Luzy na zawiasach piątych drzwi
Moderator: Jerry
Luzy na zawiasach piątych drzwi
Witam
Na zawiasach tylnych drzwi mam luzy na skutek których drzwi sa opuszczone i kiepsko zamykaja się. Chcialbym je naprawic, tylko jak odkręcić je od drzwi? Czy mozna ewentualnie kupic nowe jaki maja numer bo za chiny ludowe nie mogę go znaleźć?
Pozdrawiam
CortheZ
Na zawiasach tylnych drzwi mam luzy na skutek których drzwi sa opuszczone i kiepsko zamykaja się. Chcialbym je naprawic, tylko jak odkręcić je od drzwi? Czy mozna ewentualnie kupic nowe jaki maja numer bo za chiny ludowe nie mogę go znaleźć?
Pozdrawiam
CortheZ
Disco 300Tdi 1998
Re: Luzy na zawiasach piątych drzwi
znaczy, chcesz kupić nowe luzy?

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
...jajco holenderskie blues...
I do tego w chinach --- znaczy sie zamienniki do luzów 
Jeśli masz luzy w 5 drzwiach to lepiej sprzedaj Disco bo to pączatek końca

Jeśli masz luzy w 5 drzwiach to lepiej sprzedaj Disco bo to pączatek końca

DISCO 300 TDI>>szkoda TDI
i szukamy cos 4x4
i szukamy cos 4x4
ja bym chętnie kupiłBaron pisze: chcesz kupić nowe luzy?

Luzów zakupić nie chcę, mam już jeden komplet
A mojego Disco nie sprzedam i juz

A mojego Disco nie sprzedam i juz

Disco 300Tdi 1998
BHB 700051 lub ALR 2400 góra i dół 700032 ; MXC 8531
kpl. prawie 500 zyli
kpl. prawie 500 zyli

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Zawiasy pójdą do naprawy, rozbebeszyłem tylnie drzwi, śróby są już odkręcone ale dolny zawias jeszcze się trzyma. Jak go wyjąć wyglada że coś trzyma jeszcze do drzwi, czy jest on przynitowany? Jak to ruszyć ? Proszę o podpowiedź.
Disco 300Tdi 1998
prosi to się świniaCortheZ pisze:Proszę

sprawdź czy dolny zawias nie jest "haftnięty" - przy wejściu w drzwi

LR Rendzi stajla 

Nie ma śladów spawania, są tylko dwa grzybki z takimi jakby wpustami, podobne do nitow zrywalnych.
Disco 300Tdi 1998
haftnięty czy nit nie pamiętamCortheZ pisze:Nie ma śladów spawania, są tylko dwa grzybki z takimi jakby wpustami, podobne do nitow zrywalnych.
ale na zawiasie jest blaszka umocowana do drzwi - trza odciąć i już
LR Rendzi stajla 

Wyciąłem te nity i zawias wyszedł, stan jego byl tragiczny. Rozwiercenie, nowy sworzeń i jest noofka sztuka
Natomiast górny byl w bardzo dobrym stanie tylko poteżnie zapieczony, dzień w odrdzewiaczu potem solidne smarowanie i spowrotem na swoje miejsce.
Tak więc nie trzeba sie przyzwyczajać do luzów, skoro kiedyś ich nie bylo to i teraz nie musi

Tak więc nie trzeba sie przyzwyczajać do luzów, skoro kiedyś ich nie bylo to i teraz nie musi

Disco 300Tdi 1998
a jak dlugo wytrzymają ?
u mnie w defie srednio co rok wymianiam zawiasy w przednich drzwiach , a tylnie mam przywiązanie do haka coby odlatując nikomu krzywdy nie zrobiły
u mnie w defie srednio co rok wymianiam zawiasy w przednich drzwiach , a tylnie mam przywiązanie do haka coby odlatując nikomu krzywdy nie zrobiły

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Czas pokaże jakie są mocne, jak nie będą współpracować to dorobimy nowe pancerne 

Disco 300Tdi 1998