Witam
Mam pytanie odnosnie pewnej dolegliwosci w disco, mianowicie sprawa zaczela sie standardowo od zapadnietego pedalu sprzegla. pomyslalem odpowietrzyc trzeba. odpowietrzam odpowietrzam na dole przy wysprzegliku a tu caly czas powietrze na przemian z plynem leci. problem napewno nie dotyczy pompy sprzegla bo ja wymienilem. jak rozkrecilem zlaczke przewodu przez ktory leci plyn sobie dalej za pompka, to chwilowo mialem cisnienie w przewodzie jak "pompowalem", skrecilem spowrotem odpowietrzylem na dole i dalej to samo: powietrze z plynem.
przegrzebalem wszystkie watki w poszukiwaniu pomocnej wskazowki, co znalazlem to sprawdzilem i nic.
glowny problem to brak cisnienia, takze wydaje mi sie ze narazie nie trzeba zrzucac skrzyni, sam niewiem
plis o wskazowki jakies.
pozdrawiam
piotrek
sprawa sprzegla w disco 300
Moderator: Jerry
- Discotheque
-
Jezeli zmieniles wczesniej pompe sprzegla to zmien rowniez silownik, 80zl nie majatek a zycie zmieni sens.
Jak juz rozkrecisz przewody od pompy i silownika, przedmuchaj je porzadnie.
Do odpowietrzania uzyj przyrzadu do odpowietrzania hamulcow, kazdy lepszy warsztat to ma. 20 sekund i po sprawie.
Jak juz rozkrecisz przewody od pompy i silownika, przedmuchaj je porzadnie.
Do odpowietrzania uzyj przyrzadu do odpowietrzania hamulcow, kazdy lepszy warsztat to ma. 20 sekund i po sprawie.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!