Dmie w trzysecie
Moderator: Jerry
- adas bombowiec
Dmie w trzysecie
Dobry, pochwmalony.
Po odkręceniu korka w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego oczom ukazuje sie fontanna. Z czego; przy wolnych obrotach nie ma ni bąbelka ani jednego, a przy przygazowaniu pojawia sie fontanna wręcz. Nie chcę myśleć o uszczelce spod głowicy, bo nie chce mi sie tego robić. Poza tym nie ma żadnych innych objawów pęknięcia rzeczonej. O pęknieciu głowicy pomyślałem dopiero przed chwilą, i czym szybciej zapomniałem.Z kąd jeszcze tam może dąć?
Po odkręceniu korka w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodzącego oczom ukazuje sie fontanna. Z czego; przy wolnych obrotach nie ma ni bąbelka ani jednego, a przy przygazowaniu pojawia sie fontanna wręcz. Nie chcę myśleć o uszczelce spod głowicy, bo nie chce mi sie tego robić. Poza tym nie ma żadnych innych objawów pęknięcia rzeczonej. O pęknieciu głowicy pomyślałem dopiero przed chwilą, i czym szybciej zapomniałem.Z kąd jeszcze tam może dąć?
Re: Dmie w trzysecie
adas bombowiec pisze:Dobry, pochwmalony.
no to glowica ...
- adas bombowiec
co głowica?
poproszę nie pisać takich rzeczy, bo głowice są drogie. Miało być na zderzak
Co jeszcze mogło się wysrać?
Aha, już rozumiem- nic, oprócz głowicy i uszczelki...
poproszę nie pisać takich rzeczy, bo głowice są drogie. Miało być na zderzak

adas bombowiec pisze:co głowica?
poproszę nie pisać takich rzeczy, bo głowice są drogie. Miało być na zderzakCo jeszcze mogło się wysrać?
no uszczelka pod glowica+szlif tejze+robota
Co oznacza fontanna przy przegazowaniu? Są jakieś dodatkowe objawy czy tylko tak sobie korek odkręciłeś i zrobiłeś test.
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
ja to odczytalem jako gwaltowne wywalenie calego plynu na zewnatrzPepek pisze:Co oznacza fontanna przy przegazowaniu? Są jakieś dodatkowe objawy czy tylko tak sobie korek odkręciłeś i zrobiłeś test.

łe tam , nie umiesz dawkować napięciaLR_Olek pisze: no uszczelka pod glowica+szlif tejze+robota
nowicjusz by napisał:
" jestes w czarnej dooooopie" albo " będzie drogo "

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

- adas bombowiec
LR_Olek pisze:ja to odczytalem jako gwaltowne wywalenie calego plynu na zewnatrzPepek pisze:Co oznacza fontanna przy przegazowaniu? Są jakieś dodatkowe objawy czy tylko tak sobie korek odkręciłeś i zrobiłeś test.
nienienie, źle napisałem. Powiedzmy, że to 'mała fontanna' - całkowicie mieści sie w zbiorniku.
A objawów innych nie ma, no tyle że płynu ubywa, ale to na zewnatrz.
Tzn. moc jest, płynu w oleju brak, nic nie kapie z wydechu, rano kopie z półobrotu.
Może inaczej; czy w trzysecie możliwy jest powrót płynu do zbiornika wyrównawczego pod cisnieniem? Bo tak to wygląda.
- adas bombowiec
A ja dobrze wiem, że to najprawdopodobniej to. Dziwi mnie to tylko, bo silnik o małym przebiegu i nie pałowany.sbb pisze:łe tam , nie umiesz dawkować napięciaLR_Olek pisze: no uszczelka pod glowica+szlif tejze+robota
nowicjusz by napisał:
" jestes w czarnej dooooopie" albo " będzie drogo "?
![]()
![]()
W każdym układzie jest cyrkulacja, i siłą rzeczy ciecz chłodząca przechodzi pod ciśnieniem przez zbiornik wyrównawczy....
czy nie?
czy nie?
jest LR DISCO 1996 byl Swift 1.3 powered by 500W RMS - dorastam? 

to raczej jest wszystko dobrze,
zdiagnozowac nalezy czy nie ma wyciekow plynu z ukladu przez:
cieknacy zbironiczek
polaczenia elastyczne
skurwialy baczek
wszelkie uszczelki na bloku
zdiagnozowac nalezy czy nie ma wyciekow plynu z ukladu przez:
cieknacy zbironiczek
polaczenia elastyczne
skurwialy baczek
wszelkie uszczelki na bloku
a węże z wodą są miękie czy przy gazowaniu staja sie sztywne jak kamien??
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
- adas bombowiec
[quote="ignat36"]a węże z wodą są miękie czy przy gazowaniu staja sie sztywne jak kamien??[/quote
A tego nie wiem, sprawdzę jak tylko będę miał możność. Nie zagłębiałem się w temat, zauważyłem to przy dolewaniu płynu na stacji.
Do blacharza się spieszyłem
Jaka część ma pseudonim 'bączek'?
A tego nie wiem, sprawdzę jak tylko będę miał możność. Nie zagłębiałem się w temat, zauważyłem to przy dolewaniu płynu na stacji.
Do blacharza się spieszyłem

Wiechu pisze:wymień bączek
joł

albo dziure ma na wężu i się zapowietrza bądź płyn gubi. Sprawdź pod osłoną gumową silnika tam gdzie węże wchodzą (przy gordzi). Bulgoce Ci pod deską jak jedziesz ?
jakby lało płynem po silniku to będzie słodkawo śmierdziało
no chyba, że.... fontanna pokazuje się jak puścisz gaz po przygazowaniu a podczas gazowania jej nie ma no i przy okazji kopci na jasno podczas gazowania to.....
jesteś w czarnej dooopie i będzie drogo.....
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
jakbyś się wczytał w forum to dowiedział byś się ze ma pseudonim "skurwiały bączek" i kosztuje całe 120 pln wraz z trzema wężykami.adas bombowiec pisze:
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
- adas bombowiec
Płyn gubi na zewnątrz. Niewiele, wiec to olewałem. Nic nie bulgoce.
Moja dyskoteka nie śmierdzi w ogóle
Fontanna pokazuje się po przygazowaniu, po odpuszczeniu znika. Nie kopci na szaro, więc wcale nie jestem w ciemnej dooopie i nie będzie drogo, bo wymienię bączka z trzema wężami za 120zł jedynie
Moja dyskoteka nie śmierdzi w ogóle

Fontanna pokazuje się po przygazowaniu, po odpuszczeniu znika. Nie kopci na szaro, więc wcale nie jestem w ciemnej dooopie i nie będzie drogo, bo wymienię bączka z trzema wężami za 120zł jedynie

A nie mogłeś tak na poczatku 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
- adas bombowiec
Postraszyć chciałemPepek pisze:A nie mogłeś tak na poczatku

Ale siebie samego chyba ...adas bombowiec pisze:Postraszyć chciałemPepek pisze:A nie mogłeś tak na poczatku

światy alternatywne