sprawa sprzegla w disco 300

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
hannes
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

sprawa sprzegla w disco 300

Post autor: hannes » pt cze 06, 2008 2:19 pm

Witam

Mam pytanie odnosnie pewnej dolegliwosci w disco, mianowicie sprawa zaczela sie standardowo od zapadnietego pedalu sprzegla. pomyslalem odpowietrzyc trzeba. odpowietrzam odpowietrzam na dole przy wysprzegliku a tu caly czas powietrze na przemian z plynem leci. problem napewno nie dotyczy pompy sprzegla bo ja wymienilem. jak rozkrecilem zlaczke przewodu przez ktory leci plyn sobie dalej za pompka, to chwilowo mialem cisnienie w przewodzie jak "pompowalem", skrecilem spowrotem odpowietrzylem na dole i dalej to samo: powietrze z plynem.

przegrzebalem wszystkie watki w poszukiwaniu pomocnej wskazowki, co znalazlem to sprawdzilem i nic.

glowny problem to brak cisnienia, takze wydaje mi sie ze narazie nie trzeba zrzucac skrzyni, sam niewiem

plis o wskazowki jakies.

pozdrawiam
piotrek

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » pt cze 06, 2008 9:06 pm

Odpowietrzaj aż do skutku. Czasami wymaga to sporej dawki cierpliwości bo w disco na zakrętach przewodów potrafi się zgromadzić naprawdę dużo bąbelków powietrza.
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » sob cze 07, 2008 8:16 pm

Jezeli zmieniles wczesniej pompe sprzegla to zmien rowniez silownik, 80zl nie majatek a zycie zmieni sens.

Jak juz rozkrecisz przewody od pompy i silownika, przedmuchaj je porzadnie.
Do odpowietrzania uzyj przyrzadu do odpowietrzania hamulcow, kazdy lepszy warsztat to ma. 20 sekund i po sprawie.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”