Lusterko w Disco I
Moderator: Jerry
Lusterko w Disco I
To mój pierwszy post więc na wstępie Witam Wszystkich.
Chciałbym zapytać o lewe lusterko, mianowicie nie mogę go ustawić bardziej na zewnątrz jakby skończył się zakres regulacji. Czy w mechanizmie można coś przestawić by bardziej się odchylało, ktoś dobierał się już do wnętrzności tego ustrojstwa? Nadmienię jeszcze że moje disco jest przekładką z anglika.
Pozdrawiam
CortheZ
Chciałbym zapytać o lewe lusterko, mianowicie nie mogę go ustawić bardziej na zewnątrz jakby skończył się zakres regulacji. Czy w mechanizmie można coś przestawić by bardziej się odchylało, ktoś dobierał się już do wnętrzności tego ustrojstwa? Nadmienię jeszcze że moje disco jest przekładką z anglika.
Pozdrawiam
CortheZ
Disco 300Tdi 1998
Re: Lusterko w Disco I
A nie masz "przygiętego" całego lusterka w kierunku szyby bocznej? Lekkie przygięcie z boku w oczy się nie rzuca, a samego lusterka (w sensie sterowanego elektrycznie wkładu) w życiu wtedy nie ustawisz poprawnie. To banalne i trywialne, ale czasem człowiek kombinuje, a najprostsze rozwiązania do głowy nie przychodzą.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
jak Dzek mówi, smiało cały ten pllstik
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Tylko najpierw na fest siłę do przodu żeby skasować pamięć mechaniczną mechanizmusbb pisze:jak Dzek mówi, smiało cały ten pllstik

Czego to już nie wymyślą

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
kluczu 9/16 nie złozyłeś nigdy całego lusterka o drzewo ? 

W uzie woziłem dwa kompletysbb pisze:kluczu 9/16 nie złozyłeś nigdy całego lusterka o drzewo ?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Jak się turlałem tym szmelcem to po 4,5 setki chodziły używki więc bolało
a 9/16 to bliżej 14 metrycznej zaś 13-stka to około 1/2 cala

a 9/16 to bliżej 14 metrycznej zaś 13-stka to około 1/2 cala

14,2...i cos tam cos tam
9/16 ładniej brzmi jak 13

9/16 ładniej brzmi jak 13

Mało po słowiańskusbb pisze: 9/16 ładniej brzmi jak 13

- SzczesnyLR
Calym lustrem juz kręciłem, od tego zacząłem zabawę, po przestawieniu wskakuje na swoje miejsce. Zastanawiałem się jeszcze czy jako były anglik moze miec lustra o inym zakresie wychyłu z uwagi na fajerkę po prawicy?
Disco 300Tdi 1998
nie , jak przeskakuje to kup sobie drugą używkę
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Z zapojką to litrSzczesnyLR pisze:3/4 jeszcze ładniej

Nie przeskakuje sam miałem na myśli że jak złożę lustro recznie to po otwarciu zatrzaskuje sie prawidłowo na swoim miejscu. Chyba bedzie operacja na otwartym lusterku 

Disco 300Tdi 1998
Powinno mieć dwie stałe pozycje angielską i europejską a jak nie to blachowkrętem i będzie trzymać

- SzczesnyLR
tak , kiedyś to w bramie robiło się na trzech z soczkiem z kartoniku z rurkąklucz13 pisze:Z zapojką to litrSzczesnyLR pisze:3/4 jeszcze ładniej![]()
i na następną jeszcze zostawało

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
A ile soczku można pićSzczesnyLR pisze:tak , kiedyś to w bramie robiło się na trzech z soczkiem z kartoniku z rurkąklucz13 pisze:Z zapojką to litrSzczesnyLR pisze:3/4 jeszcze ładniej![]()
i na następną jeszcze zostawało

- SzczesnyLR
A ile soczku można pić
[/quote]
zawsze zostawało 

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- Maximus1313
-
- Kontaktowanie:
Złóż lusterko całkiem, otwórz je aż zaskoczy raz, a potem ciś o jeszcze jeden przeskok.
Prościej sie nie da.
Prościej sie nie da.
Wszystko się wyjaśniło, są dwie możliwości zablokowania lusterka, euro i angol. Tydzień bym myślał i bym nie wymyślił

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Dziękuję wszystkim za pomoc.
Disco 300Tdi 1998

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
CortheZ pisze:Wszystko się wyjaśniło, są dwie możliwości zablokowania lusterka, euro i angol. Tydzień bym myślał i bym nie wymyślił
a to ciekawe...
kto ci to powiedzial?

Sam wpadłLR_Olek pisze:CortheZ pisze:Wszystko się wyjaśniło, są dwie możliwości zablokowania lusterka, euro i angol. Tydzień bym myślał i bym nie wymyślił
a to ciekawe...
kto ci to powiedzial?

SzczesnyLR pisze:3/4 jeszcze ładniej
Po naszemu to 0,75.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...