Sprzęgło

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Maximus1313

Kontaktowanie:

Sprzęgło

Post autor: Maximus1313 » śr cze 25, 2008 7:24 pm

Witam wszystkich. Dopadła mnie wymiana sprzęgła w mojej świeżo zakupionej 300.
Pytanie nr. 1 Czy ktoś z was zakładał to : http://moto.allegro.pl/item379427737_la ... rzegl.html Jak sie ma w porównaniu z dwa razy droższym Sachsem ?
Pytanko 2 dlaczego sprzedawca sugeruję wymianę łapy sprzęgła.
Pytanie 3 - Może ktoś z forumowiczów z okolicy Katowic handluje częściami do Landów, bo będę potrzebował jeszcze na pewno uszczelniacze na wał i wałek sprzęgłowy, a znając życie coś po drodze wyjdzie.

Awatar użytkownika
lukaszsta
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lukaszsta » śr cze 25, 2008 8:52 pm

1 nie wiem, tylko raz robiłem sprzęgło
2 dobrze mówi i jeszcze warto nową poprawić, jest gdzieś o tym na forum
3 spędź tu chwile dłużej, to zapewne sie domyslisz :)

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » śr cze 25, 2008 8:54 pm

Zdybaj tu na forum typa o nicku Czeslaw&Jarzabek wyjatkowo ciezki typ w kontakcie ale ma warsztat Land Rovera w Katowicach i hienuje czesciami.

Tylko uprzedzam typ ma wiedze ale ciezki w kontakcie, malomowny, asertywny i potrafi wpienic do krwi :)21
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
Czosnek niedźwiedzi

Post autor: Czosnek niedźwiedzi » czw cze 26, 2008 7:56 am

@Maximus1313, jak to ta z awatara to obserwowałem ją swego czasu na otomoto. Za ile udało Ci się wytargować? Po sprawdzeniu Vin wyszło mi ze to rocznik '97. Faktycznie była przemalowywana z białego na zielony? W jakim stanie jest podłoga? Sprzedawca mówił, że zabezpieczał hammeritem. Była też wymieniana podsufitka.

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » czw cze 26, 2008 8:03 am

i po co żeś se takiego nicka dał?
2x13 = maksymalny podwójny pech :roll: :D
LR Rendzi stajla :)

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » czw cze 26, 2008 9:27 am

2

bo łapa made by LR jest tak gównolitowa że łeb pęka (a potem łapa) :wink:
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » czw cze 26, 2008 9:37 am

jpi pisze:2

bo łapa made by LR jest tak gównolitowa że łeb pęka (a potem łapa) :wink:
Nie jest gownolitowa tylko kulka wyciera gniazdo jak na sucho napiernicza przez pare lat. Gdybysmy Ci na glowe posypana piaskiem zalozyli miske stalowa, posadzili na niej beduina krecacego dupa to tez bys sie wytarl do samej szyi :)21
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » czw cze 26, 2008 9:46 am

Discotheque pisze:Zdybaj tu na forum typa o nicku Czeslaw&Jarzabek wyjatkowo ciezki typ w kontakcie ale ma warsztat Land Rovera w Katowicach i hienuje czesciami.

Tylko uprzedzam typ ma wiedze ale ciezki w kontakcie, malomowny, asertywny i potrafi wpienic do krwi :)21
Bardzo dużo delikatności i finezji w twoim poście ale oczywiście masz rację, że to taka Mandaryna polskiego łofrołdu, tylko nie wymieniaj u niego żarówek, bo na tym najwięcej kroi. 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw cze 26, 2008 9:52 am

Discotheque pisze:Zdybaj tu na forum typa o nicku Czeslaw&Jarzabek wyjatkowo ciezki typ w kontakcie ale ma warsztat Land Rovera w Katowicach i hienuje czesciami.

