300 pytań po zakupie
Moderator: Jerry
300 pytań po zakupie
W nawiązaniu do wcześniejszego wątka
CZY WARTO...
Z racji niefunkcjonowania opcji "SZUKAJ" zapytam licząc na odpowiedzi dot. D300.
1. Czy wskazówki prędkościomierza, obrotomierza, stanu paliwa, temperatury świecą się w ciemnościach ? Tło świeci się na zielono a wskazówki jakby ciemne są...
2. Czy do oryginalnego radyja podchodzi każda zmieniarka typu np. alpajn czy tylko jakaś megawypaśny oryginał ?
3. Czy lift dwucalowy z dwusetki będzie pasował do trzysetki ?
4. Tam gdzie zegarek oraz takie miniaturowe logo LR, odrobinę poniżej jest zaślepka takie niby trzy guziki, jak się to wydłubie to widać małą zębatkę, którą można sobie pokręcić. Czy to czemuś służy ?
5. Zapowietrza się układ wspomagania i rzyga delikatnie ATFem był niedawno taki wątek o budyniu w zbiorniku oleju wspomagania będę wdzięczny jak ktoś pomoże linka znaleźć doń.
Po przejechaniu pierwszych 300km więcej pytań nie mam...(na razie)
SPOSTRZEŻENIA:
1. Ta podsufitka to chłopakom nie wyszła za dobrze...w 200 była jakaś taka bardziej.... jednolita sprawiająca wrażenie nierozwarstwialnej.
2. Silnik jakiś taki trochę bardziej mułowaty niż 200 (subiektywne odczucie moje), na pewno jest ciszej.
3. W środku jakoś tak ładniej jest i przyjemniej się podróżuje.
4. Generalnie SAME SHIT ale tyle, że 3 lata młodszy i z 3x mniejszym przebiegiem i haka nie miał więc już nie ma odgłosu intercity przy niewprawnym ruszaniu. Najwazniejsze, że są 4 uchwyty na kawę albo innego szejka !
CZY WARTO...
Z racji niefunkcjonowania opcji "SZUKAJ" zapytam licząc na odpowiedzi dot. D300.
1. Czy wskazówki prędkościomierza, obrotomierza, stanu paliwa, temperatury świecą się w ciemnościach ? Tło świeci się na zielono a wskazówki jakby ciemne są...
2. Czy do oryginalnego radyja podchodzi każda zmieniarka typu np. alpajn czy tylko jakaś megawypaśny oryginał ?
3. Czy lift dwucalowy z dwusetki będzie pasował do trzysetki ?
4. Tam gdzie zegarek oraz takie miniaturowe logo LR, odrobinę poniżej jest zaślepka takie niby trzy guziki, jak się to wydłubie to widać małą zębatkę, którą można sobie pokręcić. Czy to czemuś służy ?
5. Zapowietrza się układ wspomagania i rzyga delikatnie ATFem był niedawno taki wątek o budyniu w zbiorniku oleju wspomagania będę wdzięczny jak ktoś pomoże linka znaleźć doń.
Po przejechaniu pierwszych 300km więcej pytań nie mam...(na razie)
SPOSTRZEŻENIA:
1. Ta podsufitka to chłopakom nie wyszła za dobrze...w 200 była jakaś taka bardziej.... jednolita sprawiająca wrażenie nierozwarstwialnej.
2. Silnik jakiś taki trochę bardziej mułowaty niż 200 (subiektywne odczucie moje), na pewno jest ciszej.
3. W środku jakoś tak ładniej jest i przyjemniej się podróżuje.
4. Generalnie SAME SHIT ale tyle, że 3 lata młodszy i z 3x mniejszym przebiegiem i haka nie miał więc już nie ma odgłosu intercity przy niewprawnym ruszaniu. Najwazniejsze, że są 4 uchwyty na kawę albo innego szejka !
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
Re: 300 pytań po zakupie
jakos niemoge w to uwierzycbredfan pisze:... że 3 lata młodszy i z 3x mniejszym przebiegiem ...

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Bo to se tam możesz popielniczke przełożyć z prawej strony na lewą. I jak palisz petki w samochodzie to jest dużo większa szansa ze wkoncu trafisz doń, a nie do nawiewu , radia, pod nogi pasażera...4. Tam gdzie zegarek oraz takie miniaturowe logo LR, odrobinę poniżej jest zaślepka takie niby trzy guziki, jak się to wydłubie to widać małą zębatkę, którą można sobie pokręcić. Czy to czemuś służy ?

