Olej we Frelku
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Olej we Frelku
Jaki olej do sprzęgła lepkościowego polecacie do frelka i co ile się go zmienia ?
- nowicjusz127
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- nowicjusz127
Re: Olej we Frelku
Oliwę z oliwek....ferrit pisze:Jaki olej do sprzęgła lepkościowego polecacie do frelka....?

Jak chcesz tam wymienic olej

Jezeli padnie Ci sprzeglo albo oberwiesz tłumik drgań to wymieniasz całe sprzęgło z częścią wału i kosztuje to w ASO cos koło 6k PLN.
Dobra rada: Sprzedaj frelka i kup auto terenowe jak ja uczyniłem ...

-
- jestem tu nowy...
Dzięki za podpowiedź chera. Widzę, że tu nie tylko są sami naśmiewacze a także inni bardziej poważni służący pomocą. Nie potrzebuję terenówki off-roadowej, potrzebuję uniwersalnego samochodu rekreacyjnego do normalnej jazdy oraz do lasu w takie miejsca, gdzie niektórzy normalnymi osobówkami się poruszają. Ale jak mocno popada..... albo spadnie śnieg.... albo słońce przez kilka dni przygrzeje i piaszczyste drogi wyglądają jak.... do tego mi wystarczy frelek. Jak mi się znudzi albo będzie wołał o kasę, to go sprzedam. Na razie się zapoznajemy. A zresztą to auto dla żony 

- nowicjusz127
kup skode octavie 4x4.... kombiferrit pisze:Nie potrzebuję terenówki off-roadowej, potrzebuję uniwersalnego samochodu rekreacyjnego do normalnej jazdy oraz do lasu w takie miejsca, gdzie niektórzy normalnymi osobówkami się poruszają. Ale jak mocno popada..... albo spadnie śnieg.... albo słońce przez kilka dni przygrzeje i piaszczyste drogi wyglądają jak.... do tego mi wystarczy frelek. Jak mi się znudzi albo będzie wołał o kasę, to go sprzedam. Na razie się zapoznajemy. A zresztą to auto dla żony