Telepie tylnymi drzwiami kufra w Disco I
Moderator: Jerry
- jegerborne
- jestem tu nowy...
Telepie tylnymi drzwiami kufra w Disco I
Koledzy mam problem z tylnymi drzwiami w Disco I górny zawias ma luz w wyniku czego podczas zamykania lekko opadają dzwi regulacja zmaka nie bardzo pomogła. Czy ktoś z was miał podoby problem może zmienić sfożeń w zawiasie albo nowy zawias ten, który jest wyrobiony w drzwiach. Dajcie znać. Pozdrawiam jegerborne.... 

Landek to najlepszy kumpel myśliwego...
- jegerborne
- jestem tu nowy...
u mnie tak sie zaczelo
a skonczylo sie na sworzniu zawiasu i wymianie podłogi:)
zerkales juz pod dywanik w kufrze?
A serio to zrob porzadnie awiasy i jezeli c i zalezy na uzytkowaniu pomysl o przeniesienieu koła gdzie indziej albo na stelaz
A serio to zrob porzadnie awiasy i jezeli c i zalezy na uzytkowaniu pomysl o przeniesienieu koła gdzie indziej albo na stelaz
Disco 300 '97 2,5 Tdi - wyprawówka
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
a po to zeby mu sie zrobione zawiasy za sybko znów nie wyrobiły
koło to znaczne obciązenie dla drzwi
koło to znaczne obciązenie dla drzwi
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
- Discotheque
-
Wystarczy miec kola 235/85x16 i juz nic nie lata bo akurat kolo sie klinuje na zderzakuSTAWROS pisze:może bliżej, co to za magiczna podkładkagri74 pisze:Tyle to ja wiem, tylko ,że wcale nie potrzeba przenosić żadnego koła , wystarczy zamocować na zderzaku tylnym odpowiednio dobraną podkładkę
jeżdzi tak 6 lat i się zawiasy nie wyrabiają

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
STAWROS pisze:może bliżej, co to za magiczna podkładkagri74 pisze:Tyle to ja wiem, tylko ,że wcale nie potrzeba przenosić żadnego koła , wystarczy zamocować na zderzaku tylnym odpowiednio dobraną podkładkę
jeżdzi tak 6 lat i się zawiasy nie wyrabiają
a najlepiej kawałek gumy między kołem a zderzakiem, np przymocowany do zderzaka.
co do stelarzu, to w dysko nie ma go do czego za bardzo przymocować, więc i tak najpier trzeba by zderzak jakiś konkret typu profil z tyłu dać, albowiem gdyż słupek prawy jest pusty.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- Discotheque
-
Olek jak juz bedziesz klinował tym plikiem banknotów to daj cynka pojeżdze sobie za Tobą może z tego jakis rajd wyjdzie bo mysle ze więcej chętnych sie znajdzie.
A co do koła to moj spawacz właśnie modzi stelaż od zderzaka.
Z tyłu mam Dadara więc mocowanie wyjdzie spoko i bedzie gdzie się wkręcić. Ale myśle ze na standardzie tez by się jakos udało - jak wyspawa zapodam fotki.
A co do koła to moj spawacz właśnie modzi stelaż od zderzaka.
Z tyłu mam Dadara więc mocowanie wyjdzie spoko i bedzie gdzie się wkręcić. Ale myśle ze na standardzie tez by się jakos udało - jak wyspawa zapodam fotki.
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
- Discotheque
-
- jegerborne
- jestem tu nowy...
- jegerborne
- jestem tu nowy...
gori jaki sfożeń zabiłes oryginał z innego landrovera podłoge już mam nową znam ten ból przednie nadkola też....gori pisze:u mnie tak sie zaczelo
Landek to najlepszy kumpel myśliwego...
kopsne ci na PW kontakt do kolegi co mi dłubał przy tym
spawacz - mechanik
dowiesz sie bezposrednio
spawacz - mechanik

dowiesz sie bezposrednio
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4