pomp. wtrysk. 200 a 300
Moderator: Jerry
pomp. wtrysk. 200 a 300
Czy jest roznica w pompie wtryskowej 200 a 300 ?
generalnie to, mam dis z 300-tka i z kupa drutow zamiast linki, zamierzam wywalic te wszystkie przeplywomierze, potencjometry itp przejsc na siermiezna linke.
Mam szukac pompy z 300 czy moze byc z 200 tki
Norbert J. Zbróg
generalnie to, mam dis z 300-tka i z kupa drutow zamiast linki, zamierzam wywalic te wszystkie przeplywomierze, potencjometry itp przejsc na siermiezna linke.
Mam szukac pompy z 300 czy moze byc z 200 tki
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: pomp. wtrysk. 200 a 300
ze co chcesz edc wywalić
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
bo ja jestem prosty chlop i lubie proste rozwiazania, a nie jakies zafajdane potencjometrysys-kom pisze:ze co chcesz edc wywalić

Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
zamień się, będziesz miał do tempomatusys-kom pisze:ze co chcesz edc wywalić

LR Rendzi stajla 

a ja nie chcem dec , a feee
to ja szukałem specjalnie landryny 300
bez :
ABSu
EDC
SRS
i szyberdachów
w manualu
żeby teraz sobie zaśmiecać samochód kompuerami do silnika
to ja szukałem specjalnie landryny 300
bez :
ABSu
EDC
SRS
i szyberdachów
w manualu
żeby teraz sobie zaśmiecać samochód kompuerami do silnika
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
pompa 200 a 300 są innet. wtryskiwacze też.
z grubsza wyglądają podobnie bo jedno i drugie to bosch VE, ale nie są zamienne.
z grubsza wyglądają podobnie bo jedno i drugie to bosch VE, ale nie są zamienne.
#noichuj
kup se dwójkę
- w zasadzie to ciekawe , co byś z nią zrobił ?

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
jak ktoś szuka takiej pompy na linkę i wtrysków to niedługo będę miał do odsprzedania cały osprzęt do 300 zakupiłem właśnie kompletny silnik z takim osprzętem a że ja mam z elektroniką więc będzie mi zbędny ten osprzęt sam elektroniki nie mogę wywalić bo nie przejdę badań tu w Szwecji maja poryte normy do spalin.
Ta elektronika ktora masz nie ma za wiele wspolnego ze spalinami ,tak ze nie martw sie przejdziesz przeglad jak silnik bedzie zdrowy 

Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
Dzieki za wiedze, zatem szukam sobie spokojnie pompki z 300 (mechanicznej) ew mam jeszcze pytanie, czy "nakladka z drutami" jest wymienna na "nakladke z linka"czesław&jarząbek pisze:pompa 200 a 300 są innet. wtryskiwacze też.
ze wtryski sa inne to juz zglebilem onegdaj
Norbert J. Zbróg
- nowicjusz127
czytasz czasami wątek który założyłeś? 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
nie kupilbym... tylko tyleselim pisze:kup se dwójkę![]()
jakos wole "se" jezdzic niz miec
Norbert J. Zbróg
ze do mnie artykulujesz ? znaczy, ze co ?nowicjusz127 pisze:czytasz czasami wątek który założyłeś?
Norbert J. Zbróg
- nowicjusz127
znaczy,że tobert pisze:ze do mnie artykulujesz ? znaczy, ze co ?
Norbert J. Zbróg
kide pisze:jak ktoś szuka takiej pompy na linkę i wtrysków to niedługo będę miał do odsprzedania cały osprzęt do 300 zakupiłem właśnie kompletny silnik z takim osprzętem a że ja mam z elektroniką więc będzie mi zbędny ten osprzęt sam elektroniki nie mogę wywalić bo nie przejdę badań tu w Szwecji maja poryte normy do spalin.
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
no i co ?nowicjusz127 pisze:znaczy,że tobert pisze:ze do mnie artykulujesz ? znaczy, ze co ?
Norbert J. Zbróg
kide pisze:jak ktoś szuka takiej pompy na linkę i wtrysków to niedługo będę miał do odsprzedania cały osprzęt do 300 zakupiłem właśnie kompletny silnik z takim osprzętem a że ja mam z elektroniką więc będzie mi zbędny ten osprzęt sam elektroniki nie mogę wywalić bo nie przejdę badań tu w Szwecji maja poryte normy do spalin.
"Niedlugo" bedzie mial..., jak juz nadejdzie to "niedlugo" i zechce sprzedac - to ew da znac, poda cene itd.
Nie bardzo wiem/rozumie o co Ci chodzi.
Mam zamowic bilet na prom do Szwecji i leciec ustawic sie w kolejce czy co ?
Norbert J. Zbróg
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czysto teoretycznie jest to możliwe, a polagałoby na przebudowaniu 99% pompy na nowych częściach, czyli zbudowaniu pompy od nowa co oczywiście jest absurdem.bert pisze: czy "nakladka z drutami" jest wymienna na "nakladke z linka"
nie da się.
#noichuj
dzieks, zapytalem bo dostalem oferte zatartej pompy..., i przekonywujacy "list", ze gora jest OKczesław&jarząbek pisze:czysto teoretycznie jest to możliwe, a polagałoby na przebudowaniu 99% pompy na nowych częściach, czyli zbudowaniu pompy od nowa co oczywiście jest absurdem.bert pisze: czy "nakladka z drutami" jest wymienna na "nakladke z linka"
nie da się.