Rozpierducha - "ale bez chamówy". Terenufki i dżipy som fajne, ale ja ni mom samohodu.
- kosa20
- Kontaktowanie:
som na atlasie globusa takie kraje, gdzie tego typu auta nie są jedynymi w rodzinie, a raczej dodatkowymi i sporadycznie jeżdżonymi. Nie do wiary ale jednak...gosc pisze:jakos niemoge w to uwierzycbredfan pisze:... że 3 lata młodszy i z 3x mniejszym przebiegiem ...

pozdrawiam
kosa
mieszkam w takim kraju , ale te modele w polsce zawsze maja 160 tkm 

- Teodrynn
- jestem tu nowy...
Są i będą ciemne...Taki model...1. Czy wskazówki prędkościomierza, obrotomierza, stanu paliwa, temperatury świecą się w ciemnościach ? Tło świeci się na zielono a wskazówki jakby ciemne są...
Disco300 Tdi Automat
kupiłeś nowe disko.. gratuluję.. przyjadę kiedyś obejrzeć 
aha, jaki kolor ?

aha, jaki kolor ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- Igor V8
-
.... a jednak miłość jest ślepa 

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

ŻARTTeodrynn pisze:Są i będą ciemne...Taki model...

kupiłem, nie nowe, nie wiem czy jest czego gratulować, przyjedź - jak zawsze zapraszam serdecznie, kolor ciemny zielony metalicznyTomaszRT pisze:kupiłeś nowe disko.. gratuluję.. przyjadę kiedyś obejrzeć
aha, jaki kolor ?
IGOR, żebyś wiedział ! Będziesz mógł bezkarnie się pośmiać jak znowu coś odpadnie od tej kupy aluminium
VIN CIEKAWOSTKA
Litera M oznacza rok produkcji 1991 (wg zestawień ogólnodostępnych)
Natomiast wg. vindekodera LRowego jest to rok 1995. W dowodzie wpisane jest więc `91 i jako taki go zakupiłem

tak jak nienawiść.. do drezyn 
Igor, co w końcu z Tujotą którą miałeś zanabyć ? zaniechałeś ?

Igor, co w końcu z Tujotą którą miałeś zanabyć ? zaniechałeś ?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
- Igor V8
-
Oczekuje sięTomaszRT pisze: Igor, co w końcu z Tujotą którą miałeś zanabyć ? zaniechałeś ?

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
z tradycyjnych staropolskich...przeszczepówbredfan pisze:w dowodzie wpisane jest więc `91 i jako taki go zakupiłemSkund takie dziwactwa się bioro ?

#noichuj
- kosa20
- Kontaktowanie:
oj, te parę tysięcy w tę, lub w tę... wielkie mi aj wajgosc pisze:mieszkam w takim kraju , ale te modele w polsce zawsze maja 160 tkm

pozdrawiam
kosa
TomaszRT pisze:kupiłeś nowe disko..
przeciez napisal,ze stare ...3 lata mlodsze niz poprzednie...,to nie moze byc nowe

bredfan pisze:
VIN CIEKAWOSTKA
Natomiast wg. vindekodera LRowego jest to rok 1995. W dowodzie wpisane jest więc `91 i jako taki go zakupiłemSkund takie dziwactwa się bioro ?
kute,auto

to taka tradycja wszechpolska

- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
ŻARTbredfan pisze:Teodrynn pisze:Są i będą ciemne...Taki model...

jasne, w disku jest duzo zarowek od podswietlenia zegarów, jest kilka dobrych małych za tarczami i dwie albo trzy większe ktore świecą z góry za szybką, one oświetlają tarcze od przodu, przypuszczam ze jak je masz spalone to mozesz nie widziec po ciemku wskazówek
ass, grass, or gas... nobody rides for free
ja na ten czas widze slabo cyferki od przebiegu kilometrazowego...
ale to malo istotne dane wiec nie ingeruje w elektronike pojazdu
ale to malo istotne dane wiec nie ingeruje w elektronike pojazdu

