no i wypelniłem wniosek na OC
i w pozycji wartość pojazdu pojawiła się kwota 7000 pln

a podnieść można ją było odręcznie o 700 pln

Oluś Twoja padaka ile??

Moderator: Jerry
z uwagi na pełnoletność nie ma takiej opcjinowicjusz127 pisze:spróbuj u innego agenta tej samej ubezpieczalni spytać o wycenę pod auto casco
Eee... hmmm... tego... co ma wartość pojazdu do OC?jpi pisze: no i wypelniłem wniosek na OC
i w pozycji wartość pojazdu pojawiła się kwota 7000 pln
dobra dobra, ale jak mi Mr. X przypitoli z jego winy to będą bazować na zbliżonej wyceniesla66 pisze:Eee... hmmm... tego... co ma wartość pojazdu do OC?jpi pisze: no i wypelniłem wniosek na OC
i w pozycji wartość pojazdu pojawiła się kwota 7000 pln![]()
Przy OC liczy się pojemność i przeznaczenie pojazdu.
Wartość pojazdu ma znaczenie przy AC.
dokładnie tak, i jesli kwota zniszczeń przekroczy jakies 75% tej wyceny to kibel z furyjpi pisze:dobra dobra, ale jak mi Mr. X przypitoli z jego winy to będą bazować na zbliżonej wyceniesla66 pisze:Eee... hmmm... tego... co ma wartość pojazdu do OC?jpi pisze: no i wypelniłem wniosek na OC
ale nie odszkodowanie.sbielak pisze:od takiej kwoty sa liczone składki
Nie konieczniemoto pisze:dokładnie tak, i jesli kwota zniszczeń przekroczy jakies 75% tej wyceny to kibel z fury
zarejestrować jako zabytek.Wąż pisze:no właśnie misie co zrobić by w starym struclu uniknąć szkody całkowitej(serii mam na myśli a nie dyskoteki których jest zylion)?
No właśnie, może Wężu zarejestruj na wyjątkowobezcennyjedynny zabytekWąż pisze:no właśnie misie co zrobić by w starym struclu uniknąć szkody całkowitej(serii mam na myśli a nie dyskoteki których jest zylion)?
że pojazd kolekcjonerski?czesław&jarząbek pisze:nie istnieje coś takiego.
hmmGAZFAN pisze:Jest rozwiązanie... dośc karkołomne ale do zrobienia.
Przeprowadziłem je ze swoim Gazikiem i mimo nieoryginalności jakiejkolwiek korzystałem ze wszystkich uciech ubezpieczeniowych aut zabytkowych.![]()
Ale to tajny plan... opowiadam o nim dopiero po 0,7 Jacka Daniela na głowę
Wężu w Czechach tanio dostaniesz (prawie oryginałGAZFAN pisze:Jest rozwiązanie... ... opowiadam o nim dopiero po 0,7 Jacka Daniela na głowę
Jak Ci Mr. X przywali, to naprawa będzie po ocenie rzeczoznawcy czyli wg aktualnej wartości (wg tegoż rzeczoznawcy) pojazdu z jego OC. Dlatego w OC masz sumę gwarancyjną 300.000 EUR (od 01.01.2010 miała ulec podwyższeniu), do której odpowiada TU.jpi pisze:dobra dobra, ale jak mi Mr. X przypitoli z jego winy to będą bazować na zbliżonej wyceniesla66 pisze:Eee... hmmm... tego... co ma wartość pojazdu do OC?jpi pisze: no i wypelniłem wniosek na OC
Dokładnie. Płacisz tylko większą składkę bez sensu, bo jak przyjdzie co do czego, to i tak będą brać pod uwagę tylko eurotax lub szacunek wartości przy pojazdach starszych. Też mam minicasco, też kombinowałem z różnymi dodatkami do auta i znajomy ubezpieczyciel wyjaśnił mi bez ogródek, że to robienie klientów w wała. Ubezpieczać tylko do maksymalnej kwoty, jaką można za dany rocznik w wersji "katalogowej" odzyskać.czesław&jarząbek pisze:ale nie odszkodowanie.sbielak pisze:od takiej kwoty sa liczone składki
A w jakim TU?sbielak pisze:mam wykupione minic casco czy cuś takiego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość