vin zagadka
Moderator: Jerry
- Ryszard Giedrojć
-
vin zagadka
Jak czytać inf w katalogach, gdy podają część vin. Na przykład dla regulatora ciśnienia z mojego rocznika piszą "up tu
1 A736339, nowsze 2 A 736340". Rzecz w tym, że ja mam SALLDHM88XA165407, więc jedynkę ma za A, a nie przed.
1 A736339, nowsze 2 A 736340". Rzecz w tym, że ja mam SALLDHM88XA165407, więc jedynkę ma za A, a nie przed.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- nowicjusz127
Re: vin zagadka
ależ karwa zagadka.masz jak pamiętam i widzę rok 2000 dlatego masz XA.potrzebujesz tego up to 1A 
i za bardzo się nie ciesz,bo czasami pomimo weryfikacji VIN regulatory się różnią

i za bardzo się nie ciesz,bo czasami pomimo weryfikacji VIN regulatory się różnią

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
nowicjusz127 pisze:ależ karwa zagadka.masz jak pamiętam i widzę rok 2000 dlatego masz XA.potrzebujesz tego up to 1A
Mam rok 99. Regulatory sobie poogladałem i wiem, który najbardziej jest podobny do mojego, a kupować będę i tak u człowieka, zorientowanego w takich subtelnościach. Po Prostu mnie ten X zaciekawił. Jak oglądałem zamki do tylnych drzwi, to też z numeracją nie mogłem sobie poradzić.
- nowicjusz127
racja.99 rok 2000 to YA 

już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
Ok. oświeć mnie co znaczy to 1 lub 2 przed A skoro pieszesz, że X to 99 r, a Y 2000 ?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
za dużo kombinujecie z tym regulatorem.
do MY01 włącznie jest typ starczy
od MY02 do końca jest typ nowszy
chyba, że wóz miał wymieniony z jakiegoś powodu silnik na nowszy.
ale...tak naprawdę tricky to jest zagadnienie uszczelki pod regulator...

do MY01 włącznie jest typ starczy
od MY02 do końca jest typ nowszy
chyba, że wóz miał wymieniony z jakiegoś powodu silnik na nowszy.
ale...tak naprawdę tricky to jest zagadnienie uszczelki pod regulator...

#noichuj
- nowicjusz127
kodowanie Vin to troche tłumaczenia.przyjmij za dobrą monetę że potrzebujesz early oneRyszard Giedrojć pisze:Ok. oświeć mnie co znaczy to 1 lub 2 przed A skoro pieszesz, że X to 99 r, a Y 2000 ?