Takie cuś mają polskie diagnosty:czesław&jarząbek pisze:z tradycyjnych staropolskich...przeszczepówbredfan pisze:w dowodzie wpisane jest więc `91 i jako taki go zakupiłemSkund takie dziwactwa się bioro ?
Dziesiąty znak określa rok modelu wg następującego szablonu:
A 1980
B 1981
C 1982
D 1983
E 1984
F 1985
G 1986
H 1987
J 1988
K 1989
L 1990
M 1991
N 1992
P 1993
R 1994
S 1995
T 1996
V 1997
W 1998
X 1999
Y 2000
1 2001
2 2002
3 2003
4 2004
5 2005
6 2006
7 2007
8 2008
9 2009
A takie cuś ma LR
10th digit - model year
A all models except:
B Series III CSW
Range Rover Phase II
90/110 face lift to 1987
C 1986 Range Rover
D 1987 Range Rover
E 1988
F 1989
G 1990
H 1991
J 1992
K 1993
L 1994
M 1995
Wszystko kuwa na abarot....
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
diagnosta matoł i baba w urzędzie głupia jak kilo gwoździ
wyawanturuj se, że masz dowód żle wypisany.
#noichuj
czesław&jarząbek pisze:diagnosta matoł i baba w urzędzie głupia jak kilo gwoździ
wyjdzie ze ma kute naprawde i go zerznal...

sie martwisz , mi z vinu wynika ze mam defa , ale rocznik sie zgadzabredfan pisze:...
VIN CIEKAWOSTKA
Natomiast wg. vindekodera LRowego jest to rok 1995. W dowodzie wpisane jest więc `91 i jako taki go zakupiłemSkund takie dziwactwa się bioro ?

Chłopaki a mogę prosić te Wasze VINy + opis auta ? Tak z kronikarskiej ciekawości - przepuszczę przez 'swojego' i ew. poprawię. Może być PW i bez seriala.gosc pisze:sie martwisz , mi z vinu wynika ze mam defa , ale rocznik sie zgadzabredfan pisze:...
VIN CIEKAWOSTKA
Disco 300TDi MY98
Nie do końca żart. marek_z_gor już Ci częściowo odpowiedział, więc ja tylko doszczegółowię. Małe żaróweczki oświetlają wymienione przez Ciebie elementy od tyłu, co powoduje że wszystkie "cyferblaty" powinno być widać bardzo ładnie. Na górze masz dwie większe żarówki oświetlające zegary od przodu. Ale same wskazówki w żaden sposób, jaki napisałeś, "nie świecą". Co to oznacza w praktyce? Jeśli padnie Ci jedna z dwóch dużych żarówek to zrobi się mrocznie i np. - jak pisał Olek, odczytanie kilometrażu będzie bez przyklejenia nosa do szybki niemal niemożliwe. Jeśli pizdną Ci obie żarówki, to zostanie oglądanie cyferblatów, bo położenia strzałek będziesz mógł się jedynie domyślać. Może to właśnie jest u Ciebie? Ja jestem na etapie mrocznie i trochę mnie to zaczyna wkurzać, więc chyba jak się ociepli to wyciągnę to całe ustrojstwo zegarowe i powymieniam. Bo ostatnio jakoś poleciało... i przyciski do szyb niektóre ociemniały, i stopy sprawne inaczej, no w ogóle coraz ciemniej się robi.bredfan pisze:ŻARTTeodrynn pisze:Są i będą ciemne...Taki model...
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Sęk w tym, że mój VIN jest normalny tylko bolandzkie urzędasy są nienormalne. Na prędce dowiedziałem się, że muszę napisać pismo do LR Polska z prośbą o wystawienie potwierdzenia, iż LR`owe M to 1995 a nie "normalne" M oznaczające rok 1991 (ponoć kosztuje to 180 pln). Nastepnie może łaskawie przychylą się do mojej prośby o zmianę rocznika w papierach po opłaceniu ponownego przegladu u uświadomionego już diagnosty.ArturM pisze:Chłopaki a mogę prosić te Wasze VINy + opis auta ? Tak z kronikarskiej ciekawości - przepuszczę przez 'swojego' i ew. poprawię. Może być PW i bez seriala.
Tak po prawdzie to mi to zwisa i wolę zaoszczędzić swoje nerwy oraz $$$ na inne, ważniejsze zyciowo okoliczności.
Dzięki za odpowiedzi w kwestii żarówek

Co do zmieniarki to wymysliłem, że najwygodniej będzie zainwestować w nadajnik FM z MP3.
a ja i tak mam Defa