Disco - wrazenia z pierwszej jazdy
Moderator: Jerry
- skraburski
- jestem tu nowy...
Disco - wrazenia z pierwszej jazdy
Witam,
Miesiac temu kupilem moje cudne disco II td5 z peknieta glowica no i w ten piatek nareszcie odebralem je z naprawy. Wczesniej jezdzilem tylko osobowkami a ostatnio a4, no wiec pierwsze wrazenia byly nie teges, ze przyspieszenie nie takie, komfort jazdy taki no i disco nie miesci mi sie do garazu :/ tzn wjade przez brame ale pozniej rury wisza za nisko i bym przychaczyl
No ale, dzisiaj pojechalem pierwszy raz w teren na jakis poligon i jak zobaczylem co to cudo potrafi w standardzie na jakich gownianych oponach szosowych to sie w nim zakochalem na maksa. Jedyne co mi przeszkadzalo to hak na ktorym pare razy zawislem bo nie mialem kluczyka zeby go zdjac, ale w terenie polamal sie ten mechanizm na klucz wiec go wywalilem i teraz nie mam haka, jutro odkrece cale mocowania haka od ramy i bedzie git.
Teraz niestety mysle juz tylko o motaniu, na pewno oponki a/t jakies, felgi 16 bo teraz mam niestety 18, pozniej pewnie lift+zderzaki i moze polibushe, blokady mostow, wyciagara i tak dalej.
Co mnie strasznie zaskaczylo to ze po paru godzinach szalenstwa w blocie auto jest w sumie malo uwalone, ale to pewnie kwestia opon ze slabym bieznikiem.
Pozdrawiam
Lukasz
Miesiac temu kupilem moje cudne disco II td5 z peknieta glowica no i w ten piatek nareszcie odebralem je z naprawy. Wczesniej jezdzilem tylko osobowkami a ostatnio a4, no wiec pierwsze wrazenia byly nie teges, ze przyspieszenie nie takie, komfort jazdy taki no i disco nie miesci mi sie do garazu :/ tzn wjade przez brame ale pozniej rury wisza za nisko i bym przychaczyl
No ale, dzisiaj pojechalem pierwszy raz w teren na jakis poligon i jak zobaczylem co to cudo potrafi w standardzie na jakich gownianych oponach szosowych to sie w nim zakochalem na maksa. Jedyne co mi przeszkadzalo to hak na ktorym pare razy zawislem bo nie mialem kluczyka zeby go zdjac, ale w terenie polamal sie ten mechanizm na klucz wiec go wywalilem i teraz nie mam haka, jutro odkrece cale mocowania haka od ramy i bedzie git.
Teraz niestety mysle juz tylko o motaniu, na pewno oponki a/t jakies, felgi 16 bo teraz mam niestety 18, pozniej pewnie lift+zderzaki i moze polibushe, blokady mostow, wyciagara i tak dalej.
Co mnie strasznie zaskaczylo to ze po paru godzinach szalenstwa w blocie auto jest w sumie malo uwalone, ale to pewnie kwestia opon ze slabym bieznikiem.
Pozdrawiam
Lukasz
Re: Disco - wrazenia z pierwszej jazdy
a to miarą "szaleństwa" w terenie jest ilość brudu na aucie?skraburski pisze:Co mnie strasznie zaskaczylo to ze po paru godzinach szalenstwa w blocie auto jest w sumie malo uwalone, ale to pewnie kwestia opon ze slabym bieznikiem.
a tak w ogóle to cieszę się, że się cieszysz
zobaczymy jak długo

LR Rendzi stajla 

No to fajnie

Zawsze pierwsze wyjazdy w teren wiążą się z zachwytem "co to on nie potrafi!"
Potem, w miarę jeżdżenia, częściej się myśli - czego NIE potrafi i zaczyna kombinować - z oponami, liftem, winchem, blokadami itp itd............
Zdejmująć hak, sporo zyskujesz na mobolności w terenie, ale ryzykujesz wgnieceniem baku i pogięciem zderzaka (w d2 jest chyba plastikiem pokryty - więc szybko się zweryfikuje)
Zastanawiam się nad:
- kupiłeś, wiedząc że ma pękniętą głowicę, czy była to niespodzianka "w pakiecie"?
- poprzedni właściciel lansował się na 18" felgach?? Zdecydowanie 16" są bardziejsze w terenie

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- skraburski
- jestem tu nowy...
- mazurkas007
-
- Igor V8
-
Masz dużo optymizmu ale ....TRAWOLT pisze: zobaczymy jak długo![]()
... więcej optymizmu , jeszcze więcej
Przecie to leganda

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
Jak zwalisz hak to ....skraburski pisze: Jedyne co mi przeszkadzalo to hak
- urwiesz tylny zderzak
- wbijesz w podłogę zbiornik paliwa lub w najlepszym przypadku będzie przeciekał na powrocie

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- skraburski
- jestem tu nowy...
dzieki za info, w takim razie nie odkrecam mocowania haku na razie, przynajmniej do czasu az nie pojawi sie tam jakas alternatywna oslona
mysle ze samo wyjecie haku pomoze, bo najczesciej to nim wlasnie haczylem
na razie wiem ze na bank musze wymienic oponki i felgi, 18 w teren to nieporozumienie, no ale takie niestety byly, no i moje oponki to troche slicki porownujac je do mtkow
drugi pewny zakup to chyba tirfor bedzie bo boje sie ze jak gdzie sie zakopie to nie wyjade, mozecie cos polecic w tym temacie?
co do glowicy, to tak wiedzialem dokladnie co i jak, i mialem opinie zaufanego mechanika ktory grzebal wczesniej w tym silniku. cena byla okazyjna i nawet gdybym wymienil silnik to i tak bylbym sporo do przodu.
poza ta peknieta glowica wydaje sie mechanicznie byc w bardzo dobrym stanie, co dziwne ma olej a nie bardzo cieknie
pozdrawiam
lukasz
mysle ze samo wyjecie haku pomoze, bo najczesciej to nim wlasnie haczylem
na razie wiem ze na bank musze wymienic oponki i felgi, 18 w teren to nieporozumienie, no ale takie niestety byly, no i moje oponki to troche slicki porownujac je do mtkow
drugi pewny zakup to chyba tirfor bedzie bo boje sie ze jak gdzie sie zakopie to nie wyjade, mozecie cos polecic w tym temacie?
co do glowicy, to tak wiedzialem dokladnie co i jak, i mialem opinie zaufanego mechanika ktory grzebal wczesniej w tym silniku. cena byla okazyjna i nawet gdybym wymienil silnik to i tak bylbym sporo do przodu.
poza ta peknieta glowica wydaje sie mechanicznie byc w bardzo dobrym stanie, co dziwne ma olej a nie bardzo cieknie
pozdrawiam
lukasz
- skraburski
- jestem tu nowy...
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
nie słuchaj węża, chłopie, jak cie tylko stać, to motaj katuj męcz i baw sie, nie słuchaj heretyków, są ludzie co upalają p38 i sa co D3, wiec zdejmuj to co zbedne co ogranicze zejscie i natarcie i ciesz sie bo to jedne z ostatnich terenówek
Ostatnio zmieniony pn lis 10, 2008 7:56 pm przez marek_z_gor, łącznie zmieniany 1 raz.
ass, grass, or gas... nobody rides for free
- kosa20
- Kontaktowanie:
piszesz z taką pewnością, czyżbyś widział taki przypadek ?Igor909 pisze:Jak zwalisz hak to ....skraburski pisze: Jedyne co mi przeszkadzalo to hak
- urwiesz tylny zderzak
- wbijesz w podłogę zbiornik paliwa lub w najlepszym przypadku będzie przeciekał na powrocie

pozdrawiam
kosa
Nnoo.. możesz się co najwyżej... pobawić 
Igorze - te mądrości czerpiesz z Klanu czy Mody na Sukces?
Ja mam na ten przykład bak wprasowany w ramę, mniejszy pewnie o 10 litrów - ale nic nie przecieka.
To bardzo wytrzymały plastik jet on.

No i jeszcze można go osłonić czymś, co w gwarze ofrołdowego półświatka nazywa się... osłoną baku

Igorze - te mądrości czerpiesz z Klanu czy Mody na Sukces?
Ja mam na ten przykład bak wprasowany w ramę, mniejszy pewnie o 10 litrów - ale nic nie przecieka.
To bardzo wytrzymały plastik jet on.

No i jeszcze można go osłonić czymś, co w gwarze ofrołdowego półświatka nazywa się... osłoną baku

- skraburski
- jestem tu nowy...
Weź wszakże pod rozwagę, że w CT wojowały disco - jedynki.skraburski pisze:dla mnie najwieksza demonstracja mozliwosci disco bylo 8 lat z rzedy w camel trophy i tyle, widzialem co potrafia i to mi wystarcza
pozdrawiam
lukasz
A jako Czesłąw rzecze - to całkiem inne auta

najpierw to sie trza nauczyc jezdzic...skraburski pisze: Teraz niestety mysle juz tylko o motaniu, na pewno oponki a/t jakies, felgi 16 bo teraz mam niestety 18, pozniej pewnie lift+zderzaki i moze polibushe, blokady mostow, wyciagara i tak dalej.