Gbur i tyle... ale cholera wi wiela.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Maximus1313

Kontaktowanie:

Post autor: Maximus1313 » czw cze 26, 2008 4:19 pm

Czosnek niedźwiedzi pisze:@Maximus1313, jak to ta z awatara to obserwowałem ją swego czasu na otomoto. Za ile udało Ci się wytargować? Po sprawdzeniu Vin wyszło mi ze to rocznik '97. Faktycznie była przemalowywana z białego na zielony? W jakim stanie jest podłoga? Sprzedawca mówił, że zabezpieczał hammeritem. Była też wymieniana podsufitka.
Wszystko jak w opisie. Podłoga zdrowia, auto nigdy nie jeżdzone w terenie, przemalowany z białego na zielony STAR Wojskowy. Pomijam że dość nieudolnie. Autko całkiem przyzwoite, ale 250 tysi ma no i o wymianę paru elementów sie prosi.
Żarówek u P.Czesława wymieniać nie będę, i mam nadzieję , że w ogóle nie będzie potrzeby kożystania z jego usług warsztatowych. Natomiast jeśli chodzi o części to na pewno. Poza tym po krótkiej rozmowie telefonicznej nie odniosłem wrażenia jako bym rozmawiał z "gburem", wręcz przeciwnie, krótko i na temat. Doskonale rozumiem kolegę.
Ostatnio zmieniony czw cze 26, 2008 8:37 pm przez Maximus1313, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » czw cze 26, 2008 5:12 pm

Maximus1313 pisze:Żarówek u P.Czesława wymieniać nie będę, i mam nadzieję , że w ogóle nie będzie potrzeby kożystania z jego usług warsztatowych. Natomiast jeśli chodzi o części to na pewno. Poza tym po krótkiej rozmowie telefonicznej nie odniosłem wrażenia jako bym rozmawiał z "gburem", wręcz przeciwnie, krótko i na temat. Doskonale rozumiem kolegę.
musiales trafic na jego dobry dzien :)2 :)21
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

khann
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: khann » ndz lip 20, 2008 8:53 pm

Haj
No właśnie, któe sprzegło lepsze (akurat do discoII) - Britpart, Valeo? I czemu do chol.. jedne tarcze maja sprezynki a inne nie? no a Heavy Duty to ki diabeł? tyle pytan i zero odpowiedzi:D - ps kupujecie czesci na ebayu angielskim? oplaca to sie?

pozdrrr khann

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz lip 20, 2008 9:26 pm

Discotheque pisze: ciezki w kontakcie, malomowny, asertywny i potrafi wpienic do krwi :)21
:)2 :)21

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » ndz lip 20, 2008 9:31 pm

Maximus1313 pisze: ... mam nadzieję , że w ogóle nie będzie potrzeby kożystania z jego usług warsztatowych...
zaręczam Ci że będzie
:lol:

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz lip 20, 2008 9:38 pm

Jaaareeek ! pisze:
Maximus1313 pisze: ... mam nadzieję , że w ogóle nie będzie potrzeby kożystania z jego usług warsztatowych...
zaręczam Ci że będzie
:lol:
A jak nie będzie - to się 'wygeneruje' odpowiednią potrzebę :)21

PS.
Co poniektórzy wykorzystują te krótkie chwile, kiedy C&J odcięty od netu i asertywnie zripostować nie może :)21
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn lip 21, 2008 9:34 am

a ja jestem po drugiej wymianie sprzegla

pierwsza byla 55tys temu...
zaloznony kpl. sprzegla delphi...
przed ta wymiana tarcza byla oryginalna fabryczna

a teraz jest kpl.sprzegla valeo...

delphi w porownaniu z valeo wyglada jakby bylo kupione w biedronce,
po ogledzinach docisku i tarczy wyszlo,ze jeszczez 50tys by polataly,ale sprezynki i tlumik i lozysko sie rozdupcylo ponadczasowo za szybko...i sie zamienilo w pyl znaczy proch.

valeo wyglada pancernie, biegi zmieniaja sie z gracja i delikatnie,nawet legendarna dwojka przestala zgrzytac.

aha, lapa sprzegla ... nie wiem,po co zanabylem nowa i kazalem ja zmienic jak stara jest piekna i nie pogieta...ale co tam mam nowa, stara se schowam na pamiatke albo sprzedam na allegro :)21

silownik tez nie ciekl...od nowosci auta,ale profilatycznie zostal wymieniony.

czesci kupowalem w kraju, nie chytrzylem :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”