Zmieniarka odmówiła
Moderator: Jerry
Zmieniarka odmówiła
Urządzenie nietypowe ale w DII istniejące. Umila życie w długich przejazdach ale tylko gdy działa. Moja odmówiła posługi a za pasem wyjazd w dłuższą trasę. Po walce wyjąłem z samochodu, rozebrałem obudowę... i widzą , że płyta znalazła się w położeniu 1/2 w zasobniku a reszta w odtwarzaczu. Jestem w czarnej d... Walczyć czy zdać się na jakiś serwis? Jeżeli walczyć to gdzie jest główny front walki?
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
- SzczesnyLR
Re: Zmieniarka odmówiła
mam taką zmieniarke
sprawdza się jako klin pod koła
sprawdza się jako klin pod koła

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Mi- by się przydał sam magazynek
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
- SzczesnyLR
chyba go nie wyjme
po tylu utopieniach tworzą jedność
po tylu utopieniach tworzą jedność

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Trza odmoczyć w H2O. Da się wydłubać.
Ja nie mogę wydłubać płyty
Ja nie mogę wydłubać płyty

...a ch...tam z płytą ...magazynku ino mi nie zniszcz 

gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Jak wydłubię płytę to magazynek sobie zostawię. Przywiązałem sie do niego emocjonalnie
W połączeniu z radiem ładnie gra(ł).

W połączeniu z radiem ładnie gra(ł).
Zmieniarka Alpine?
Ja miałem zaciętą już w chwili kupna bryki. Nikt mi tego naprawić nie chciał, bo "panie, teraz to MP3"...
Wykręciłem, rozkręciłem zmieniarkę i udało mi się wydłubać zaciętego slota (nr 4). W ramach bonusa wzbogaciłem się o dwie składanki żenującego disco-popu po poprzedniej właścicielce.
Efekty: zmieniarka zaczęła robić, ale tylko do wspomnianego czwartego slota, więc wykorzystywałem 3 pierwsze - przez pół roku. Teraz znowu zdechła i twierdzi, że "no disc", choć sam magazynek mogę wyjąć... Muszę znów coś powalczyć.
Ja miałem zaciętą już w chwili kupna bryki. Nikt mi tego naprawić nie chciał, bo "panie, teraz to MP3"...
Wykręciłem, rozkręciłem zmieniarkę i udało mi się wydłubać zaciętego slota (nr 4). W ramach bonusa wzbogaciłem się o dwie składanki żenującego disco-popu po poprzedniej właścicielce.
Efekty: zmieniarka zaczęła robić, ale tylko do wspomnianego czwartego slota, więc wykorzystywałem 3 pierwsze - przez pół roku. Teraz znowu zdechła i twierdzi, że "no disc", choć sam magazynek mogę wyjąć... Muszę znów coś powalczyć.
Predylekcja do specyficznych pojazdów... LR Disco II td5, Alfa Romeo 145...
Właśnie Alpine.Moosehead pisze:Zmieniarka Alpine?
Zacięła się w 5 slocie, czyli jest szansa na większą ilość czynnych slotów.

Jak bardzo rozkręciłeś?
Wyjąłem z blaszanej obudowy (wypiąłem z gumowych "amortyzatorów", pozdejmowałem amortyzujące sprężynki) i odsłoniłem bebechy. Zdjąłem sprężynkę ciągnącą slota. Potem delikatnymi narzędziami zacząłem dłubać na chybił trafił i w końcu puściłosla66 pisze:
Jak bardzo rozkręciłeś?

Pamietaj dokładnie, gdzie które sprężynki były pozapinane. Obudowa jest francowata, ale da się zdjąć. Swoją drogą - ten magazynek nie robi na mnie wrażenia specjalnie solidnego, pewnie dlatego zaczyna szwankować, jak się trochę wyrobi.
Mam otwarte czarne pudło ale wisi na gumach. Nie rozgryzłem jak je odpiąć. Od góry nie widać jak i co trzyma. Płyta wraz z "podkładką" przesuwa się o kilka centymetrów... i tyle 

Gumki odpinasz zsuwając je z bolców (z zakładaniem potem jest zabawa, bo jak z jednej strony założysz, to z drugiej spada, skojarzenie z przebijaniem prezerwatyw może się pojawić
)
Generalnie musisz mieć zacięty slot z płytą we wnęrznościach zmieniarki "na wizji" (mogę nie pamiętać, czy tam była jeszcze jakaś górna płytka do odkręcenia?). Wtedy płytę możesz wysunąć znad slotu, a zająć się samym slotem.
Mobilność slotu prawo-lewo odrobinkę to taki sam objaw, jak u mnie.

Generalnie musisz mieć zacięty slot z płytą we wnęrznościach zmieniarki "na wizji" (mogę nie pamiętać, czy tam była jeszcze jakaś górna płytka do odkręcenia?). Wtedy płytę możesz wysunąć znad slotu, a zająć się samym slotem.
Mobilność slotu prawo-lewo odrobinkę to taki sam objaw, jak u mnie.
Czuję , że zapowiada się długi wieczór... kolejny.
Zrobione , działa. jeszcze tylko zamontować na stałe.
gratulejszyn. zobaczymy, jak długo porobi...
bez niespodzianek?

bez niespodzianek?