pompowtryski w td5
Moderator: Jerry
-
-
- Kontaktowanie:
pompowtryski w td5
Witam
Czy ktoś z was próbował diagnozować wyjete z silnika wtryski w td5. Walcze z takim silnikiem w którym któryś leje (jeden albo dwa).Zastanawiam się czy jest jakiś warsztat który by się podjął i miał stanowisko do sprawdzenia ustrojstwa.
Czy ktoś z was próbował diagnozować wyjete z silnika wtryski w td5. Walcze z takim silnikiem w którym któryś leje (jeden albo dwa).Zastanawiam się czy jest jakiś warsztat który by się podjął i miał stanowisko do sprawdzenia ustrojstwa.
lr sI80 sw 50r/ lr 107 sw 56r/ lr sII109 68r/ lr sII 109 pickup 66r/lr 110 300Tdi 87r monstertruck
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: pompowtryski w td5
podpinasz komputer, włączasz wykresy pracy pompowtrysków i widzisz on-line który sieje...

#noichuj
- nowicjusz127
dokladnie tak jak powiedzial Czeslaw.ale skoro sobie juz wyjales to powodzenia.na pewno nie poznaczyles ktory z ktorego cylindra?
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
eee spoko na pewno ma czym odczytać z kompa numery wiec nie musiał znaczyćnowicjusz127 pisze:dokladnie tak jak powiedzial Czeslaw.ale skoro sobie juz wyjales to powodzenia.na pewno nie poznaczyles ktory z ktorego cylindra?

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
generalnie z doświadczenia wiem że najtaniej wymienić wszystkie
ale nie z mojego 

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
- nowicjusz127
cieżko cie los doświadczał....znając życie i LR wydłubał biedak te pompki niepotrzebnie bo przyczyna pewnie i tak inna...mudder pisze:generalnie z doświadczenia wiem że najtaniej wymienić wszystkieale nie z mojego

nie no na pewno ma kompa i sobie odczytagostcomp pisze:eee spoko na pewno ma czym odczytać z kompa numery wiec nie musiał znaczyćnowicjusz127 pisze:dokladnie tak jak powiedzial Czeslaw.ale skoro sobie juz wyjales to powodzenia.na pewno nie poznaczyles ktory z ktorego cylindra?

już Polska
już Polska
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- nowicjusz127
raczej bedą kosztaczesław&jarząbek pisze:"będzie buba"

już Polska
już Polska
-
-
- Kontaktowanie:
taki głupi to nie jestem, narazie wszystko siedzi i jeżdzi w samochodzie.o podpięciu do kompa też wiem. Tylko kompa brak i znawców oczywiście oprócz zdzierców. Jedni już chcieli cały remont silnika zrobić
lr sI80 sw 50r/ lr 107 sw 56r/ lr sII109 68r/ lr sII 109 pickup 66r/lr 110 300Tdi 87r monstertruck
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
eee...hitre kudłate

to przyjedz w weekend tym truchłem gwiazdo światowego formatu.
oczywiście zedrę z ciebie, ale sie czegoś nauczysz...

to przyjedz w weekend tym truchłem gwiazdo światowego formatu.
oczywiście zedrę z ciebie, ale sie czegoś nauczysz...

#noichuj
Dzisiaj podpinałem kompa pod swojego.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
- nowicjusz127
kazdy by chcial od razu robic remont.Czesław ci pokaże że mozna inaczej,co nie znaczy taniej
jednak fachowo

już Polska
już Polska
-
-
- Kontaktowanie:
narazie usuwam usterki takie jak cieknący podgrzewacz ropy, już był naprawiany jak się oazało. Diagnozowałem też pomrygujące ciśnienie oleju. A tak po zatym to mam już jeden udany remont td5 za sobą wieć tajemnic w konstrukcji to u mnie nie ma
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
A teraz najważniejsze ile kosztuje sztuka u nas a ile w angolii? strzelajcie
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ale powiedz kogo to?

pompowtryski mają bardzo dużą żywotność o ile nie zakatuje się ich wodą albo jakimś wynalazkiem z szerokopojętej grupy ropopochodnych.

pompowtryski mają bardzo dużą żywotność o ile nie zakatuje się ich wodą albo jakimś wynalazkiem z szerokopojętej grupy ropopochodnych.
#noichuj
-
-
- Kontaktowanie:
ten pojazd zrobił niestety w tym kraju 180 tyś, chyba był kupiony w poskim salonie i ja przeczuwam że któryś wtrysk padłnawet może dwa i nie wiem jaka jest róznica cenowa, na dzień dzisiejszy znam cene 2500zł za sztukę
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ja rozumiem, że internet masz za darmochę ale...musisz się przełamać i wydać pieniądze na telefon bo...błądzisz...

#noichuj
- Ryszard Giedrojć
-
Napisz coś o tej walce z podgrzewaczem ropy i jak był wcześniej naprawiany, co ci cieknie, paliwo czy chłodziwo ? Pytam, bo też przeciekam.montru pisze:narazie usuwam usterki takie jak cieknący podgrzewacz ropy, już był naprawiany jak się oazało. Diagnozowałem też pomrygujące ciśnienie oleju. A tak po zatym to mam już jeden udany remont td5 za sobą wieć tajemnic w konstrukcji to u mnie nie ma
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
ty zapomniałem na śmierć
Jaco ma do mnie w sobote przyjechać podnieść ranga to odrazu
to podepnie
Jaco ma do mnie w sobote przyjechać podnieść ranga to odrazu
to podepnie
landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"
-
-
- Kontaktowanie:
co do podgrzewacza to ciekło chłodziwo na zewnątrz, ten był cylindryczny i uszczelniany jest oringami, da się rozebrać i wymienić te oringi bez problemu.
- Ryszard Giedrojć
-
To mnie pocieszyłeś. Mój też gubi chłodziwo i jest cylindryczny. Nowy kosztuje 2200 zł i trzeba czekać 2 tygodnie. Angole wołają 230 funciaków.montru pisze:co do podgrzewacza to ciekło chłodziwo na zewnątrz, ten był cylindryczny i uszczelniany jest oringami, da się rozebrać i wymienić te oringi bez problemu.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70