Discovery jako wyprawówka
Moderator: Jerry
Discovery jako wyprawówka
Witam szanowne grono użytkowników LR. Chciałbym się zwrócić do Was z małym zapytaniem odnośnie Disco, ponieważ w zasadzie nie miałem okazji oglądać go a co dopiero użytkować. Otóż chciałbym troszeczkę pojeździć po Europie w grupach zorganizowanych 4x4 i zastanawiam się nad zakupem Discovery. Dlaczego
ponieważ wydaje mi się że jest to dość duże i pakowne auto. Jednak z tego co słyszałem silniki czasami miewają jakieś problemy ( słyszałem o ekipie co pojechała na Ukrainę i z 3 disco na kołach wrócił tylko jeden), pękających głowicach itd... Czy te silniki są mocne co do ciężaru samochodu. Do tej pory użytkowałem Cherokee Xj 4.o z liftem 4.5"

szykuje się ponownie na 4x4 ale nie wiem na co 
GSM 695 659 000

GSM 695 659 000
Re: Discovery jako wyprawówka
pękające głowice hmmm a to nie przypadkiem podstawowa awaria patroli a nie disco ?LAREDO pisze:Witam szanowne grono użytkowników LR. Chciałbym się zwrócić do Was z małym zapytaniem odnośnie Disco, ponieważ w zasadzie nie miałem okazji oglądać go a co dopiero użytkować. Otóż chciałbym troszeczkę pojeździć po Europie w grupach zorganizowanych 4x4 i zastanawiam się nad zakupem Discovery. Dlaczegoponieważ wydaje mi się że jest to dość duże i pakowne auto. Jednak z tego co słyszałem silniki czasami miewają jakieś problemy ( słyszałem o ekipie co pojechała na Ukrainę i z 3 disco na kołach wrócił tylko jeden), pękających głowicach itd... Czy te silniki są mocne co do ciężaru samochodu. Do tej pory użytkowałem Cherokee Xj 4.o z liftem 4.5"
Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
o masz
i Ciebie na disco pchnęło? pogadaj o zaletach z Damianem

i Ciebie na disco pchnęło? pogadaj o zaletach z Damianem

Nie słuchaj zawistników
kupuj ....
tanio opchnę
kupuj ....
tanio opchnę
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
@mroczny nie wiem czy mnie pchnęło w stronę Disco, bo ja na serio lubię Xjta ale jak sobie pomyślę że mam jechać 3500 km i nie przejechać przez mały bród tylko dlatego że zamoczę elektrykę to słabo mi się robi. Sam wiesz ile km kabli i ile czujników jest w Jeepie.
@gostcomp tak masz rację w GRy siadają głowice, nie wiem co nawala w LRach dlatego grzecznie pytam
Słyszałem że tu również trzeba pilnować by go nie przegrzać ale ile w tym prawdy nie wiem.
@gostcomp tak masz rację w GRy siadają głowice, nie wiem co nawala w LRach dlatego grzecznie pytam

GSM 695 659 000

GSM 695 659 000
- pbyra
-
Mrocznego nie słuchaj to zagorzały Patrolomaniak.....
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
taaaaa
miłosnik niemalże

miłosnik niemalże

- pbyra
-
Mroczny pisze:taaaaa
miłosnik niemalże
pasjonat, miłośnik, Patroloholik, maniak........

TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
A ja słyszałem że to jedna z niewielu rzeczy które LR nie dotyczą, co innego blacharka, elektryka...LAREDO pisze:
@gostcomp tak masz rację w GRy siadają głowice, nie wiem co nawala w LRach dlatego grzecznie pytamSłyszałem że tu również trzeba pilnować by go nie przegrzać ale ile w tym prawdy nie wiem.
No ale jak mawia taki jeden - ja się nie znam
r
ex RRC '94 300tdi
no dobra a o co chodzi z tymi silnikami 200 tdi 300 tdi 

GSM 695 659 000

GSM 695 659 000
- Czosnek niedźwiedzi
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 1:46 pm przez Czosnek niedźwiedzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Zielone jajo 300 tdi
Naprawdę dużo informacji masz choćby tu:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=24706
A odpowiedź na twoje bezpośrednie pytanie pada tu:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=675
Poczytaj i pytaj
r
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=24706
A odpowiedź na twoje bezpośrednie pytanie pada tu:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=675
Poczytaj i pytaj
r
ex RRC '94 300tdi
Czosnek niedźwiedzi pisze:karwa....
No wyjaśniałeś to ostatnio prawda?

