td5 nie odpala
Moderator: Jerry
td5 nie odpala
Witam wszystkich.
Mam problem z moim td5 a mianowicie na trasie nagle mi zgasl i juz nie odpalil. Mam go od niedawna i dopiero szukam mechanikow ktorzy by sie na tym znali. Filtr paliwa jest ok bo niedawno zmieniany. Silnik odpalil na samostarcie czy jak to sie nazywa pochodzil kilka minut normalnie potem zaczal sie przez chwile trzesc i zgasl i tak kilka razy i chodzi przez pare minut, mozna sie przejechac kawalek i gasnie i sam z siebie juz nie odpali choc kreci normalnie. Jakby ktos sie spotkal z podobnymi objawami to prosze o podpowiedzi co to. Dodam ze pompa podaje paliwo, choc po przekreceniu kluczyka chodzi dosc glosno.
Mam problem z moim td5 a mianowicie na trasie nagle mi zgasl i juz nie odpalil. Mam go od niedawna i dopiero szukam mechanikow ktorzy by sie na tym znali. Filtr paliwa jest ok bo niedawno zmieniany. Silnik odpalil na samostarcie czy jak to sie nazywa pochodzil kilka minut normalnie potem zaczal sie przez chwile trzesc i zgasl i tak kilka razy i chodzi przez pare minut, mozna sie przejechac kawalek i gasnie i sam z siebie juz nie odpali choc kreci normalnie. Jakby ktos sie spotkal z podobnymi objawami to prosze o podpowiedzi co to. Dodam ze pompa podaje paliwo, choc po przekreceniu kluczyka chodzi dosc glosno.
- nowicjusz127
Re: td5 nie odpala
zmień sobie pompę paliwa.nie zagłębiając sie w szczegóły tam są dwie pompy zintegrowane w jednej obudowie.
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
Otwórz zbiornik paliwa. jeśli masz szczęście, to usłyszysz cmoknięcie. To znaczy, że w zbiorniku masz zapachany przewód odpowietrzający. Robi sie podciśnienie i pompa nie ma siły podawać paliwa. Przy odkręconym korku powinien zapalić. Jak nie masz szczęścia, to będzie jakaś kosztowniejsza awaria i na ten temat wolę się nie wypowiadać. Jeśli zdiagnozują ci pompę paliwa do wymiany, to zakup nowej około 1500 zł. Regeneracja kosztuje 430 zł.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Parz pan dwie w jednej i się obie zdupcyłynowicjusz127 pisze:zmień sobie pompę paliwa.nie zagłębiając sie w szczegóły tam są dwie pompy zintegrowane w jednej obudowie.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- nowicjusz127
wiem,że zartujesz kolego Trzynastka dlatego

już Polska
już Polska
A to ta druga nie jest zapasowaklucz13 pisze:Parz pan dwie w jednej i się obie zdupcyłynowicjusz127 pisze:zmień sobie pompę paliwa.nie zagłębiając sie w szczegóły tam są dwie pompy zintegrowane w jednej obudowie.![]()

dzieki za odpowiedzi. odnosnie zapowietrzonego zbiornika to juz na to wpadlem i niestety to nie to. pompa to poki co jedyny trop. jutro zawoze go do troche lepszego warsztatu i zaczna sprawdzanie od pompy itd. Nowicjusz masz na mysli pompe w zbiorniku paliwa jak rozumiem bo juz tez pojawila sie opinia ze to moze byc tez pompa wtryskowa. dzis nawet sam z siebie odpalil co mnie zdziwilo, przejechalem sie z 5km i nagle stracil moc i po paru sekundach zgasl. jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac. ja napisze co to bylo jak juz odnajda usterke.
- nowicjusz127
no,jeżeli twój mechanik znalazł w td5 pompę wtryskową to ja nie mam pytańvaldaz pisze:pojawila sie opinia ze to moze byc tez pompa wtryskowa.

już Polska
już Polska
Sprzedaj syfavaldaz pisze: jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
no dlatego juz u niego nie stoinowicjusz127 pisze:no,jeżeli twój mechanik znalazł w td5 pompę wtryskową to ja nie mam pytańvaldaz pisze:pojawila sie opinia ze to moze byc tez pompa wtryskowa.

w czyje ręce oddajesz to biedne disco? do landziupli , moliemu, sst ?valdaz pisze: no dlatego juz u niego nie stoi
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

chyba do sst na diagnoze chociaz.sbb pisze:w czyje ręce oddajesz to biedne disco? do landziupli , moliemu, sst ?valdaz pisze: no dlatego juz u niego nie stoi
to ok. bo juz sie bałem , że do pana źdicha za rogiem

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

valdaz pisze:bo juz tez pojawila sie opinia ze to moze byc tez pompa wtryskowa..
no to masz super mechanika...
albo masz przedprototyp td5

sbb pisze:w czyje ręce oddajesz to biedne disco? do landziupli , moliemu, sst ?valdaz pisze: no dlatego juz u niego nie stoi
a skad zabrales go z ta usterka pompy wtryskowej?