LR Disco TD5- spalanie
Moderator: Jerry
LR Disco TD5- spalanie
Witam... Mam pytanko:
Jakie jest spalanie w tym samochodzie? Silniczek to 2.5 w diselku.... Rok produkcji to październik 99r. Chodzi mi o:
trasa/miasto/średnie/teren
Jakie jest spalanie w tym samochodzie? Silniczek to 2.5 w diselku.... Rok produkcji to październik 99r. Chodzi mi o:
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: LR Disco TD5- spalanie
a kogo to [cenzura] obchodzi?!vip pisze: Jakie jest spalanie w tym samochodzie? Silniczek to 2.5 w diselku.... Rok produkcji to październik 99r. Chodzi mi o:
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
gdybym czekał tu na odpowiedzi tyczące się nurtujących mnie problemów, to bym w średniowieczu siedział i z taczką zapitalałMisiek Bielsko pisze:Teee.. Wążu - obchodzi pytającego. Od dziś, jeśli zadasz jakieś konkretne pytanie, będę je wycinał![]()

Niemniej archiwum jeśli ktoś nie jest leniwy skarbnicą wiedzy jest

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jest gorzej, taczka nie ma przegląduczesław&jarząbek pisze:myślisz, że jesteś jakoś znacząco dalej?Wąż pisze:gdybym czekał tu na odpowiedzi tyczące się nurtujących mnie problemów, to bym w średniowieczu siedział i z taczką zapitalał![]()

Niemniej czasami warto ruszyć dupę i podjechać do znajomego speca by zasięgnąć wiedzy, ewentualnie posiedzieć ze schematem i pogłowić trochę, a nóż oświecenie przyjdzie

Oby nie z kagańcem oświatyWąż pisze:jest gorzej, taczka nie ma przegląduczesław&jarząbek pisze:myślisz, że jesteś jakoś znacząco dalej?Wąż pisze:gdybym czekał tu na odpowiedzi tyczące się nurtujących mnie problemów, to bym w średniowieczu siedział i z taczką zapitalał![]()
![]()
Niemniej czasami warto ruszyć dupę i podjechać do znajomego speca by zasięgnąć wiedzy, ewentualnie posiedzieć ze schematem i pogłowić trochę, a nóż oświecenie przyjdzie

Ostatnio zmieniony wt paź 28, 2008 9:54 pm przez sla66, łącznie zmieniany 1 raz.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
- Czosnek niedźwiedzi
Re: LR Disco TD5- spalanie
Tu Waść szukaj: http://www.autocentrum.pl/spalanie/land ... ry/ii.htmlvip pisze:Witam... Mam pytanko:
Zielone jajo 300 tdi
Re: re
vip pisze:chciałbym wiedzieć... Czysto retoryczne pytanie......
no jak retoryczne to trudno się spodziewać odpowiedzi,

ale niech ci będzie:
spalanie 10-13 l trasa i zależy od prędkości, jak przekraczasz 110-120 to drastycznie wzrasta i potrafi wrąbać i 17-18. dobra prędkość ekonomiczna to 100/h w Angli zaleca się 65 mil/h dla dyskokierowników budżetowców.
teren to w istocie retoryczne pytanie .. jeśli się rozumiemy

na pociechę jak stoi i czeka w kolejce czy to na zwykłej drodze czy w terenie pali bardzo, bardzo oszczędnie i np nie należy się obawiać zimą, że dwugodzinny postój z włączonym silnikiem i ogrzewaniem narzi cię na jakąś poważną stratę paliwa.
bardzo ciekawy i trochę śmieszny art na ten temat znajdziesz w sierpniowym LRM, łacznie z radami co i kiedy wyłaczyć by zaoszczędzić / dotyczy akurat dysko i dysko II oba silniki.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
D2 automat. Droga do Czarnogory, wlaczona klima, box na dachu, 4 dorosle osoby, full bagaznik 100-130/h, 3 godz czekania na granicy Wegry /Serbia z wlaczonym silnikiem. Srednie spalanie 9.4l/100km. Minimum jakie udalo mi sie osiagnac to 8.9l/100 (droga z Radomia do Gdanska 90km/h w tym mandat z fotoradaru za 78km/h). Srednio 30 km do Radomia z mojej wioski i z powrotem i po Radomiu 15 km to 10-10.2/100km