zreszta szukania samej pompy jawi sie byc bez sensu (od 400 do 800 zeta) skoro za "wieksza piatke" mozna miec calego angola
Norbert J. Zbróg
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
generalnie wszystkie pompy cierpią na tą samą usterkę czyli wytarty korpus nastawnika. a to oznacza wizytę w boschu z mniej więcej 2.5k w rąsi.
cały angol lepiej wychodzi bo potrzebujesz jeszcze wtryski, linkę, pedał gazu normalny. przy wywalaniu edc może immo sponiewierać. generalnie nie wycinać żadnych wiązek ani modułów póki auto nie zostanie doprowadzone do stanu uruchamiania i gaszenia z kluczyka.
no i rozrząd nowy trzeba w kalkulacji uwzględnić bo przyrządu do wymiany pompy bez rozpinania paska u nas nawet w autoryzowanych boschach nie mają, że o aso lr nie wspomnę...
cały angol lepiej wychodzi bo potrzebujesz jeszcze wtryski, linkę, pedał gazu normalny. przy wywalaniu edc może immo sponiewierać. generalnie nie wycinać żadnych wiązek ani modułów póki auto nie zostanie doprowadzone do stanu uruchamiania i gaszenia z kluczyka.
no i rozrząd nowy trzeba w kalkulacji uwzględnić bo przyrządu do wymiany pompy bez rozpinania paska u nas nawet w autoryzowanych boschach nie mają, że o aso lr nie wspomnę...
#noichuj
Dzieks.czesław&jarząbek pisze:generalnie wszystkie pompy cierpią na tą samą usterkę czyli wytarty korpus nastawnika. a to oznacza wizytę w boschu z mniej więcej 2.5k w rąsi.
na marginesie, czy mam rozumiec, ze w 300 tce wtryski sa rozne, inne do pompy z drutami i inne do pompy z linka ?
Norbert J. Zbróg
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tak.
wtryskiwacze edc/no edc są inne.
wyglądają tak samo, ale mają inne końcówki i nastawy.
no i wtrysk z kabelkiem ma wartość handlową sporą.
wtryskiwacze edc/no edc są inne.
wyglądają tak samo, ale mają inne końcówki i nastawy.
no i wtrysk z kabelkiem ma wartość handlową sporą.
#noichuj
Zaznaczę tylko, że linkę z angola można co najwyżej dać do przedłużenia, a wyjęcie pompy bez rozpinania rozrządu jest do ogarnięcia.czesław&jarząbek pisze: cały angol lepiej wychodzi bo potrzebujesz jeszcze wtryski, linkę, pedał gazu normalny. przy wywalaniu edc może immo sponiewierać. generalnie nie wycinać żadnych wiązek ani modułów póki auto nie zostanie doprowadzone do stanu uruchamiania i gaszenia z kluczyka.
W sensie, da się przyrząd namotać.

łoś też człowiek
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie jest tak źle, grunt ogarniać temat z głową.
Ja jeszcze kilkanaście tysięcy zrobiłem po takim zabiegu i było wsio ok. Potem rozpakowałem rozrząd i na owym pasku powiesiłem motor w dziupli.

Ja jeszcze kilkanaście tysięcy zrobiłem po takim zabiegu i było wsio ok. Potem rozpakowałem rozrząd i na owym pasku powiesiłem motor w dziupli.

łoś też człowiek
cholera, ze swoja "kultura" techniczna cofne sie chyba do serii i tam pozostane. Te druciki, fonfutry i potencjometry mnie przerastaja.
Dzieki za info, szukam zatem calego angola
pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
Dzieki za info, szukam zatem calego angola
pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
Wiechu pisze:Zaznaczę tylko, że linkę z angola można co najwyżej dać do przedłużenia, a wyjęcie pompy bez rozpinania rozrządu jest do ogarnięcia.czesław&jarząbek pisze: cały angol lepiej wychodzi bo potrzebujesz jeszcze wtryski, linkę, pedał gazu normalny. przy wywalaniu edc może immo sponiewierać. generalnie nie wycinać żadnych wiązek ani modułów póki auto nie zostanie doprowadzone do stanu uruchamiania i gaszenia z kluczyka.
W sensie, da się przyrząd namotać.
ja mam taki jak chcesz to sprzedam
http://allegro.pl/item777567109_mlotek_ ... _10kg.html
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA