Wypożyczenie Defendera
Moderator: Jerry
Wypożyczenie Defendera
Napaliłem się na defa juz dawno(co pewnie zauważyliście bo przysmucam na forum od jakiegos czasu) ale teraz nie wiem juz sam czy sie nie okaże jakiś czas po zakupie, że w sumie to mi sie wydawało, że Defendera chcę mieć. Defender wiadomo swoje kosztuje, łatwo kupić, sprzedać wiadomo, za za cene którą się chce to już wogóle może być trudno. W zwiazku z czym chciałbym kolegów namówić na wypożyczenie takiego auta. Warunki itp do ustalenia, od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o rozwalenie auta w terenie(choc takze chciałbym zrobic trase w okolicy swojej działki ) a raczej pojezdzenie po miescie aby zobaczyc czy zakup takiego auta ma sens. Chodzi mi o wypozyczenie defa na kilka dni Pytałem u naszego przedstawiciela LR ale zaproponowali... szkoda gadac. Generalnie nie ma dla mnie znaczenia rocznik ani stan auta. Ma byc to def byle nie 130.
Pozdrawiam i nie ciągnijcie ze mnie łacha w miarę możliwości
Pozdrawiam i nie ciągnijcie ze mnie łacha w miarę możliwości
- Jaaareeek !
-
Krótkie przejazdzki defem juz odbylem. To jednak nie daje obrazu. Tutaj raczej chodzi o to aby sie do roboty defem wybrac, po zakupy, do kina. To co sie robi na codzień. W terenie robi dobrze i tego nie musze sprawdzac, poza tym swoje juz poszałem.
Chcialbym defa pozyczyc w polsce a nie specjalnie wybierac sie do RPA czy innej Islandii.
Swojego czasu mialem kilka dni GL450 mojego brata i było całkiem fajnie jednak chyba nie ma co tych aut porównywać.
Chcialbym defa pozyczyc w polsce a nie specjalnie wybierac sie do RPA czy innej Islandii.
Swojego czasu mialem kilka dni GL450 mojego brata i było całkiem fajnie jednak chyba nie ma co tych aut porównywać.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a fakturę dasz? rozumiem, że podatek od niej zapłaci wypożyczający?czesław&jarząbek pisze:ja wypożyczę swojego.
MY07 przebieg 31tkm
110SW siedem miejsc, abs/tc, klimatyzacja
warunki:
kaucja 42tys euro
pełne ubezpieczenie oc/nw/ac wykupione we własnym zakresie przez wynajmującego
limit przebiegu 55km/doba
opłata za wynajem 600zł/doba netto
notarialna umowa użyczenia
no.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- nowicjusz127
A czy kaucja może być w postaci czeku bez pokrycia o czym prawie nie musiał byś wiedzieć 

Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
http://www.walbrzych4x4.pl/
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Uważam, że próba pozyczenia auta przed zakupem to świetny pomysł, nie do porównania z typową jazdą u dilera. Ja miałem Kyrona na weekend przed zakupem, miałem też na weekend sorento. Na Lanzarote widziałem defa w wypożyczalni (sam pożyczyłem Terrano 2 - połowa ceny defa).
W przypadku takiego auta jak Defender szczególnie trzeba spróbować. Mi wystarczyło wsiąść w salonie, by się rozmyślić, ale cały dzień jeszcze pojeździłem w Land Rover Experience. I już wiem, że na pewno kupię Defendera, jak wygram w totka, za ciężko zarobione pieniądze nie, ale mam już kupon
W przypadku takiego auta jak Defender szczególnie trzeba spróbować. Mi wystarczyło wsiąść w salonie, by się rozmyślić, ale cały dzień jeszcze pojeździłem w Land Rover Experience. I już wiem, że na pewno kupię Defendera, jak wygram w totka, za ciężko zarobione pieniądze nie, ale mam już kupon

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Czesław brak mi słówja wypożyczę swojego.
MY07 przebieg 31tkm
110SW siedem miejsc, abs/tc, klimatyzacja
warunki:
kaucja 42tys euro
pełne ubezpieczenie oc/nw/ac wykupione we własnym zakresie przez wynajmującego
limit przebiegu 55km/doba
opłata za wynajem 600zł/doba netto
notarialna umowa użyczenia
no.

Nie tu nie było problemu, pracownik salonu bardzo sympatyczny, jednak 15-to minutowa jazda specjalnie nic mi nie mówi. Auto fajne i co z tego. Chciałem po prostu wynając takie auto na kilka dni bez obiecywania i wciskania kitu, ze kupie bo nowego to raczej po tych PL cenach to nie ma takiej mozliwosci tym bardziej ze co nieco sie mi zawodowo zmieniło. Owszem jakis czas temu dostałem oferte na wynajem o ile pamietam 1 tys zł za dzień(kiedy to jeszcze rozwazałem zakup nowego auta) ale jakos tak mnie to wkur...ło że dałem sobie spokój.Kolego CIJ powiedz mi czy przedstawiciel LR robi ci jakies problemy z odbyciem jazdy probnej/testowej nowym defem?jezeli tak mozesz mi przyblizyc temat na PW? dziekuje serdecznie
Teraz mysle nad zakupem auta uzywanego w dobrym stanie jednak nie chce go kupic aby za chwile sprzedawac bo cos tam mi nie pasuje. Szukam po prostu mozliwosci wynajecia tego auta ale na sensownych warunkach.
właściwie to się zgadzam,Pepek pisze:Jak użytkownik defa powiem tak: nie kupuj tego niewygodnego, głośnego,zimnego w zimie, za gorącego w lecie, będącego stałym klijentem warsztatów, za długiego lub za krótkiego auta terenowego.
chyba, że z działającym ogrzewaniem i klimą, to się można zastanowić jako tako,
ale ogólnie to syf taki def, oczywiście poza tym że jest super zajebisty.
cij - a skądeście gospodarzu

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- nowicjusz127
od czasow 300 tdi nawet land rover poszedl do przodu i to bardzo wiec nie pisz o braku ogrzewania jesli nie miales okazji sprawdzic.klima tez jest i dziala dobrze.nawet w td5 byla bardzo wydajnaPepek pisze:Jak użytkownik defa powiem tak: nie kupuj tego niewygodnego, głośnego,zimnego w zimie, za gorącego w lecie, będącego stałym klijentem warsztatów, za długiego lub za krótkiego auta terenowego.
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska