Def, 2,5 Td5 ma objaw następujący : dopóki sprzęgło wciśnięte silnik chodzi cichutko, jak puszczę sprzęgło cosik warkocze

Moderator: Jerry
to nie tarcza.to przeoczenie po trochu spowodowane niedswiadczeniem mechanika w LRach.buczy ci na zimnym silniku przez chwile po odpaleniu zwłaszcza rano,podczas puszczania sprzegła na jedynce lub wstecznym?miąłem podobnie w disco 2 td5
po rozebraniu okazało się ze ...yyyy... ze nic się nie okazało
ale był docisk pęknięty we 2 miejscach
wymieniłem tarcze, docisk, łożysko, koło 2 masowe na nowe ...
a i dalej se buczy podobno to tarcza cos tam cos tam i ze podobno to normalka z ta tarcza
Ze jak Sławkunowicjusz127 pisze:to nie tarcza.to przeoczenie mechanika po trochu spowodowane niedswiadczeniem mechanika w LRach
Czytał pocztę ?Fazi pisze:nie warkot jest jak wywalonego łozyska tylko na luzie bez sprzęgła. na biegach cicho, po wcisnięciu sprzęgła też. Przecież nie będe nagrywał ...
nowicjusz127 pisze:to temat dla mechanika.nikt tego dzwieku nie słyszy wiec na jaką odpowiedź liczysz?
nowicjusz127 pisze:I tu sie drogi Aleksandrze zdziwisz.TD5 to nie 300.taki dzwięk to nie zawsze w TD5 łożysko oporowe....
nowicjusz127 pisze:dzwięk może wciąz być....i co Ty na to?
jest,łożysko podporowe wałka sprzęgłowego w waleLR_Olek pisze:nowicjusz127 pisze:dzwięk może wciąz być....i co Ty na to?
dziweku nie bedzie,bo tam juz nic wiecej nie ma co moze dzwieczyc
olo miał chyba na myśli łożysko wałka sprzęgłowego,a nie oporowenowicjusz127 pisze:I tu sie drogi Aleksandrze zdziwisz.TD5 to nie 300.taki dzwięk to nie zawsze w TD5 łożysko oporowe....
Ja bym powiedział ze to przyśpieszacz spowalniacza na wałku średniopośrednim dolnego kopulatora skrzyni biegównowicjusz127 pisze:dobra powiem Ci tak.zrzucisz skrzynie,wymienisz sprzęgło kompletne,wymienisz koło dwumasowe,założysz nawet inna skrzynię a dzwięk może wciąz być....i co Ty na to?mówimy oczywiście o TD5
On nie powie nic... milczenie ślubowałbartuświelki pisze:nowicjusz to może byś tak powiedział co bo ciekawy temat
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość