opony p38
Moderator: Jerry
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Za szeroka, na seryjnej feldze będzie obcierać. Dystanse albo felga z innym ET.
Range Rover V8 Outsourcing IT
Dostałem 285/55/18 Pirelli ZERO- w prezencie. Praktycznie nówki. No lans na maksa. Z rozpędu zaszeleściłem - kupiłem felgi 18". Teraz - w kolejności - zacząłem myśleć czy wejdą. Aha - nie mam też nakrętek (węższych) bo stare mają za duży kołnierzyk. Nie przyjmujcie prezentów...
P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Z jakiem ET kupiłeś te felgi? Bo to jest bardzo szeroka opona… zrobi się jeszcze bardziej mułowaty 

Re: opony p38
jako punkt odniesienia:Szot_RR pisze:może to już było ale nie znalazłem więc piszę ma ktoś doświadczenia z oponami 265/70/r16 czyli 31 cali w p38 bez liftu na poduchach???
do liftu 2" - 265/75/16 to latynoski standard dla dyskoII na poduchach i bez. zobacz na discoweb.org
265/70 - będzie jak n2o napisał, ale jak nie załozysz to się nie przekonasz, przy tym rozmiarze każde auto wymaga przymiarki jak 245 w dI bez liftu w jednych obciera w innych nie.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Bierz pod uwagę że p38 to nie DII:
- obniża się w czasie szybszej jazdy, opona nie może obcierać
- dla bezpieczeństwa trzeba sprawdzić czy na trybie „załadunkowym” opona nie będzie obcierać. Bo jak wyskoczy błąd i samochód opadnie na odboje to może być mało ciekawie
- obniża się w czasie szybszej jazdy, opona nie może obcierać
- dla bezpieczeństwa trzeba sprawdzić czy na trybie „załadunkowym” opona nie będzie obcierać. Bo jak wyskoczy błąd i samochód opadnie na odboje to może być mało ciekawie
hpx - to może przeczytaj jeszcze raz co napisałem
,
a napisałem, że ten rozmiar jest bezpieczny przy lifcie 2", a bez to trzeba przymierzyć i przetestować. coś nie halo jest ?
DII, nie podaję w sensie analogii lecz istniejącego bardzo popularnego w USA punktu odniesienia, no i by wilk był cały i kobyłka u płota sugeruję stronicę na której chłopaki podają z fotami rózne rozmiary w towrzyszących im konfiguracjach aut. czy to mało ?
jednocześnie napisałem również, że jeśli ktoś z kolegów napisze - mam i robi - nie załatwi to tematu, bowiem w tym aucie i przy tym rozmiarze opony bez liftu trzeba do każdego egzemplarza podchodzić indywidualnie, że zacytuję Ola na koniec
"jedź do warsztatu" (to dla kolegi, któy pyta),
od siebie dodam, że ww rozmiar, to hybryda rozmiarowa i tu już sobie odpuszczę, albowiem lecę po węgiel.
a swoją drogą HPX, to czyżby siłownik nie współpracował z czujnika ?

a napisałem, że ten rozmiar jest bezpieczny przy lifcie 2", a bez to trzeba przymierzyć i przetestować. coś nie halo jest ?

DII, nie podaję w sensie analogii lecz istniejącego bardzo popularnego w USA punktu odniesienia, no i by wilk był cały i kobyłka u płota sugeruję stronicę na której chłopaki podają z fotami rózne rozmiary w towrzyszących im konfiguracjach aut. czy to mało ?
jednocześnie napisałem również, że jeśli ktoś z kolegów napisze - mam i robi - nie załatwi to tematu, bowiem w tym aucie i przy tym rozmiarze opony bez liftu trzeba do każdego egzemplarza podchodzić indywidualnie, że zacytuję Ola na koniec
"jedź do warsztatu" (to dla kolegi, któy pyta),
od siebie dodam, że ww rozmiar, to hybryda rozmiarowa i tu już sobie odpuszczę, albowiem lecę po węgiel.

a swoją drogą HPX, to czyżby siłownik nie współpracował z czujnika ?
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Nie wymieniałem ale domontowałem, więc robota taka sama. Ogólnie banalnie prosto się zdejmuje (z przodu) Wymaga zdjęcia koła i nadkoli (z przodu). Z tyłu jest trudniej bo jest słaby dostęp do drucika który blokuje poduszkę (jest między ramą a budą) U mnie jest nadwozie podniesione więc łapę dało się wsadzić ale przy serii nie wiem jak to niby zrobić.
darkman: Jaki siłownik z którym czujnikiem?
darkman: Jaki siłownik z którym czujnikiem?

gruszkin to możemy sie zamienić dam ci ryndża za twoją dyskoteke jak mi jeszcze dorzucisz tego forda gpw co masz w garażu i emteki do disco noo i flaszke wódkigruszkin pisze:wez sie nie baw w ateki tylko bier emteki jak ci mowilem i poduszki tez wywal wogole sprzedaj to auto i kup classica albo dyskoteke

RR hasiok dwatysiące, RR ropniok dziewiećsześć
forda nie oddam nawet za 3 classici w wiejcieSzot_RR pisze:gruszkin to możemy sie zamienić dam ci ryndża za twoją dyskoteke jak mi jeszcze dorzucisz tego forda gpw co masz w garażu i emteki do disco noo i flaszke wódkigruszkin pisze:wez sie nie baw w ateki tylko bier emteki jak ci mowilem i poduszki tez wywal wogole sprzedaj to auto i kup classica albo dyskoteke