Wkład lusterka lewego Discovery II
Moderator: Jerry
Wkład lusterka lewego Discovery II
Witam Panie i Panów,
Czy ktoś się orientuje czy adapter szkła lusterka STC4625GEN to jest ten wkład w środku lusterka do którego mocowane jest na zatrzaskach szkło?
Złamało mi się mocowanie szkła .
Pozdr!
Czy ktoś się orientuje czy adapter szkła lusterka STC4625GEN to jest ten wkład w środku lusterka do którego mocowane jest na zatrzaskach szkło?
Złamało mi się mocowanie szkła .
Pozdr!
LR Discovery TD5 - ma już nowego właściciela 

Re: Wkład lusterka lewego Discovery II
Już nie musicie odpisywać.
Część o której pisałem to adaptor szkla lusterka Disco/Disco2/P38 (a nie adapter hehe)
Oryginał (STC4625GEN)
Zamiennik (STC4625)
Jest o cienka rameczka wciśnięta na zatrzaskach do mechanizmu sterowania lusterkiem, do której z kolei na zatrzaskach zamontowane jest lustro.
Kolejność montażu: Rameczka "click" do szkła, a potem dopiero do mechanizmu sterowania. Inna kolejność mi nie wychodziła (a adaptor delikatny i łatwo połamać)
To tak dla potomności, jakby komuś też się urwał zatrzask.
Nie ma to jak sobie samemu odpowiedzieć
Dziękuję.
Część o której pisałem to adaptor szkla lusterka Disco/Disco2/P38 (a nie adapter hehe)
Oryginał (STC4625GEN)
Zamiennik (STC4625)
Jest o cienka rameczka wciśnięta na zatrzaskach do mechanizmu sterowania lusterkiem, do której z kolei na zatrzaskach zamontowane jest lustro.

Kolejność montażu: Rameczka "click" do szkła, a potem dopiero do mechanizmu sterowania. Inna kolejność mi nie wychodziła (a adaptor delikatny i łatwo połamać)
To tak dla potomności, jakby komuś też się urwał zatrzask.
Nie ma to jak sobie samemu odpowiedzieć

Dziękuję.

Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 8:20 am przez VFRED, łącznie zmieniany 1 raz.

]VFRED pisze:Już nie musicie odpisywać.
szkoda, bo juz mialem pisac...
I to jest bardzo dobra polityka:VFRED pisze:Nie ma to jak sobie samemu odpowiedzieć
1. zadać pytanie na forum
2. samemu znaleźć odpowiedź
3. opisać szczegółowo rozwiązanie problemu podając do tego numery referencyjne części do wymiany
4. ewentualnie podziękować

Tak trzymaj

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
nie napisal ile kosztuje...
Sama część kosztuje 19 złotych. Montaż 100 pln z optymalizacją.LR_Olek pisze:nie napisal ile kosztuje...

VFRED pisze:Sama część kosztuje 19 złotych. Montaż 100 pln z optymalizacją.LR_Olek pisze:nie napisal ile kosztuje...
optymalizacja?

Napisałem ile kosztuje montaż, robiłem sam i do tego z optymalizacjąLR_Olek pisze: optymalizacja?ale ze co? ustawia lusterko?