Snorkel do DII
Moderator: Jerry
Snorkel do DII
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=784022426
Jest to coś warte? Prawie połowę tańsze niż Safari.....
Jest to coś warte? Prawie połowę tańsze niż Safari.....
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- Locke
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Snorkel do DII
Safari jest drogie, bo dobre... a to....
DObre do czasu wjechania w zielsko... nawet gałęzie połamią...
Znaczy sie gałęzie zostaną a to....
ech...
ech...
Disco jest debeściarskie... vi ejt był, ale padł... teraz TD5 terkocze 

-
-
No nie połowę tylko koło dwie stówy
nie mogę napisać gdzie, bo reklama będzie ale powiem, Ci że tam gdzie konie chodzą
Dużo ludzi tam kupuje i jest OK
Po za tym w warsztatach zakładają i kosztuje to z robocizną 1100-1200 zyli
nie mogę napisać gdzie, bo reklama będzie ale powiem, Ci że tam gdzie konie chodzą

Dużo ludzi tam kupuje i jest OK
Po za tym w warsztatach zakładają i kosztuje to z robocizną 1100-1200 zyli

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
- brodafidela
-
Mirmiłku nie desperuj !Locke pisze:Safari jest drogie, bo dobre... a to....
ech...

Nie słyszałem żeby sie ktoś na skarżył na airflow. Oczywiście jak sie nie próbuje zapinać do niego kinetyka, żeby kolegę wyciągnąć.
Co do zasady airflow kosztuje tyle samo co safari, a tu jest tańszy o 350 zeta czyli jak ktoś nie umi, to koszta montażu ma za friko i jeszcze na browara bedzie.
Jak dla mnie, jesli to nowe i pasuje do DII to warto rozważyć.
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
zacytuje znajomego mechanika:
"za montaż safari 2stówy, za czegokolwiek innego 4 bez gwarancji na szczelność"
...wnioski wyciągnice sami

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

- Locke
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
esssencja
:)

Disco jest debeściarskie... vi ejt był, ale padł... teraz TD5 terkocze 

w gorzowie jest gościu co miał zrobionego snurka z żywicy ,
nie wygladałdość solidnie
a co do szczelności to trudno sie określic
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
- brodafidela
-
Tjaaaa Wężu rozumiem, że ten specu na Manteca czy ARB też nie daje gwarancji ?Wąż pisze:zacytuje znajomego mechanika:

No to dej mu Boże zdrowie !

Takie gadanie to troche jak sranie w banie. Airflow jest przyzwoitą firmą - robią to i sprzedaja na całym świecie.
Jak mówie, dajcie mi kogoś kto rozwalił airflowa na krzaczku albo komu zalało motór, bo nieszczelność była (a snorkel dobrze zamontowany) - to pogadamy. A nie cytujcie tu speców co sie nauczom montować jednego typa i mondrujom.
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
on to mówi z perspektywy montażu i wie jak to wszystko jest spasowane... a trochę tych snorkli już pozakładał
na zdrowie nie narzeka, na brak klientów równierz

na zdrowie nie narzeka, na brak klientów równierz

- brodafidela
-
Jeden gada tak i pasuje mu tak, drugi powie, że albo mantec albo nic. Tak samo jest ze sprężynami i każdym innym badziewiem.Wąż pisze:on to mówi z perspektywy montażu i wie jak to wszystko jest spasowane... a trochę tych snorkli już pozakładał![]()
Co nie zmienia faktu, że nie rozmawiamy o produkcie z kwasioka z pończochą na wlocie, tylko o markowym sprzęcie za ludzkie piniondze, który jak jest oryginalny i kompletny, a przede wszystkim dobrze zamontowany, to bedzie robił.
A niech żyje i 100 lat w dobrym zdrowiu !Wąż pisze: na zdrowie nie narzeka, na brak klientów równierz
mantec jest prostszy w instalacji niż safariibrodafidela pisze:Tjaaaa Wężu rozumiem, że ten specu na Manteca czy ARB też nie daje gwarancji ?![]()
No to dej mu Boże zdrowie !![]()
... przynajmniej w rrc

a jeżeli na kawałek metalowej rury i trąby słoniowej nie daje się gwarancji szczelności
po montażu to ... nie chce mi się pisać

LR Rendzi stajla 

mantec wyglada jak rynna z dachu
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
no tak, w końcu brakuje pięknej puszeczkisys-kom pisze:mantec wyglada jak rynna z dachu
sterczącej z boku auta z napisem "SAFARI"
więc gdzie tu lans zapodawać no nie

LR Rendzi stajla 

-
- jestem tu nowy...
Wszystko zalezy po co komu snorkel...ja ma DII i raczej bym nim nie brodził do tej wysokości - co by ssac powietrze znad wody o głębokości np.1,5m...DII to nie U-Bott
Pewnie by zaraz i tak wysiadła elektronika na takiej głębokości....
Jeśli komus zależy na czystości zasysanego do silnika powietrza - to nie musi mieć super szczelności na połączeniach...większość cięzarówek ma chwyty powietrza nad kabiną - co poniekąd przekłada się na czystość zassanego do motoru powietrza( czystość i temperaturę)- a ma to niewątpliwie jakiś tam wpływ na przebiegi do naprawy głónej...

Jeśli komus zależy na czystości zasysanego do silnika powietrza - to nie musi mieć super szczelności na połączeniach...większość cięzarówek ma chwyty powietrza nad kabiną - co poniekąd przekłada się na czystość zassanego do motoru powietrza( czystość i temperaturę)- a ma to niewątpliwie jakiś tam wpływ na przebiegi do naprawy głónej...
masz coś do mojego snorkla?brodafidela pisze: Co nie zmienia faktu, że nie rozmawiamy o produkcie z kwasioka z pończochą na wlocie

nawet z kwasioka nie jest tylko z rury grubościennej... jest szczelny i nie do ujebania(chyba że z połową samochodu)... powstał w dwie godziny

- brodafidela
-
może nie wysiądzieZłośliwiec pisze:Wszystko zalezy po co komu snorkel...ja ma DII i raczej bym nim nie brodził do tej wysokości - co by ssac powietrze znad wody o głębokości np.1,5m...DII to nie U-BottPewnie by zaraz i tak wysiadła elektronika na takiej głębokości....
![]()
![]()

tyle, że ze snorklem jakoby, rzekomo, podobno (sam nie mam to wiem) spalanie do góry o jakiś literek ...
ale mogą to być tylko złe języki złych ludzi.

- brodafidela
-
No, co ty Wąż ..... nic do niego nie mam - za prawdę śliczny musi być, musowo pasuje jak ulał no i pewnie jakimś gustownym drucikiem jest zgrabnie i fantazyjnie przymocowanyWąż pisze:masz coś do mojego snorkla?brodafidela pisze: Co nie zmienia faktu, że nie rozmawiamy o produkcie z kwasioka z pończochą na wlocie![]()
nawet z kwasioka nie jest tylko z rury grubościennej... jest szczelny i nie do ujebania(chyba że z połową samochodu)... powstał w dwie godziny

i biteksem uszczelnionybrodafidela pisze:Wąż pisze:brodafidela pisze: No, co ty Wąż ..... nic do niego nie mam - za prawdę śliczny musi być, musowo pasuje jak ulał no i pewnie jakimś gustownym drucikiem jest zgrabnie i fantazyjnie przymocowany![]()
![]()

LR Rendzi stajla 

Wąż pisze:masz coś do mojego snorkla?brodafidela pisze: Co nie zmienia faktu, że nie rozmawiamy o produkcie z kwasioka z pończochą na wlocie![]()
to taki nowy patent na dwa w jednym
snorkel i klatak bezpieczeństwa
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Mam to od dawnasys-kom pisze:w gorzowie jest gościu co miał zrobionego snurka z żywicy ,
duzo juz czul i widzial