VIN a wiedza o kompletacji
Moderator: Jerry
VIN a wiedza o kompletacji
czy da się ustalić kompletację samochodu po numerze VIN ? nie chodzi mi o te dane, które wyrzuca VIN-dekoder - to oczywiste - ale czy jest jakieś źródło, z którego możnaby wyciągnąć info o np reduktorze, skrzyni itp (serial) ? albo czy diff lock jest obecny ?
Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Re: VIN a wiedza o kompletacji
ja bym się rozejrzał po samochodzie... może będzie widać dyfloka natenprzykład...emkg pisze:nie chodzi mi o te dane, które wyrzuca VIN-dekoder - to oczywiste - ale czy jest jakieś źródło, z którego możnaby wyciągnąć info o np reduktorze, skrzyni itp (serial) ? albo czy diff lock jest obecny ?

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
ano właśnie - biega o sytuację, gdy nie da się zajrzeć i obejrzeć - bo z 300km nie zawiele widać - nawet przez dobrą lornetkę 

-
-
- Kontaktowanie:
Da się.
Trzeba mieć wydruk z DDW na przykład. Zawiera wiele informacji.
Kiedyś weryfikowałem "zdalnie" auto i nie zgadzało się wyposażenie (np był automat choć w ddw manual) i inne wnętrze... się okazało co okazało.
Trzeba mieć wydruk z DDW na przykład. Zawiera wiele informacji.
Kiedyś weryfikowałem "zdalnie" auto i nie zgadzało się wyposażenie (np był automat choć w ddw manual) i inne wnętrze... się okazało co okazało.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Dzień Dobrej Wiadomości?GAZFAN pisze:Trzeba mieć wydruk z DDW na przykład. Zawiera wiele informacji.

Sip - Dop
a cóż to DDW ? i skąd wziąć wydruk ?
- nowicjusz127
w DDW jest wszystko łącznie z numerami seryjnymi mostów zamontowanymi w aucie.
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
dalej pozostaje pytanie : skąd pozyskać ddw ?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w microcacie są też specyfikacje szczegółowe podane...ale ze starymi rzęchami różnie bywa...tak do końca lat 90tych niewiele jest archiwizowane...
#noichuj
- nowicjusz127
i nie tylko w LR.w większości firm jest podobnieczesław&jarząbek pisze: ze starymi rzęchami różnie bywa...tak do końca lat 90tych niewiele jest archiwizowane...
@emkg
DDW może Ci druknąć każdy dealer,ale czy w Polsce się praktykuje dostęp szarych ludzików do tego pytaj Gazfana.to taki bardziej dokument wewnętrznego użytku

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
Sławku - nie ma znaczenia rocznik, rynek, gdzie kupiony itp.? W sensie czy dealerskie bazy danych obejmują wszystkie wyprodukowane egzemplarze czy ja czegoś nie skumałem? Wiesz, takie pytanie bardzo szarego ludzika...nowicjusz127 pisze: DDW może Ci druknąć każdy dealer
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
-
-
- Kontaktowanie:
DDW od Dilera można na przykład sotać... na serwisie. albo innymi drogami bo pewnie u dilera płatne.emkg pisze:a cóż to DDW ? i skąd wziąć wydruk ?

-
-
- Kontaktowanie:
DDW to wydruk z systemu z Anglii. więc zawiera wszystkie rynki itd... więc ma wszystkie jakie wyszły z LRDżek pisze:Sławku - nie ma znaczenia rocznik, rynek, gdzie kupiony itp.? W sensie czy dealerskie bazy danych obejmują wszystkie wyprodukowane egzemplarze czy ja czegoś nie skumałem? Wiesz, takie pytanie bardzo szarego ludzika...nowicjusz127 pisze: DDW może Ci druknąć każdy dealer

- SzczesnyLR
jak masz wielkie ciśnienie to daj vin na pw
alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
DziękiGAZFAN pisze:DDW to wydruk z systemu z Anglii. więc zawiera wszystkie rynki itd... więc ma wszystkie jakie wyszły z LRDżek pisze:Sławku - nie ma znaczenia rocznik, rynek, gdzie kupiony itp.? W sensie czy dealerskie bazy danych obejmują wszystkie wyprodukowane egzemplarze czy ja czegoś nie skumałem? Wiesz, takie pytanie bardzo szarego ludzika...nowicjusz127 pisze: DDW może Ci druknąć każdy dealer

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
-
-
- Kontaktowanie:
Teee... tak od razu dajesz na talerzu?SzczesnyLR pisze:jak masz wielkie ciśnienie to daj vin na pw

A.. tel mi nieżył... i obowiązków kuuuupa była.

Na zdrowie

- SzczesnyLR
dzięki , działo się oj działoGAZFAN pisze:Teee... tak od razu dajesz na talerzu?SzczesnyLR pisze:jak masz wielkie ciśnienie to daj vin na pw![]()
A.. tel mi nieżył... i obowiązków kuuuupa była.![]()
![]()
Na zdrowie
jak moge to pomoge , a co

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...