Wymiana gum na polibusze
Moderator: Jerry
Wymiana gum na polibusze
Szukałem i nie znalazłem.
Zakupiłem sobie komplecik polibuszy na całe zawieszenie do mojego Classica i tak się teraz zastanawiam czy bez kanału i bez prasy, mając średnie pojęcie o mechanice i dużo zapału, mam szansę samodzielnie /no może z drobną pomocą/ je sobie powymieniać?? Dodam że nie śpieszy mi się i mogę robić po jednej parze na raz.
Czy dać sobie sposób i oddać go mechaniorowi?
Liczę się z problemem wyciskania, rozwiercania i kombinowania, oby nie wypalania.
Jakieś rady? Wskazówki? Kasztany na temat rozmiaru opon??
r
Zakupiłem sobie komplecik polibuszy na całe zawieszenie do mojego Classica i tak się teraz zastanawiam czy bez kanału i bez prasy, mając średnie pojęcie o mechanice i dużo zapału, mam szansę samodzielnie /no może z drobną pomocą/ je sobie powymieniać?? Dodam że nie śpieszy mi się i mogę robić po jednej parze na raz.
Czy dać sobie sposób i oddać go mechaniorowi?
Liczę się z problemem wyciskania, rozwiercania i kombinowania, oby nie wypalania.
Jakieś rady? Wskazówki? Kasztany na temat rozmiaru opon??
r
ex RRC '94 300tdi
hmmm jeśli chodzi o usunięcie "gum" z radiusa-ów (od str.mostu) to możesz potrzebować nawet jakiejś prasy - żeby poszło finezyjnie
, ale nie jest to zasadą.
za to montaż polibuszy jest łatwy i przyjemny.
osobiście chyba przy najbliższej okazji odpuszczę polibusze na rzecz oryginalnych "gumek" - jakoś u mnie busze się nie sprawdzają.

za to montaż polibuszy jest łatwy i przyjemny.
osobiście chyba przy najbliższej okazji odpuszczę polibusze na rzecz oryginalnych "gumek" - jakoś u mnie busze się nie sprawdzają.
Dziś wymieniałem. Chciałem nie zatruwać środowiska, ale po kilkunastu minutach walenia młotem poległem i w ruch poszedł palnik. Pare godzinek i po sprawie.
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
http://www.walbrzych4x4.pl/
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
jak ktoś bez sensu napierdala młotkiem, hasło nasuwa sie tylko jedno: "zostaw bo spierdolisz urządzenie"konrad.w1 pisze:Dziś wymieniałem. Chciałem nie zatruwać środowiska, ale po kilkunastu minutach walenia młotem poległem i w ruch poszedł palnik. Pare godzinek i po sprawie.
ass, grass, or gas... nobody rides for free