Sprawa dla elektryka bądź znawcy
Moderator: Jerry
Sprawa dla elektryka bądź znawcy
Mam mały problem z brakiem zasilania na radio samochodowe i zapalniczkę, doszedłem już do tego że brakuje napięcia na przewodzie zasilającym skrzynkę z bezpiecznikami pod kierownicą (brak napięcia na pozycji 3 i 6), wiem że odpowiedzialny jest za to przewód zielony z białym paskiem. Teraz pytanie dla elektryka, znawcy instalacji w disco 300 albo kogoś kto miał podobny problem, gdzie moge szukać począu owego kabla, bo po wejściu owego przewodu w wiązkę kilkudziasięciu kabelków tracę orientację dokąd on mi ucieka, moze ktoś mi pomoże gdzie mogę go szukać bądź co może być odpowiedzialne za brak zasilania na tym przewodzie ?
Drugie pytanie odnosnie świecenia sie kontrolki ABSu, co może być najczęstszą przyczyną awarii tego ujkładu, czy może to być zabrudzony bądź zastały czujnik ABS ?
Drugie pytanie odnosnie świecenia sie kontrolki ABSu, co może być najczęstszą przyczyną awarii tego ujkładu, czy może to być zabrudzony bądź zastały czujnik ABS ?
HDJ80 z 1992r.
- nowicjusz127
Re: Sprawa dla elektryka bądź znawcy
jak żyje nie widziałem zastanego czujnika ABS....adrianzwa pisze: czy może to być zastały czujnik ABS ?

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
Literówka...nowicjusz127 pisze:jak żyje nie widziałem zastanego czujnika ABS....adrianzwa pisze: czy może to być zastały czujnik ABS ?
W słowie "zastanego" trzeba zmienić 't' na 'r'.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
oczywiscie bedzie ze jestem wredny jak napisze...jedz do elektryka 

prorok czy coLR_Olek pisze:oczywiscie bedzie ze jestem wredny

karwa a to nie kopiuj wklej z tamtad
przeciez wszystko zostalo powiedziane. kolego nie miales zakladac tematu tylko uzyc opcji szukaj 

- nowicjusz127
Puszkin popatrz na daty tu był pierwszy
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
a jak tam mam wq kalendarza arabskiego czy tam islamskiego, a to wg. kalendarza gregorianskiego