teratrip a druty w 300 tce
Moderator: Jerry
teratrip a druty w 300 tce
w zwiazku z tym, ze moja indolencja techniczna, zwana rowniez nonszalancja techniczna osyluje w granicach prostych rozwiazan znanych i sprawdzonych w seriach, zatem z trudem obejmuje np zagadnienia zwiazane z 200 -tka a nie siega zagadnien zwiazanych z 300-tkami, przeto mam kolejne pytanie dotyczace kupy drutow jaka jest 300 tka.
Otoz, czy ktos moze wie, czy sie da to, i jak (jezeli sie da to) podpiac teratripa do drutow nieudolnie
(ze nieudolnie, to z mojego punktu widzenia) zastepuja stara sprawdzona linke propelerek- predkosciomierz?
Slowem:
1 - czy da sie zapiac teratripa do drutow idacych z krzynki rozdzielczej do licznika ?
2 - jak sie da, to jak to sie da ?
Norbert J. Zbróg
Otoz, czy ktos moze wie, czy sie da to, i jak (jezeli sie da to) podpiac teratripa do drutow nieudolnie
(ze nieudolnie, to z mojego punktu widzenia) zastepuja stara sprawdzona linke propelerek- predkosciomierz?
Slowem:
1 - czy da sie zapiac teratripa do drutow idacych z krzynki rozdzielczej do licznika ?
2 - jak sie da, to jak to sie da ?
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: teratrip a druty w 300 tce
w sensie do impulsatora na reduktorze.
da się.
można to zrobić prosto ciągnąc kable od reduktora, albo kulturalnie wpinając się przy zegarach.
zależnie od rodzaju metromierza może być/nie być potrzebny dodatkowy przetwornik sygnału. to trzeba sprawdzić w dokumentacji lub u dostawcy sprzętu.
da się.
można to zrobić prosto ciągnąc kable od reduktora, albo kulturalnie wpinając się przy zegarach.
zależnie od rodzaju metromierza może być/nie być potrzebny dodatkowy przetwornik sygnału. to trzeba sprawdzić w dokumentacji lub u dostawcy sprzętu.
#noichuj
dzieks...czesław&jarząbek pisze:w sensie do impulsatora na reduktorze.
da się.
tylko, ktory kabelek jest "co", slowem jak w starym powiedzeniu: plus kabelek ... a minus na mase
Przepatrzylem "posiadywane" instrukcje do "tera" i nie znalazlem nic nt (moze dlatego, ze kupowane z 10 lat temu

Moge pozwolic sobie na opcje: kulturalne wpiecie, rozebralem 300 do golych blach... e... golej rdzy i skladam od "zera" wiec wszystko wybebeszone jest.
Grzebie dalej, moze cos znajde
cholerny postep...
Norbert J. Zbróg
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2009 2:45 pm przez bert, łącznie zmieniany 1 raz.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a to w schemat trzeba zerknąć. żadna normalna istota rozumna nie zaśmieca sobie pamięci takimi pierdołami.bert pisze: ktory kabelek jest "co"
#noichuj
czesław&jarząbek pisze:a to w schemat trzeba zerknąć. żadna normalna istota rozumna nie zaśmieca sobie pamięci takimi pierdołami.bert pisze: ktory kabelek jest "co"
trzeba jeszcze wspomniec ze czasem zdarzaly sie dowcipy inzynierow z solihull w postaci innych kolorow kabli idacych do speedo i odometera

to ten sam kabelek co go szukałem jak robiłem tempomat. ,
jest w zegarach i jest w sterowniku za bezpiecznikami , wejdź do postu tempomat tam sa schematy
jest w zegarach i jest w sterowniku za bezpiecznikami , wejdź do postu tempomat tam sa schematy
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA