Problem z świecami żarowymi w Disco 300
Moderator: Jerry
- FROSTGRAFIX
- jestem tu nowy...
Problem z świecami żarowymi w Disco 300
Witam, mam problem. Po kupnie Disco wymieniłem 4 świece żarowe bo były przepalone. po tym czasie zaczeły dziać się dziwne rzeczy, podczas odpalania z zimnego silnika kontrolka grzania świec zapalała się na 2 sek. i gasła odpalałem bez problemu potem jak silnik był ciepły to kolejne odpalania były ok kontrolka paliła się kilka sek. Na mierniku ładowania aku. zaczeły dziać się różne rzeczy bardzo mocno spadło ładowanie aku. nawet momentami do 12,2 V. przejechałem około 200 km. pojechałem do elektryka i zostało stwierdzone że świece żarowe non stop grzeją podczas pracy silnika. Oczywiście usunąłem przekaźnik PRC 6913 sterujący i okazało się że ładowanie wróciło do normy. Mam pytanie, czy ktoś spotkał się z czymś takim? Lub może wie co dalej można zrobić lub sprawdzić jeszcze przed wymianą przekaźnika. Może jakieś czujniki lub jakiś inny układ elektryczny. I jeszcze jadno pytanie czy taka styuacja mogła powodować delikatne stukanie podczas pracy silnika, dodatkowo gorące spaliny, duze spalanie paliwa i przy mocniejszym przygazowaniu czarny dym z rury.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 8:07 pm przez FROSTGRAFIX, łącznie zmieniany 1 raz.
- FROSTGRAFIX
- jestem tu nowy...
Re: Problem z świecami żarowymi w Disco 300
czemu elektryk nie wymienil przekaznika na nowy?FROSTGRAFIX pisze:Witam, mam problem. Po kupnie Disco wymieniłem 4 świece żarowe bo były przepalone. po tym czasie zaczeły dziać się dziwne rzeczy, podczas odpalania z zimnego silnika kontrolka grzania świec zapalała się na 2 sek. i gasła odpalałem bez problemu potem jak silnik był ciepły to kolejne odpalania były ok kontrolka paliła się kilka sek. Na mierniku ładowania aku. zaczeły dziać się różne rzeczy bardzo mocno spadło ładowanie aku. nawet momentami do 12,2 V. przejechałem około 200 km. pojechałem do elektryka i zostało stwierdzone że świece żarowe non stop grzeją podczas pracy silnika. Oczywiście usunąłem przekaźnik PRC 6913 sterujący i okazało się że ładowanie wróciło do normy. Mam pytanie, czy ktoś spotkał się z czymś takim? Lub może wie co dalej można zrobić lub sprawdzić jeszcze przed wymianą przekaźnika. Może jakieś czujniki lub jakiś inny układ elektryczny. I jeszcze jadno pytanie czy taka styuacja mogła powodować delikatne stukanie podczas pracy silnika, dodatkowo gorące spaliny, duze spalanie paliwa i przy mocniejszym przygazowaniu czarny dym z rury.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
ladowania nie miales popsutego tylko tyle pradu zarly swiece...
sprecyzuj co to jest delikatne stukanie?
spaliny zawsze sa gorace
czarny dym z rury jest ok
- Discotheque
-
- Discotheque
-
okazuje wiec szacun, mozna zrobic zlot rozowych landryn i pochodnych , znaczy jakies pojezdzenie na zulawach...Discotheque pisze:Olo ty z wiekszym szacunem bo frostgrafix zakupil disco w identycznie oblesnym kolorze co Twoje, blizniak doslownie.
rocha by tez wziasc,bo chlopina tylko te kaszuby widzi i nic wiecej poza czubkiem swej brody

- Discotheque
-
Czarna seria trwa wiec walcze z doczesnym bytem na tym smutnym padolepezet pisze:Jej! Bocian!Discotheque pisze:Olo ty z wiekszym szacunem bo frostgrafix zakupil disco w identycznie oblesnym kolorze co Twoje, blizniak doslownie.
Gdzieś Ty się podziewał

Myslalem ze jestem highlander a tu zonk za dwa miesiace samemu mam operacje i beda mi grzebac w glowie, wiec poki co trza wodke zapic, egzorcyzm odprawic, jakies ziolo zapodac i nerw odblokowac bo mnie cisnienie zezre

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
[quote1c="czesław&jarząbek"]
a tak baj de łej...na pewnej głowicy naliczyłem 18 pęknięć widocznych gołym okiem
[/quote1c]
Dzisiaj inwestor dzwonil, jak Ty to kurna robisz ze to mu sie zal Ciebie zrobilo
Ale Rumunia wzywa i chlop dorasta do zakupu new Def 110 z salona. Gorzej bo do pary cos napomykal zeby se dzipa nowego zapodac na salony zamiast subaru. Tyle ze Wronglera nie ma z Hemi i tu zonk.
a tak baj de łej...na pewnej głowicy naliczyłem 18 pęknięć widocznych gołym okiem

Dzisiaj inwestor dzwonil, jak Ty to kurna robisz ze to mu sie zal Ciebie zrobilo

Ale Rumunia wzywa i chlop dorasta do zakupu new Def 110 z salona. Gorzej bo do pary cos napomykal zeby se dzipa nowego zapodac na salony zamiast subaru. Tyle ze Wronglera nie ma z Hemi i tu zonk.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: