Nabyłem drogą zakupu Disco II.
Stacyjka w stanie ... do wymiany i tylko jeden kluczyk.
Nabyłem stacyjkę z dwoma kluczykami.
Pytanie - czy można prosto przeprogramować stacyjkę, piloty?
Słyszałem o podmianie czegoś ze starej stacyjki i o magicznej procedurze machania drzwiami i wprogramowywania nowych kluczyków.
Dziękuję za pomoc
Programowanie kluczyka Disco II
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
fajnie

to masz teraz jeśli dobrze liczę jedno disco z zepsutą stacyjką, jedną dobrą stacyjkę i trzy klucze z pilotami, a przy tym nadal jesteś w dupie głębokiej...

weź tą stacyjkę kupioną luzem do ręki, popatrz na nią i sam sobie odpowiedz co tam możnaby przeprogramować...machając drzwiami na przykład...

masz dwie drogi:
1.tanio. przełożyć część mechaniczną stacyjki do auta i grot klucza z pilota do pilota, jezdzić nadal z jednym pilotem
2. bezpiecznie. zamówić nowego pilota z kodami po numerze vin wozu, albo zamówić nowego pilota z kodem uniwersalnym, naciąć grot, wkodować pilota na komputerze diagnostycznym
tak czy siak, kupno jednego pilota i wkodowanie cie nie minie.
tanio=drogo

miłego dnia.

to masz teraz jeśli dobrze liczę jedno disco z zepsutą stacyjką, jedną dobrą stacyjkę i trzy klucze z pilotami, a przy tym nadal jesteś w dupie głębokiej...

weź tą stacyjkę kupioną luzem do ręki, popatrz na nią i sam sobie odpowiedz co tam możnaby przeprogramować...machając drzwiami na przykład...

masz dwie drogi:
1.tanio. przełożyć część mechaniczną stacyjki do auta i grot klucza z pilota do pilota, jezdzić nadal z jednym pilotem
2. bezpiecznie. zamówić nowego pilota z kodami po numerze vin wozu, albo zamówić nowego pilota z kodem uniwersalnym, naciąć grot, wkodować pilota na komputerze diagnostycznym
tak czy siak, kupno jednego pilota i wkodowanie cie nie minie.
tanio=drogo

miłego dnia.
#noichuj