już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
nowicjusz127 pisze:kodowanie Vin to troche tłumaczenia.przyjmij za dobrą monetę że potrzebujesz early oneRyszard Giedrojć pisze:Ok. oświeć mnie co znaczy to 1 lub 2 przed A skoro pieszesz, że X to 99 r, a Y 2000 ?
Niepotrzebnie użyłem przykładu regulatora i mamy konwersacje na poziomie monolgu, wykonywanego przez Dziewońskiego:"
równie dobrze mogłem powiedzieć, ja wiem... - tu leży pies pochowany...
- ...piees?
- PIES!
- Piesek! Jaka rasa? "
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ani vin 1A ani 2A nie dotyczy twojego wozu. tym masz XA o numerze kolejnym ileśtam.
1A faktycznie widuje się w katalogach papierowych i badziewiakach internetowych. 2A jakby mniej...
ostatnie sześć cyfr vinu to numer porządkowy danego wozu. w różnych latach fabryka różnie ćwiczyła...raz odpowiadał kolejnej sztuce danego modelu, raz kolejnej sztuce land rovera globalnie. bez zerknięcia do książki trudno to rozkminić. dlatego do profesjonalnych zastosowań używa się programów takich jak microcat które są aktualizowane przez fabrykę w miarę postępu produckji o specyfikację każdej kolejnej wyprodukowanej sztuki z krótką metryczką.
tak gdzieś od czasu p38, freelandera i 300tdi katalogi papierowe należy traktować informacyjnie bo nie zawierają całości materiału.
1A faktycznie widuje się w katalogach papierowych i badziewiakach internetowych. 2A jakby mniej...
ostatnie sześć cyfr vinu to numer porządkowy danego wozu. w różnych latach fabryka różnie ćwiczyła...raz odpowiadał kolejnej sztuce danego modelu, raz kolejnej sztuce land rovera globalnie. bez zerknięcia do książki trudno to rozkminić. dlatego do profesjonalnych zastosowań używa się programów takich jak microcat które są aktualizowane przez fabrykę w miarę postępu produckji o specyfikację każdej kolejnej wyprodukowanej sztuki z krótką metryczką.
tak gdzieś od czasu p38, freelandera i 300tdi katalogi papierowe należy traktować informacyjnie bo nie zawierają całości materiału.
#noichuj
no np podaja,że ten egzemplarz wyprodukowano 24 11 1998
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
co z grubsza pasuje do vinu 99
a ty zdejmij ze strony białą 110HT na tle pustyni bo prezes-dyrektor nie ma życzenia i prawników naśle...
a ty zdejmij ze strony białą 110HT na tle pustyni bo prezes-dyrektor nie ma życzenia i prawników naśle...
#noichuj
Bazy microcatowskie w przypadku pierwszych 300 też nie są idealne. Dla mojego (94 r.) metryczka w 2/3 pusta. W DDW niestety podobnieczesław&jarząbek pisze: dlatego do profesjonalnych zastosowań używa się programów takich jak microcat które są aktualizowane przez fabrykę w miarę postępu produckji o specyfikację każdej kolejnej wyprodukowanej sztuki z krótką metryczką.

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- nowicjusz127
chyba troszkę za dużo oczekujesz...to tylko 300ta.większośc firm posiada bazy od 2000 roku,choc kilka osób,którym wysyłałem DDW miało dość kompletne dane 

już Polska
już Polska
To prawda - oczekiwałem dużo, zwłaszcza po DDW, bo mi smaka narobiliście, że to takie och i achnowicjusz127 pisze:chyba troszkę za dużo oczekujesz...

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wnikanie w ddw jest niezdrowe. przebieg w rubryce last claim bywa przyczyną przewlekłych depresji.

#noichuj
Last claim? Czegoś takiego w ogóle nie mam.
Jest Claimed Field Service Actions, ale tam pusto. Nawet gdybym chciał popaść w depresję, to nie mogę
Czesław, a skoro temat wrócił... pytałem kiedyś na tamtym forum, ale nic z tego nie wynikło, co znaczy dokładnie despatched date? Data wysłania z fabryki, przekazania do magazynu "przedsprzedażnego", zaksięgowania jakiegoś czy inny czort? Byłbyś łaskaw słówko napisać?
Jest Claimed Field Service Actions, ale tam pusto. Nawet gdybym chciał popaść w depresję, to nie mogę

Czesław, a skoro temat wrócił... pytałem kiedyś na tamtym forum, ale nic z tego nie wynikło, co znaczy dokładnie despatched date? Data wysłania z fabryki, przekazania do magazynu "przedsprzedażnego", zaksięgowania jakiegoś czy inny czort? Byłbyś łaskaw słówko napisać?
czesław&jarząbek pisze:wnikanie w ddw jest niezdrowe. przebieg w rubryce last claim bywa przyczyną przewlekłych depresji.
u mnie jest
Distance At Last Claim: 77600 Km
i psycha mi nie siada

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tak wlasnie jest,bo w reanulcie tak to tlumaczyliczesław&jarząbek pisze:po mojemu data wydania z fabryki.

Dziękiczesław&jarząbek pisze:po mojemu data wydania z fabryki.