Kolumna kierownicy i elementy układu sterowania 200 tdiDISCO
Moderator: Jerry
Kolumna kierownicy i elementy układu sterowania 200 tdiDISCO
Przekładnia powoli odmawia posluszenstwa-blokuje sie czasem i przeskakuje (nowa juz w drodze) ale nauczony doswiadczeniem postanowiłem cały układ sterowania odbudowac
mam juz zgromadzone: końcówki drążków, amor skrętu, przekładnia w drodze
chciałbym równiez wymienic krzyzaki nad przekładnią w stronę kierownicy, wiem ze jeden bez problemu a drugi jest w komplecie z wałkiem i jeszcze ta gumowa część
Pytanie: w co mam jeszczer sie zaopatrzyc - moze ma ktos dokładny rysunek elementów kolumny 200 tdi, czy są jakies łożyska w samej kolumnie (odciniek od kierownicy do pierwszego krzyzaka), moze ktos z was tez odbudowywał sobie cały układ sterowania?
chciałbym równiez wymienic krzyzaki nad przekładnią w stronę kierownicy, wiem ze jeden bez problemu a drugi jest w komplecie z wałkiem i jeszcze ta gumowa część
Pytanie: w co mam jeszczer sie zaopatrzyc - moze ma ktos dokładny rysunek elementów kolumny 200 tdi, czy są jakies łożyska w samej kolumnie (odciniek od kierownicy do pierwszego krzyzaka), moze ktos z was tez odbudowywał sobie cały układ sterowania?
Disco 300 '97 2,5 Tdi - wyprawówka
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
- Discotheque
-
Re: Kolumna kierownicy i elementy układu sterowania 200 tdiD
Usiadz zanim uslyszysz cene tego niewinnego walka z krzyzakami w jednej caloscigori pisze:Przekładnia powoli odmawia posluszenstwa-blokuje sie czasem i przeskakuje (nowa juz w drodze) ale nauczony doswiadczeniem postanowiłem cały układ sterowania odbudowac

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
dramatyzujesz.
kup to samo do patrola, albo np drażek kierowiczy kompletny....
Land Rover jest tani w częsciach
i niech mi ktoś udowodni że nie..... w porównaniu do innych terenówek
Nawet suzuka wypada gorzej.
ostatnio musiałem kupić klientowi linki ręcznego do frotki ..... załamka....
tylko serwis to miał
1100plnów
"bo opel to taki popularny panie i czesci tanie ma"
a do dysco ok. 140złociutkich
kup to samo do patrola, albo np drażek kierowiczy kompletny....
Land Rover jest tani w częsciach

i niech mi ktoś udowodni że nie..... w porównaniu do innych terenówek
Nawet suzuka wypada gorzej.
ostatnio musiałem kupić klientowi linki ręcznego do frotki ..... załamka....
tylko serwis to miał

"bo opel to taki popularny panie i czesci tanie ma"
a do dysco ok. 140złociutkich
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
Nie mam humoru wiec sobie znajdzcie inny obiekt pierdzenia.
Ostatnio zmieniony ndz cze 08, 2008 7:35 pm przez Discotheque, łącznie zmieniany 1 raz.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
no i sie zrobiło majowo, czyli zakwitły kasztany i cennik czesci do frotki
cene wałka znam, okolo 500 zł - TAK??
ale wróćmy prosze do tematu co mam jeszcze kupic zeby bylo dobrze
Czesław, Bocian co tam jeszcze w kierownicy siedzi ? 
cene wałka znam, okolo 500 zł - TAK??
ale wróćmy prosze do tematu co mam jeszcze kupic zeby bylo dobrze

Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
[/quote]Usiadz zanim uslyszysz cene tego niewinnego walka z krzyzakami w jednej calosci
wlasnie zamowilem u angolow, 380 zetow...
no od precla drozsze...
to fakt, ale zeby zaraz dramat.
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
najprawdopodobniej szlag trafil ci ktorys z krzyzakow na walku /pewnie gorny nad guma/ to najczestsza przyczyna przyszczypywania sie ukladugori pisze:Przekładnia powoli odmawia posluszenstwa-blokuje sie czasem i przeskakuje (
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
jeśli kolega ma założoną UP osłonę drążków to jest taka dziwna przypadłość że uchwyt mocujący amortyzator skrętu potrafi wskoczyć w otwór w osłonie i blokuje kierownice , wie bo długo szukaliśmy z kumplem przyczyny co jest grane , łącznie z rozebraniem kolumny kierowniczej i przekładni ,
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
A mi się zdawało że nie wszystkie opla są na ramieHUSKYTEAM pisze:A to nie pasują od Corsy? Przecież oni wszystkie te gó..a na jednej płycie podwoziowej strugają...ostatnio musiałem kupić klientowi linki ręcznego do frotki ..... załamka....
tylko serwis to miał 1100plnów

Range Rover V8 Outsourcing IT
wlasnie zamowilem u angolow, 380 zetow...bert pisze:Usiadz zanim uslyszysz cene tego niewinnego walka z krzyzakami w jednej calosci
no od precla drozsze...
to fakt, ale zeby zaraz dramat.
Norbert J. Zbróg[/quote]
no proszę, nie opłaca się kupowac u angoli

a co do osłony drążków wszem i wobec są dostępne.

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
@sys-kom
jak rozbieraliscie kolumne to co tam w środku siedzi
oprocz tego ze sie blokuje odrobinę to czasami jakby szura - tak czuc i słuchac jakby wlasnie w kolumnie
krzyzaki mam padniete na bank bo luzy sa
jutro wymieniam wałeczek i drugi krzyzak
jak rozbieraliscie kolumne to co tam w środku siedzi
oprocz tego ze sie blokuje odrobinę to czasami jakby szura - tak czuc i słuchac jakby wlasnie w kolumnie
krzyzaki mam padniete na bank bo luzy sa
jutro wymieniam wałeczek i drugi krzyzak
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
nie mam osłony
dzieki za fotke przekładni
a jak jest w kolumnie?
a jak jest w kolumnie?
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
kolumny zdjęcia nie mam , jak mówisz że coś ci trze i to słyszysz to coś dziwnego , bo tam w przekładni nie ma co treć , tak żębyś to słyszał , może wiec zardzewiały łożyska w kolumnie ,
brak pomysłów . rozbieraj wszystko po kolei rób zdjęcia i opisz co znalazłeś , bedziesz pionierem
brak pomysłów . rozbieraj wszystko po kolei rób zdjęcia i opisz co znalazłeś , bedziesz pionierem
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
W kolumnie są dwa łożyska. Na górze, przy kierownicy mniejsze i na dole większe. To na dole lubi już być zużyte i wałek lata w obudowie kolumny kierowniczej.gori pisze:nie mam osłony
a jak jest w kolumnie?
Więcej już nic tam nie ma. Obudowa kolumny jest w jednym miejscu powycinana co by podczas wypadku ładnie się złożyła, a wałek w środku składa się z dwóch części co by podczas tego samego wypadku ładnie się obie w siebie wsuneły i nie zrobiły krzywdy sterownikowi pojazdu.
I tyle.