Jako ciekawostka, nie linczujcie mnie za nowy Topic :p
Edit: BTW zeby to bylo legalne to trzeba placic akcyze od oleju roslinnego

Moderator: Jerry
Jesteśmy w UE i jeżeli niemiecka firma sprzedaje to legalnie w Niemczech to u nas nie powinno być problemów, papiery na tą instalację są (tylko jakie?).sys-kom pisze:coś się gościowi cena pop....
po drugie każdy policjant zabierze ci dowód rejestracyjny jak bedziesz miał dziurawy karnister , a to czerwone coś jest przewiercone i nie wytłumaczysz nikomu ze to fabryczne , i tak ma być , jak to kosztowało 1050 euro to chyba niemców tez porąbało ,
jedyny drogi elemęt to wymiennik ciepła ale taki mały to i tak kosztuje 300 zł nowy , a reszta to tylko kilka wężyków i Popka ,
przeciętny mechanik zrobi to za 800 zł z nowymi częściami
albo za 200 jak coś pokąbinuje
sys-kom pisze:nie wolno montować używanych części instalacji paliwowej oraz gazowej ,
( filtry pompy zbiorniki wężyki złączki )
czyli wszystkiego co jest na tamtym zdjęciu
i do takiej instalacji według prawa musisz wozić papier instalacji , jak nie masz znaczy samoróbka , dowód wonn
wiesz, jest jeszcze pytanie czy ten erzac jak go nazywasz rzeczywiście szkodzi silnikowi czy tylko takie jest zdanie sprzedawców ropy ?piotr borowiec pisze:ja wiem oszczędność, inflacja, ekologia i takie tam, ale ja, jak długo się da, będę rope lał a nie jakiś tam erzace paliwowe. To tak jak byś bracie żonke albo dziecko psim żarciem karmił bo tańsze i da się, co nie da się? Jak się kogoś szanuje to się go przyzwoicie traktuje no![]()
Licze, że w wigilije ludzkim głosem mi za to podziękuje, nie żonka oczywiście
gossy pisze:??
czyli używanej pompki paliwa z przewodami nie mogę mieć zamontowanej?
Jeżeli masz papier na kompletną instalację i zamontuje Ci warsztat z uprawnieniami na taki montaż (wystawi papier) to nie powinno być problemów.
z tym tez nie wiem jak to dokładnie jest, mam używany zbiornik gazu włożony do UAZa, przegląd, poprosili o homologacje i tyle koniec pieśni, spacerek do UK i wbity gaz w dowód więc może była jakaś nowelizacja albo wyjątki od ustawy??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość