Dyfry Detroit Truetrac
Moderator: Jerry
Dyfry Detroit Truetrac
Wiem co to jest. Pytanie do praktyków - czy to jest mocniejsze od dyfrów w standartowych LR. Tzn. Czy można to bez obaw kłaść zamiast klękniętych dyfrów i liczyć że wytrzyma więcej ?
Paweł (STAWROS) Disco 200
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Dyfry Detroit Truetrac
no to dupa z moich planów, ach te kochane lr-y.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
nie dramatyzowałbym, podbono są tacy co nienarzekająSTAWROS pisze:no to dupa z moich planów, ach te kochane lr-y.
nawet na oryginalnych półosiach i przegubach

a do jakich kółek?
LR Rendzi stajla 

Mam truetraca w tylnym moście, kołą 32", jeźdzę w terenie (nie wyczynowo) i wszystko wytrzymuje na standardowych półosiach, chociaż pewnego razu półoś uległa skręceniu ( ale nie pękła).
jak w dobrej cenie, zawsze warto wrzucić zamiast oryginału
łoś też człowiek
Jeżdżę na MT 235/85R16, chciałem truetrac'a zapodać na tył, trochę dla poprawy właściwości trakcyjnych ale przede wszystkim dla zwiększenia wytrzymałości tego kruchego elementu. Po za tym z moich obserwacji wynika iż dyfer a dokładniej mówiąc, wybijające się w koszu satelitów owalne otwory ośki satelit, są chyba najpoważniejszą przyczyną luzów w napędach i dlatego te dyfry są kruche. Więc pozostaje albo truetrac albo podobno chyba w P38 od któregoś modelu są czterosatelitowe dyfry. Nie wiem co lepsze, Może jednak Truetrac - bo nowy, bo poprawi nieco możliwości trakcyjne auta, bo pewnie trwalszy od zwykłych dyfrów. Martwi mnie jedynie to, co Czesław we wcześniejszym poście przytoczył - czyli groźba rozpoczęcia wyścigu zbrojeń.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
Mam możliwość Truetrac'a w UK zakupić, czy ma ktoś fajną niedrogą dziurę.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
dasz radę ... ale ja to się nie znamSTAWROS pisze:Jeżdżę na MT 235/85R16

swego czasu w LS były wzmacniane półosie za całkiem nie duże pieniądzeSTAWROS pisze:chciałem truetrac'a zapodać na tył... Martwi mnie jedynie to, co Czesław we wcześniejszym poście przytoczył - czyli groźba rozpoczęcia wyścigu zbrojeń.

jeżeli w anglii srutrak to tam też mają półośki wzmacniane

srutrak + półośki i masz jeden, tylny most z bańki

tirówka w promocjiWiechu pisze:co to jest fajna, niedroga dziura ?

LR Rendzi stajla 

he he .TRAWOLT pisze: ...
tirówka w promocjiWiechu pisze:co to jest fajna, niedroga dziura ?
![]()
raczej chodziło Mi o sklep w realu w UK, gdzie można podjechać busem i zakupić za nieduże pieniądze trochę żelaza do LR.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
u herbaciarzy znam ten:STAWROS pisze:raczej chodziło Mi o sklep w realu w UK, gdzie można podjechać busem i zakupić za nieduże pieniądze trochę żelaza do LR.
srutrak: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_5.html
ośki: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_21.html
a za 90 pundsów masz też u nich wzmocnione zabieraki (na dole ośek masz odnośnik)
przy większych zakupach dają czasami upust

