Disco - oslona dyfra, przeciwwaga
Moderator: Jerry
Disco - oslona dyfra, przeciwwaga
Disco 1, 1998, automat :
Zamontowałem osłonę przedniego dyfra, slizgową, firmy QT.
Musiałem zdemontować mocowanie amortyzatora skrętu, bo po przeróbce amor skrętu jest mocowany do nowej osłony.
Musiałem też zdemontować przeciwwagę mocowaną oryginalnie pod mocowaniem amorka skretu (ta przeciwwaga to takie cieżkie metalowe kółko). Tę przeciwwagę można by zamontować, ale wymagało by to podcięcia nieco nowej oslony.
Ciężar przeciwwagi jest mniej wiecej porównywalny z ciężarem nowej osłony.
Ktoś kiedyś pisał, że ta przeciwwaga jest po to, żeby zredukować wibracje. Ktoś też pisał, że zdemontował ten gadżet u siebie i nie zauwazył skutków negatywnych.
Czy słusznie, że po zamontowaniu osłony, która waży 4,5 kg zdemontowałem tę przeciwwagę, czy lepiej by było, żebym to zamontował razem z oslona.
pozdrawiam,
Zamontowałem osłonę przedniego dyfra, slizgową, firmy QT.
Musiałem zdemontować mocowanie amortyzatora skrętu, bo po przeróbce amor skrętu jest mocowany do nowej osłony.
Musiałem też zdemontować przeciwwagę mocowaną oryginalnie pod mocowaniem amorka skretu (ta przeciwwaga to takie cieżkie metalowe kółko). Tę przeciwwagę można by zamontować, ale wymagało by to podcięcia nieco nowej oslony.
Ciężar przeciwwagi jest mniej wiecej porównywalny z ciężarem nowej osłony.
Ktoś kiedyś pisał, że ta przeciwwaga jest po to, żeby zredukować wibracje. Ktoś też pisał, że zdemontował ten gadżet u siebie i nie zauwazył skutków negatywnych.
Czy słusznie, że po zamontowaniu osłony, która waży 4,5 kg zdemontowałem tę przeciwwagę, czy lepiej by było, żebym to zamontował razem z oslona.
pozdrawiam,
Marcin (gucio1234)
Szukam sobie odpowiedzi na wlasne pytanie i jak na razie znalazlem, ze zdania sa podzielone :
http://www.discoweb.org/forums/showthre ... diff+guard
http://www.discoweb.org/forums/showthre ... diff+guard
Marcin (gucio1234)