r
ex RRC '94 300tdi
- Czosnek niedźwiedzi
Ja tam beginner jestem, jak szukałem auta to zacząłem czytać dział LR od najstarszych wątków...
Zielone jajo 300 tdi
czosnek a co ty się tak bulgasz
Wiem jakie podejście do "nowicjuszy" mają starzy wyjadacze na danym forum. Czytałem wasz wątek pt jak kupić disco i powiem wam że gdyby mod chciał powycinać wasze kaszanienie i naśmiewki z niektórych pytań, a zostawił tylko pytania i konkretne odpowiedzi to z 30 str wątku zostało by może z 10. Czytałem i nadal nie mam odpowiedzi na pytania które mnie męczą.
Czemu tak ciężko jest odpowiedzieć - tak masz rację Disco to strucel najllepszy do hodowania kur w bagażniku bo ma chujowe to i tamto i w dodatku kiepski silnik ew że jest całkiem odwrotnie i jest to super samochód.
Wiem teraz stare pryki wyjdą z krzaków i będe na mnie wieszać psy bo jakiś nowy się tu zjawił, ale takie są właśnie uroki forum. Wiec pokrzyczcie sobie pośmiejcie się i dajcie w koncu konkretną odpowiedź.
Andy.....słońce wyszło już dawno, nic się nie zaczyna po prostu się zastanawiam nad zmianą samochodu.

Czemu tak ciężko jest odpowiedzieć - tak masz rację Disco to strucel najllepszy do hodowania kur w bagażniku bo ma chujowe to i tamto i w dodatku kiepski silnik ew że jest całkiem odwrotnie i jest to super samochód.
Wiem teraz stare pryki wyjdą z krzaków i będe na mnie wieszać psy bo jakiś nowy się tu zjawił, ale takie są właśnie uroki forum. Wiec pokrzyczcie sobie pośmiejcie się i dajcie w koncu konkretną odpowiedź.
Andy.....słońce wyszło już dawno, nic się nie zaczyna po prostu się zastanawiam nad zmianą samochodu.
GSM 695 659 000

GSM 695 659 000
@laredo
i tak sie rodza ploty z pudelka
nie na ukraine tylko do mongolii
nie glowice tylko uszczelki glowicy
nie jezd to przypadlosc tej marki -zbieg okolicznosci
padly bo bardzo! niedpieszczane i katowane sa uzytkowo od lat 15 kiedy wyjechaly zfabryki
padla uszcelka 200 i 300 wiec reguly nie ma...
bardzo fajne, mocne i wygodne auta, pomijajac ze to Landrover

i tak sie rodza ploty z pudelka
nie na ukraine tylko do mongolii
nie glowice tylko uszczelki glowicy
nie jezd to przypadlosc tej marki -zbieg okolicznosci
padly bo bardzo! niedpieszczane i katowane sa uzytkowo od lat 15 kiedy wyjechaly zfabryki
padla uszcelka 200 i 300 wiec reguly nie ma...
bardzo fajne, mocne i wygodne auta, pomijajac ze to Landrover

Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 3:50 pm przez CZOBI, łącznie zmieniany 1 raz.
Disco to strucel najllepszy do hodowania kur w bagażniku bo ma chujowe to i tamto i w dodatku kiepski silnik ew jest całkiem odwrotnie i jest to super samochód.
może na początek powiedz z jakiego rocznika chcesz kupić

może na początek powiedz z jakiego rocznika chcesz kupić
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

i zostan przy czeeroku 16litrowym
bo LR to jezd filozofia ktorej nie ogarniesz i psyche kleknie panowi
chamy i pijaki tym jezdza
bo LR to jezd filozofia ktorej nie ogarniesz i psyche kleknie panowi

- Czosnek niedźwiedzi
...bo to jest tak jakbyś przeczytał kolejne pytanie o VM w xjcieLAREDO pisze:czosnek a co ty się tak bulgasz

Zielone jajo 300 tdi
To akurat bardzo rzadka przypadłość, a silniki bardzo żywotne - szczególnie 2setki.LAREDO pisze:Jednak z tego co słyszałem silniki czasami miewają jakieś problemy ..pękających głowicach itd...
Tyle ze znalezienie zadbanego to duża sztuka.
Z tego co piszedz, to pasowałby D2.
PS.
też miałem kiedyś Laredo

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
nie chcę Cię martwić ale zapakować się do disco na wyprawę to dopiero jest porażka...
nie wiadomo co jeszcze zabrać żeby wypełnić czymś bagażnik
nie wiadomo co jeszcze zabrać żeby wypełnić czymś bagażnik

no, tych w disco nigdy za wiele 

W D1 bagażnik wielki nie jest.
Ale z kratką - już zacny - dzięki swej wysokości.
W D2 dużo lepiej.
A jak się wyjmie tylne siedzenia i założy kratę za przednimi - to mamy dostawczaka.
Do tego kurnik na dach - i już można się na majówkę zapakować
Ale z kratką - już zacny - dzięki swej wysokości.
W D2 dużo lepiej.
A jak się wyjmie tylne siedzenia i założy kratę za przednimi - to mamy dostawczaka.
Do tego kurnik na dach - i już można się na majówkę zapakować

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...