LR Rendzi stajla 

mnie się pyta?Wiechu pisze:a jaki masz soluszyn na gó......ne krzyżaki ?
przecie wie, że ja się nie znam

nie mniej dziwi mnie Twe pytanie

LR Rendzi stajla 

Dzięki Trawolt, właśnie czy ktoś wie czy ta firma ma swój sklep w realu ?TRAWOLT pisze:
u herbaciarzy znam ten:
srutrak: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_5.html
ośki: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_21.html
a za 90 pundsów masz też u nich wzmocnione zabieraki (na dole ośek masz odnośnik)
przy większych zakupach dają czasami upust
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
nie, no daj spokójSTAWROS pisze:właśnie czy ktoś wie czy ta firma ma swój sklep w realu ?
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/contact.html
Units 5 & 6, Stadium Estate. Cradock Road. Luton. Beds. LU4 0JF.
Email: info@ashcroft-transmissions.co.uk
Phone: 01582 496040
Fax: 01582 595040
LR Rendzi stajla 

Ok dzięki znalazłem ten adres, chodziło Mi o to czy to nie czasem jakieś biurko z komputerem i faksem, i cały szpej w jakimś obskurnym magazynie bez możliwości zakupu w realu.TRAWOLT pisze:nie, no daj spokójSTAWROS pisze:właśnie czy ktoś wie czy ta firma ma swój sklep w realu ?
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/contact.html
Units 5 & 6, Stadium Estate. Cradock Road. Luton. Beds. LU4 0JF.
Email: info@ashcroft-transmissions.co.uk
Phone: 01582 496040
Fax: 01582 595040
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
jakbyś miał kłopoty:STAWROS pisze:Ok dzięki znalazłem ten adres, chodziło Mi o to czy to nie czasem jakieś biurko z komputerem i faksem, i cały szpej w jakimś obskurnym magazynie bez możliwości zakupu w realu.
Kod: Zaznacz cały
We are located 40 miles north of London just off Junction 11 of the M1 Motorway. If you are visiting our premises please use the following directions.
Come off the M1 at junction 11, turn West on the A505 towards Dunstable. You will pass through two sets of traffic lights and then come up to a roundabout. Take the first exit off of the roundabout onto Skimpot Road. Very soon on your Left is a Landrover dealer (now closed down !), take the immeadiate left after this onto Cradock Road. Take the first left into Stadium Estate. Take a left at the end and we are the far left hand unit.

przed wyjazdem możesz się przecież skontaktować majlowo czy telefonicznie czy mają na stanie, bo się wybierasz

LR Rendzi stajla 

- Namdan
-
Detroit Truetrac też się potrafi rozsypać. Widziałem.
Nazywam się Gordon, Gordon Shumway
Dzięki Trawolt, już Mnie oświeciło dzięki.TRAWOLT pisze: przed wyjazdem możesz się przecież skontaktować majlowo czy telefonicznie czy mają na stanie, bo się wybierasz![]()
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
Ponoć partolowe mosty też. Nie widziałemNamdan pisze:Detroit Truetrac też się potrafi rozsypać. Widziałem.

tylko zwróć uwagę, że srutrak i ośki są 10 i 24 frezoweSTAWROS pisze:już Mnie oświeciło
byś się nie zdziwił jak nie będzie pasować po zakupie

LR Rendzi stajla 

No właśnie. Zastanawiam się po co LR zmnienił ilość frezów,TRAWOLT pisze: ....
tylko zwróć uwagę, że srutrak i ośki są 10 i 24 frezowe
byś się nie zdziwił jak nie będzie pasować po zakupie![]()
czy te ośki oprócz ilości frezów różnią się czymś jeszcze, np. wytrzymałością ?.
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
połączenie 24 frezowe jest wytrzymalsze niż 10 frezoweSTAWROS pisze:No właśnie. Zastanawiam się po co LR zmnienił ilość frezów,TRAWOLT pisze: ....
tylko zwróć uwagę, że srutrak i ośki są 10 i 24 frezowe
byś się nie zdziwił jak nie będzie pasować po zakupie![]()
czy te ośki oprócz ilości frezów różnią się czymś jeszcze, np. wytrzymałością ?.
przeciez polosie sie wlasnie ukrecaja,a nie pekaja ...maruda pisze: chociaż pewnego razu półoś uległa skręceniu ( ale nie pękła).