Dyskoteka 2,5 Tdi, nie może odpalić
Moderator: Jerry
Dyskoteka 2,5 Tdi, nie może odpalić
Witam kolegów, od 3 tygodni jestem posiadaczem "Dyskoteki", z 98roku, 2,5TDI", dziś mnie zawiodła, rano próbuje odpalić tu kicha, rozrusznik wcale nie kręci, więc wywaliłem alarm (zmostkowałem 2 piny) rozrusznik zaczoł kręcić ale nadal nie odpala, więc sprawdzam czy mam imo, na stacyjce jest antenka ale ona jest chyba od pilota alarmu, bo przewody nie są koloru czarnego, na pompie jest zaworek z 1 pinem, po przekręceniu zapłonu pojawia się prąd na tym Pinie (czyli tak powinno bć), ale furmana dalej nie odpala, czytałem na forum, że trzeba wywalić jakoś elektrykę w pompie, ale ja u siebie nie widze elektryki, znaczy do pompy dochodzi z 8 kabli i te kable są zalane w czarnej kostce, i ta kostka jest przykręcona do pompy na 4 śruby ( 3 śruby to torxy, a 1 nit), Co robić Panowie
Re: Dyskoteka 2,5 Tdi, nie może odpalić
Może zapomniałeś zatankować.

tak se pomyslałem : " gdzie jest olek ? "
no i prosze
no i prosze

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

ale przeciez rozrusznik kręci, na co mu ta męka z dokopaniem sie do immoLR_Olek pisze:http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=22279

nie wacha jest, odkręciłem odpowietrznik na filtrze paliwa, i jak sie kreci to paliwo leci, Panowie poratujcie...
Zobacz czy do wtryskiwaczy dochodzi paliwo?

odkręciłem rurkę od jednego wtryskiwacza i nie leci na wtryskiwacze czyli coś z pompą
czyli co ?, że to białe sitko tak zasyfione jakąś maziąN2O pisze:Zobacz czy do wtryskiwaczy dochodzi paliwo?

Panowie na poważnie
nie to forumarek422 pisze:Panowie na poważnie

powiedz co sprawdzałeś ?

a wiec, tak paliwo nie wychodzi z pompy, a dochodzi do pompy, ten zaworek jest przy wyjściach na wtryski, wydaje mi się że jest jeszcze jakaś odcinka
spokojniearek422 pisze:a wiec, tak paliwo nie wychodzi z pompy, a dochodzi do pompy, ten zaworek jest przy wyjściach na wtryski, wydaje mi się że jest jeszcze jakaś odcinka
jeszcze raz i po polsku

ok, rano chciałem odpalić samochód ,ale rozrusznik ani drgnął, otworzyłem pokrywę nad nogami pasażera, i ujrzałem puszkę od alarmu, (2 koski,szara i zielona mniejsza), na zielonej zmostkowałem 2 piny, rozrusznik zaczoł kręcić, ale dalej nie odpala, pomyślałem ze immo blokuje pompę, ale ima nie ma, odkreciłem odpowietrznik na filtrze paliwa, i paliwo poszło w czasie kręcenia z dziurki, odkręciłem 1 rurkę od wtryskiwacza ale wacha nie idzie, teraz jaśni?
Landryna nie dziobiesbb pisze:spokojniearek422 pisze:a wiec, tak paliwo nie wychodzi z pompy, a dochodzi do pompy, ten zaworek jest przy wyjściach na wtryski, wydaje mi się że jest jeszcze jakaś odcinka
jeszcze raz i po polsku

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
jakieś wnioski?
a więc drogą dedukcji wacha jest, prąd jest, pompka robi , pompa nie robi

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
ale wniosek, wniosek kurnaklucz13 pisze:a więc drogą dedukcji wacha jest, prąd jest, pompka robi , pompa nie robi

a może jest jeszcze jakaś odcinaka na pompę ?
Landryna jest do dupysbb pisze:ale wniosek, wniosek kurnaklucz13 pisze:a więc drogą dedukcji wacha jest, prąd jest, pompka robi , pompa nie robi

A do pań się nie zwracaarek422 pisze: ja u siebie nie widze elektryki, znaczy do pompy dochodzi z 8 kabli i te kable są zalane w czarnej kostce, i ta kostka jest przykręcona do pompy na 4 śruby ( 3 śruby to torxy, a 1 nit), Co robić Panowie

eeeeeee, tak na łikend byś coś optymistycznego mu powiedziałklucz13 pisze: Landryna jest do dupy

Niektóre dupy są bardzo ładnesbb pisze:eeeeeee, tak na łikend byś coś optymistycznego mu powiedziałklucz13 pisze: Landryna jest do dupy

ale nie dyskoteka

klucz13 pisze:A do pań się nie zwracaarek422 pisze: ja u siebie nie widze elektryki, znaczy do pompy dochodzi z 8 kabli i te kable są zalane w czarnej kostce, i ta kostka jest przykręcona do pompy na 4 śruby ( 3 śruby to torxy, a 1 nit), Co robić Panowieszowinista
![]()
Panie do garów