alarm w defenderze 98rok
Moderator: Jerry
alarm w defenderze 98rok
witam
mam zamontowany fabryczny alarm w defie 90, 98 rok silnik 300, jest do tego taki pilot oryginalny czarny na dwa przyciski, po wymianie akumulatora na nowy zrobila sie niespodzianka. Przy włączaniu alarmu daje obrzydliwe dwa trabniecia /wczesniej tylko bylo mrugniecie awaryjnymi/ teraz dodakowo doszedl ten jee..ny klakson, poza tym przedtem dzialal czujnik ruchu zamontowany nad slupkiem pasazera , teraz po uzbrojeniu alarmu nie dziala, tylko zalacza sie alarm po przekreceniu kluczyka. Czy jest na to jakis patent zeby to przeprogramowac ? toż to jedyna elektronika jaka posiadam, nawet radio wyrzucilem bo i tak nic nie bylo slychac ale ten czujnik ruchu to fajna sprawa na lapy nieporzadanych klientow.
mam zamontowany fabryczny alarm w defie 90, 98 rok silnik 300, jest do tego taki pilot oryginalny czarny na dwa przyciski, po wymianie akumulatora na nowy zrobila sie niespodzianka. Przy włączaniu alarmu daje obrzydliwe dwa trabniecia /wczesniej tylko bylo mrugniecie awaryjnymi/ teraz dodakowo doszedl ten jee..ny klakson, poza tym przedtem dzialal czujnik ruchu zamontowany nad slupkiem pasazera , teraz po uzbrojeniu alarmu nie dziala, tylko zalacza sie alarm po przekreceniu kluczyka. Czy jest na to jakis patent zeby to przeprogramowac ? toż to jedyna elektronika jaka posiadam, nawet radio wyrzucilem bo i tak nic nie bylo slychac ale ten czujnik ruchu to fajna sprawa na lapy nieporzadanych klientow.
Re: alarm w defenderze 98rok
idź krokiem radia - wyrzuć alarm lub udaj się to misiów od alarmów
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Ryszard Giedrojć
-
Mam te dwa beknięcia klaksonem. Czesław wieszczył, że jest to sygnał awarii, któregoś czujnika. To by się zgadzało, bo u mnie przy okazji wymiany tylnych drzwi czujnik został usunięty.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
to by mialo jakis sens, tez wymienialem tylne drzwi....
czyli po temacie 

qłerwa , nie mam alarmu a tylnie drzwi też sie nadaja do wymiany 

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....