disco II- jak rozebrać boczek od drzwi

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
vip

disco II- jak rozebrać boczek od drzwi

Post autor: vip » wt sty 13, 2009 12:46 pm

Witam... Mam pytanko: jak rozebraćboczek od drzwi aby nic nie uszkodzić i spinek nie pourywać?
Ostatnio zmieniony śr sty 14, 2009 3:44 pm przez vip, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./

Awatar użytkownika
ArturM

Re: sisco II- jak rozebrać boczek od drzwi

Post autor: ArturM » wt sty 13, 2009 1:06 pm

vip pisze:Witam... Mam pytanko: jak rozebraćboczek od drzwi aby nic nie uszkodzić i spinek nie pourywać?
Nie wiem jak w DII ale pewnie podstawowe zasady z DI też się stosują: w ciepełku i delikatnie :D
Widziałem gdzieś fotkę jak ktoś to robił cienkim kawałkiem blachy oklejonym taśmą teflonową.
Jeżeli o mnie idzie to płaski szeroki śrubokręt (ze scyzoryka) i idzie jak trzeba. Ale w cieple.

Oczywiście najpierw odkręć to co jest do odkręcenia :D
Nie ma w Manualach jakiegos linka na Workshopa? To podstawowa rzecz do ukradzenia po zakupie Dyskoteki :)21
Disco 300TDi MY98

Awatar użytkownika
Dżek

Re: disco II- jak rozebrać boczek od drzwi

Post autor: Dżek » śr sty 14, 2009 6:38 pm

Szczegóły, uwagi generalne i linki, jak to się robi w jedynce masz tutaj: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=62530
Szczegóły się nieco różnią między I i II, ale generalia są te same.

Poniżej rysunki, na których jest wszystko łopatologicznie - Disco II, ino że wersja NAS.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

arekz1980
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: arekz1980 » ndz sty 18, 2009 7:47 pm

dobrze jak jest cieple sa plastiki, boczki w drzwiach dobrze ida i raczej calo spinki wychodza, gorzej jest z tylna klapa tam drywaja sie spinki i pekaja ( przynajmniej tak u mnie bylo.

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » ndz sty 18, 2009 8:01 pm

Nie ma znaczenia czy jest zimno czy ciepło. Tak samo się łamią :lol:
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » pn sty 19, 2009 1:14 am

konrad.w1 pisze:Nie ma znaczenia czy jest zimno czy ciepło. Tak samo się łamią :lol:
No w przesadę też nie popadajmy. W ciągu ostatniego roku zdejmowałem 4 razy tapicerkę z drzwi i ani jednej spinki nie złamałem. A w cieple lepiej - i tej wersji się będę trzymał :wink: Zwalałem niemal całą tapicerkę od podłogi prawie po sufit w okresie październik-grudzień na osiedlowym parkingu i naprawdę jak trzeba nagiąć czy wyszarpać jakiś plastik przemarznięty po nocy, to ostrożnym trzeba być znacznie bardziej niż w lipcowe popołudnie :D
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » pn sty 19, 2009 7:45 am

Odpowiednie narzędzia użyte w odpowiedni sposób straty w kołkach drzwiowych przynoszą bardzo podobne czy to lato czy zima. Jeśli chodzi o resztę plastiku, to faktycznie z powodu ograniczonego dostępu znacznie lepiej jest rozbierać w lipcowe popołudnie :lol:
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”