101- świece zapłonowe do instalacji ekranowanej
Moderator: Jerry
101- świece zapłonowe do instalacji ekranowanej
Pytanie czy świece od 101 z instalacją ekranowana pasuja do kabla ekranowanego 109 FFR, wiem że maja inne oznaczenie, ale czy poza inna ciepłota jest róznica w gwincie np 

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
no właśnie mam......tak przyszłościowo sobie kombinuje, bo teraz zdjete to wsio....a świece od 101 tak sobie chciałem przytulic na wszelki wypadek, bo tanie....100zł kpl. ....kiedys wracałem na oryginalnej instalacji ekranowanej i nagle moc w dół, okazało sie ze oderwała sie jedna elektroda od swiecy... i kiszka, wsadziłem cos od dużego fiata i poszeł na 4 cyl, wiec równie dobrze mógłbym wtedy wcisnąc od 101 bez wymiany przewodu na zwykły....
pare latek temu był problem z oryginalnymi swiecami do 109FFr, ani paddock, ani u nas...a blancharda jakos jeszcze wtedy nie rozkminiałem...
teraz sa niby od ręki, a w praktyce to okresowo..
tyle wyjasnień dla zdziwionych PO CO TO..
pare latek temu był problem z oryginalnymi swiecami do 109FFr, ani paddock, ani u nas...a blancharda jakos jeszcze wtedy nie rozkminiałem...
teraz sa niby od ręki, a w praktyce to okresowo..
tyle wyjasnień dla zdziwionych PO CO TO..

M-72 MW-750
M-72 MW-750
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
widze żes dalej w wyobrażni zabrnał niz ja...
chciałbym miec pełne wyposażenie na pace itp, ale niestety było tylko ekranowane HV, jak kupiłem....
a skompletowanie pełnego osprzetu militarnego to raczej kolekcjonerska zabawa.Narazie jest bez i jezdzi

chciałbym miec pełne wyposażenie na pace itp, ale niestety było tylko ekranowane HV, jak kupiłem....
a skompletowanie pełnego osprzetu militarnego to raczej kolekcjonerska zabawa.Narazie jest bez i jezdzi

M-72 MW-750
M-72 MW-750
Niekoniecznie. Jak zrobi kwity na licencję amatorską to będzie mogł używać - jest w zakresach amatorskich taki odcinek, w którym radia militarne się mieszczą. Wiem, bo sam używam . A wypasiona instalacja radiowa w LR-rze jest coolrobert_smoldzino pisze: przeiez nawet jak zalozysz radiostacje to nie bedzie Ci jej wolno uzywac (patrz spadkowbiercy PARu)
wiec jak dla mnie troszke BS

pzdr,
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Darku można nowe, ale gdzie tu zabawa?
zresztą elementy dedykowane zawsze są najlepsze
A tu coś specjalnie dla ciebie
http://www.allegro.pl/item435880023_nok ... nw_57.html

A tu coś specjalnie dla ciebie

http://www.allegro.pl/item435880023_nok ... nw_57.html
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos