szybkie pytanie o sprzęgło w disco 300
Moderator: Jerry
szybkie pytanie o sprzęgło w disco 300
Objawy takie: dwójka, trójka potem redukcja na dwójke i czuje, że coś nie tak ze sprzęgłem. Następnie sprzęgło zapada się całkiem. Staje co by srawdzić płyn itd. wszystko niby ok, wycofałem pedał recznie i teraz "kamień". Jakaś podpowiedź ? dodam, że na szybko 

Bo użytkownicy LR-y spadli poniżej bmwe i golfaIIWąż pisze:dokładnie, nie umie jeździć na jednym biegu?klucz13 pisze:MientczakminiK pisze:Wczoraj się poddałem, pozostawiłem auto w trasie. Jak rozgrzebie to napisze co padło, ale stawiam na łape.

Wyjątkowo plebejska marka

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- TojaLeszek
-
ja miałem tak samo - pedał najpierw wpadł w podłogę a po wyjęciu ręcznie stwardniał. Później okazało się, że:
1. przewód sprzęgła - taki świński ogonek wchodzący w damper - przetarty - wymieniłem i dalej to samo, więc:
2. rozebrałem pompe sprzęgła - a tam sprężyna w trzech kawałkach. Wymieniłem pompę, i zadowolony, że będzie w deche, zalałem płynem, a tu duupa zbita - to samo. Więc:
3. wykręciłem wysprzęglik i okazało się, że ten cały trzpień co go wysprzęglik ma popychać, nie wychodzi z obudowy sprzęgła. Więc:
4. łokazało siem że łoczywiście doszła do tego łapa sprzęgła.
i to sie nazywa kumulacja
a tak poza tym to poszukaj na forum info o zmianie biegów bez użycia sprzęgła - przydatna sprawa
1. przewód sprzęgła - taki świński ogonek wchodzący w damper - przetarty - wymieniłem i dalej to samo, więc:
2. rozebrałem pompe sprzęgła - a tam sprężyna w trzech kawałkach. Wymieniłem pompę, i zadowolony, że będzie w deche, zalałem płynem, a tu duupa zbita - to samo. Więc:
3. wykręciłem wysprzęglik i okazało się, że ten cały trzpień co go wysprzęglik ma popychać, nie wychodzi z obudowy sprzęgła. Więc:
4. łokazało siem że łoczywiście doszła do tego łapa sprzęgła.
i to sie nazywa kumulacja

a tak poza tym to poszukaj na forum info o zmianie biegów bez użycia sprzęgła - przydatna sprawa