Deska rozdzielcza od Dyskoteki do RRC
Moderator: Jerry
Deska rozdzielcza od Dyskoteki do RRC
Czy pasuje (wymiarowo tylko, nie jeżeli chodzi o podłączenie szpejów) deska rozdzielcza od dyskoteki do RRC?
Zakładał ktoś ?
Zakładał ktoś ?
Re: Deska rozdzielcza od Dyskoteki do RRC
bedziesz Pionierem w tym temacie 

- misialek
-
Nie będzie
Widziałem już konwersję deski z dwusety do rrc, robił ją Wojtek Uhl z Krk. Nie mam pojęcia czy dużo z tym zabawy i jaka jest kompatybilność desek. Teoretycznie to bliźnacze konstrukcje (disco wywyodzi się z rrc) ale detale mogą rozpieprzyć taki projekt.
Czesław powinien wiedzić bo dużo dziwadeł widział i tego rrc z deską z 200 też widział.

Widziałem już konwersję deski z dwusety do rrc, robił ją Wojtek Uhl z Krk. Nie mam pojęcia czy dużo z tym zabawy i jaka jest kompatybilność desek. Teoretycznie to bliźnacze konstrukcje (disco wywyodzi się z rrc) ale detale mogą rozpieprzyć taki projekt.
Czesław powinien wiedzić bo dużo dziwadeł widział i tego rrc z deską z 200 też widział.
Ranger, XC70, XTZ660
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
widzieć widziałem, wiedzieć może i powinienem...ale...co z tego?

#noichuj
to ze zgodnie z najnowszymi trendami mlodziezowymi powinienes to pytajacemu wyjasnic doglebnie i wszerz bez zbednych pytan z twojej stronyczesław&jarząbek pisze:widzieć widziałem, wiedzieć może i powinienem...ale...co z tego?

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie śledzę trendów. nie mam telewizora i jestem krótkowidzem.

#noichuj
ale po co taka kombinacja ?MichalM pisze:Czy pasuje (wymiarowo tylko, nie jeżeli chodzi o podłączenie szpejów) deska rozdzielcza od dyskoteki do RRC?
Zakładał ktoś ?
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

czesław&jarząbek pisze:nie śledzę trendów. nie mam telewizora i jestem krótkowidzem.
no ja teraz tez beda na dwa miechy wylaczony z dostyepu do newsow

ale pozniej nadrobie

-
- jestem tu nowy...
Jako ze mnie tu z danych osobowych i miejscowych wymieniono to krotko opisze ta moja podmianka.W kwestji scislosci to mam zalozona deske od Dyskoteki, ale jest to deska z V8.Wtedy jeszcze mialem V8 w ryndzu.Nie bylem osobiscie przy motaniu ale jest to do zrobienia i nie stwarza chyba wiekszych problemow.Potem po przekladce V8 na 200 tdi trzeba bylo kilka kabelkow podmienic i wszystko dziala bez problemowo.A nawet lepiej bo mniej drutow do silnika wchodzi.
Jezeli chodzi o korzysci to przede wszystkim to ze masz normalne bezpieczniki jak w normalnym aucie.Oczywiscie pod warunkiem ze uznajemy LR za normalne auto.Ja mialem ta stara wersje deski od classica z trzema bezpiecznikami i nigdy nie wiedzialem dlaczego sie palily i co jeszcze moze przez to nie dzialac.No i byly non stop "watowane".Acha i co istotne mam tez razem z ta deska cala instalacje z disco polozona.
Jezeli chodzi o ogrzewanie to jest lepiej.Silnik dmuchawy wiadomo z deska zostal przeszczepiony.Nagrzewnica zostala chyba ta sama co w classicu ale glowy nie dam.
Jak sobie chcesz podlaczyc jakies swiecace czy dmuchajace bibeloty to nie trzeba zadnych dodatkowych przelacznikow tylko wykorzystujesz te na obudowie zegarow.Tez sprawdzone i dziala.
URL=http://img146.imageshack.us/i/rrrenowacja046.jpg/]
[/URL]

Jezeli chodzi o korzysci to przede wszystkim to ze masz normalne bezpieczniki jak w normalnym aucie.Oczywiscie pod warunkiem ze uznajemy LR za normalne auto.Ja mialem ta stara wersje deski od classica z trzema bezpiecznikami i nigdy nie wiedzialem dlaczego sie palily i co jeszcze moze przez to nie dzialac.No i byly non stop "watowane".Acha i co istotne mam tez razem z ta deska cala instalacje z disco polozona.
Jezeli chodzi o ogrzewanie to jest lepiej.Silnik dmuchawy wiadomo z deska zostal przeszczepiony.Nagrzewnica zostala chyba ta sama co w classicu ale glowy nie dam.
Jak sobie chcesz podlaczyc jakies swiecace czy dmuchajace bibeloty to nie trzeba zadnych dodatkowych przelacznikow tylko wykorzystujesz te na obudowie zegarow.Tez sprawdzone i dziala.
URL=http://img146.imageshack.us/i/rrrenowacja046.jpg/]

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a czemu wajhe od difloka ma na odwrot? 

-
- jestem tu nowy...
Czeslaw, kinkiety to mam w domu.Na szczescie takie papierzoki ze szwedzkiego sklepu.Jak spadnie na leb to krzywdy nie robi.
A co do diflocka to tak pasowaly dziury w podlodze zeby do LT77 i LT230 wichajstry z defa zalozyc.
A co do diflocka to tak pasowaly dziury w podlodze zeby do LT77 i LT230 wichajstry z defa zalozyc.
A to jednak idzie
Chociaż mi chodziło o tą trochę nowszą. Zegary i inne rzeczy i tak będe przerabiał, więc wystarczy mi jak się gabarytowo mieści. Nagrzewnica itd też może być orginalna. Dość łatwo jest przerobić te suwaki na pokrętła.
Z kinkietami to już inna historia

Z kinkietami to już inna historia

o nowszej zapomnij od 300 nie pasuja znaczy wymiar ten sam ale mocowania nie podejdą
Przerabiałem znam to z autopsi. Znaczy nie takie rzeczy ludzie robia ale to rzeźbienie w gównie. Podszybie mocowanie kierownicy mocowanie nagrzewnicy oraz co najwazniejsze układ kierowniczy inaczej jest mocowany i inaczej są na niego otwory

LAND ROVER DISCOVERY 200 alias "POKRAK"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"