to jak jest w końcu ?
jedzie czy nie jedzie ? Trzeba to ustalić, wszak to dość ważny parametr...

Moderator: Jerry
No to jest największa bolączka tego programu moim zdaniem, aż się słabo robi, jak się tego słucha (czym innym jest, że czasami faktycznie niezłych piratów łapią). Ale dawno temu przestałem oglądać i już się nie denerwujęnowicjusz127 pisze:wszystko rozumiem ale chore teksty tego narratora pisał chyba jakis komunistyczny propagandzista.tego sie nie da słuchać normalnie
Dokładnie. Raz tylko oglądałem ten program i mnie trafiło. Na ekranie gość podjeżdża do pasów, ma zieloną strzałkę ale idzie babcia, to się zatrzymał 5 metrów przed nią. Przeszła - to ruszył, nawet dość powoli. Normalka.nowicjusz127 pisze:wszystko rozumiem ale chore teksty tego narratora pisał chyba jakis komunistyczny propagandzista.tego sie nie da słuchać normalnie
Mnie raz zatrzymali (nie diskiem oczywiście) - mówiąc że jechałęm 171.TRAWOLT pisze:ale ściema policjantów, dostał mandat za 172 a nie za 200![]()
zwróć uwagę na filmie, mówili o 200 ale to była prędkość radiowozu, pomiar dla gostka był na 172pezet pisze:Mnie raz zatrzymali (nie diskiem oczywiście) - mówiąc że jechałęm 171.
Przyjąłem mandat.
Potem dopiero spojrzałem na komputer w gps - największa prędkość tego dnia to 159.
Ktoś tu pisał o pytaniu o homologację - urządzenia pomiarowego ORAZ urządzenia zasilającego (czego nikt nie ma) - przez co można podważyć każdy pomiar.
Trzeba tylko żeby ktoś przetestował te argumenty w sądzie
Dostałeś też certyfikat na akumulator w radiowozie?andrew75 pisze:z tą homologacją to już nieaktualne, dostałem ostatnio uroczy list ze zdjęciem i punktamia do niego dołączyli aktualny certyfikat urządzenia pomiarowego ...nie ma sie do czego przyczepić..no może że na zdjęciu źle wyszedłem
No mnie właśnie zawsze zastanawiało jak to to mierzy prędkość - jakoś nikt nie potrafi wyjaśnić, czy mierzy prędkość radiowozu, czy wysyła jakieś impulsy (podobno tak - co 100m) do zliczenia odległości i potem na podstawie różnicy odległości z pomiarów wylicza prędkość auta namierzanego, ale co w takim razie z poprawką na ewentualną zmianę prędkości radiowozu, no bo ewentualne przyspieszenie czy zwolnienie miałoby wpływ na pomiar......TRAWOLT pisze:zwróć uwagę na filmie, mówili o 200 ale to była prędkość radiowozu, pomiar dla gostka był na 172pezet pisze:Mnie raz zatrzymali (nie diskiem oczywiście) - mówiąc że jechałęm 171.
Przyjąłem mandat.
Potem dopiero spojrzałem na komputer w gps - największa prędkość tego dnia to 159.
Ktoś tu pisał o pytaniu o homologację - urządzenia pomiarowego ORAZ urządzenia zasilającego (czego nikt nie ma) - przez co można podważyć każdy pomiar.
Trzeba tylko żeby ktoś przetestował te argumenty w sądzie
jeżeli każdemu wciskają prędkość goniącego radiowozu, a nie samochodu zatrzymywanego to ...![]()
Z wyliczeniem różnicy prędkości faktycznie nie ma problemu (jeśli masz te dane). Ze zmierzeniem prędkości radiowozu też (no powiedzmy), ale co do prędkości mierzonej radarem to właśnie mnie interesuje jak to jest robione z poruszającego się radiowozu - to musi bazować na przeliczaniu odległości, a punkt, z którego dokonywany jest pomiar przecież się przemieszcza. Ciekawi mnie jak to to radzi sobie z tym zadaniem......pezet pisze:To żaden problem wyliczyć różnicę predkości.
Zmierzyć radarem predkość drugiego i dodać własną.
nowicjusz127 pisze:gdzieś czytałem o gościu,który zwrócił sie do Głównego Urzędu Miar z zapytaniem czy nielegalizowane źródło zasilania może wpływac na wskazania urządzenia pomiarowego i otrzymał pozytywną odpowiedź....
andrzej:) pisze:Z wyliczeniem różnicy prędkości faktycznie nie ma problemu (jeśli masz te dane). Ze zmierzeniem prędkości radiowozu też (no powiedzmy), ale co do prędkości mierzonej radarem to właśnie mnie interesuje jak to jest robione z poruszającego się radiowozu - to musi bazować na przeliczaniu odległości, a punkt, z którego dokonywany jest pomiar przecież się przemieszcza. Ciekawi mnie jak to to radzi sobie z tym zadaniem......pezet pisze:To żaden problem wyliczyć różnicę predkości.
Zmierzyć radarem predkość drugiego i dodać własną.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość