V8 3,9 konwersja na gaźnik
Moderator: Jerry
V8 3,9 konwersja na gaźnik
Witam szanowne grono, chodzi mi po głowie uproszczenie układu paliwowego i przerobienie go na gaźnikowy. Przerabiał ktoś temat?. Interesuje mnie kompatybilność kolektora 3.9 z kolektorem i gaźnikiem od 3,5.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
kto? komu? za co?tybero pisze:daje kopa.
a tak w ogóle kto zamknął mnie temata?

tam była gadka o przyklejeniu go, a nie zamykaniu!
Misiek to Ty taka gadzina?
nie dajesz mi żadnych szans nawrócić kobity z drogi kłamstwa i obłudy - wstydź się

żeby nie było, że nie w temacie to ...
gaźniki są bardzo fajne
ino jeszcze trza umić je wyregulować
czy jakoś tak

LR Rendzi stajla 

Ale jak zalozy gaznik i zobaczy ze spalanie jest na poziomie ile wleje tyle spali to moze mu przyjdzie ochota na zalozenie gazu, a ze gaz na gazniku jest po taniosci to tym bardziej i wtedy moga sie zaczac szopki - tak se gdybam... 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Dzięki za odpowiedzi, wtrysku bym się pozbył chętnie z powodu gaśnięcia auta po przymoczeniu, ( usterka leży gdzieś po stronie wtrysku bo mam iskrę a tracę wtryskiwacze ). Nie wykluczam założenia gazu, chciałbym mieć pewność, że jak wjadę w kałużę to dam radę wyjechać. Jak ktoś ma namiary na gaziarzy w kraku ogarniających 3.9 na miesalniku ( tracę sygnał na wtryskiwacze więc sekwencja odpada) to proszę o cynk.
Liczyłem na jakiś wtrysk gazu ale okazało się, że nie ma tam wtrysku sekwencyjnego i montażyści nie zabardzo pala się do montażu. Pozatym po podlaniu silnika wodą nadal traciłbym zasilanie, a nie mam sił walczyć z układem.tybero pisze:aaa, czyli po taniosci jednak bedzie....
to moze blosa se zaloz - to taki gaznik gazowy....