99